Szerinted mikor látja be a magyar társadalom hogy a nyugdíjakat + a nyugdíjas előjogokat csak a jövő generáció kárára lehet ilyen mértékben biztosítani?
nekem már nem lesz (állami) nyugdíjam.
Zárt nyugdíjkassza kell és alacsonyabb munkáltatót terhelő elvonások.(ami szintén nyugdíjra megy).
Nekünk már egy eladósodott ország jut szar egészségüggyel és vicc kategóriájú oktatással.
az oktatáshoz egészségügyhöz pénz kell.
Az utobbi névekben mindkettőtől komoly elvonások történtek míg a nyugdíjakat infláció felett emelték.
A nyugdíjak radikalis csökkentése az első lépés egy élhetőbb ország felé.
Bármi más csak időhuzás.
nem azt mondtam hogy ne kapjanak nyugdíjat hanem hogy mindenki annyit amit befizetett.
a nyugdíjasok 25%-a bir 40-44 év közötti munkaviszonnyal.
Ha megfelezném a nyugdíjakat még akkor is többet kapnanák mint amit ők járulék formájában befizettek.
Másrészt nem is egyedi nyugdíjszámla van hanem egy felosztó kirovó
Ha megfeleznéd a nyugdíjakat, telente ezrek fagynának meg vagy halnának éhen.
Persze, ez is egy remek megoldás, de kivácsni vagyok hogyan tetszene ahogy a szüleid éhenhalnak vagy megfagynak, mert csak.
Miközben a korrupció irtózatos összegeket visz el (lazán repülnek a száz és ezer milliárdok éves szinten) nem is beszélve a teljesen fölösleges látszat és presztís beruházásokat, amiknek tekintélyes része fölösleges, a brutális és átláthatatlan bürökráciát, a fölösleges minisztériumokat, és társait...
Ennyi erővel akkor lőjünk fejbe mindenkit, aki eléggé bunkó ahhoz, hogy nem dobja fel a talpát udvariasan amikor eléri a nyugdíj korhatárt. Sőt, akkor lőjük le a betegeket, mert nem adóznak eleget, a rokkantakat, sőt, a fiatalokat, mert ők sem adóznak és úgyis elhúznak külföldre, aztán a diplomásokat és a szakmával rendelkezőket mert hátha ők is, és utána végezzük ki a maradék lakosságot, mert nekik már úgyis mindegy, nem?
Kapásból nullszaldós lenne a költségvetés! Se kiadás, se bevétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!