Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hajtóvadászat Trianonra...

Hajtóvadászat Trianonra megemlékező diákok után Veszprémben?

Figyelt kérdés

[link]

Veszprém elég érdekes város lehet, a múltkor az országzászló ellen szerveztek tüntetést valakik (nem, nem az Árpád sávos ellen).

Gusztustalanok.

Én Budapestre járok, jövőre érettségizünk, de többször is felvetettük, hogy rovásírásos lesz a tablónk, vagy valamilyen nemzeties szellemű.

Ha ilyen liberális tanáraink lennének, akkor biztos, hogy rendesen kiakasztanánk őket, aztán mehetne a panaszkodás, hogy "micsoda rossz, gonosz osztály".

2014. jún. 11. 13:03
 1/10 anonim ***** válasza:
És hányan voltak azon az antifa tüntetésen, 10-en?
2014. jún. 11. 13:17
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Sok az ilyen hülye az országban.
2014. jún. 11. 13:19
 3/10 anonim ***** válasza:
19%

Ha még egy normális honlapot sem tudtak készíteni, az elég sokat elmond ennek a bandának a színvonaláról.

Nem Trianonra kellene emlékezni - mert az már régen elavult dolog, amin nem is lehet változtatni, de emellett még értelmetlen is lenne (mivel senkinek sem lenne belöle elönye, legfeljebb néhány hözöngö verhetné a mellét emiatt) -, és nem mindenfüele hülyeségeken hözöngeni.

Szerintem a ti osztályotok is sok idétlen gyerekböl áll, akik csak feltünösködni akarnak.

Ha meg a tanáraitokak akarnátok kiakasztani, akkor nem ök "panaszkodnának" a végén, hanem tu nézhetnétek, hogy miért nem kaptok bizonyítványt, hanem ehelyett ki lesztek rúgva az iskolából.

2014. jún. 11. 13:38
 4/10 anonim ***** válasza:
17%

Trianon a kint élő magyarok hibája, a holokauszt, pedig Németországé. Nyilván a holokauszt áldozataira fogunk emlékezni, mint arra, hogy elcsatoltak tőlünk olyan országrészeket, amit 90%-ban nem magyarok laktak, és az a 10% is annyira volt magyar, hogy arra hivatkozva, hogy nem akarják hogy a gyerekeik más országban elnyomásban éljenek, inkább kiköltöztek Amerikába (nem ide, Amerikába). A szerbek, a románok, a horvátok, sorolhatnám, szinte nyomorgó körülmények között is megél más országba, és segítik egymást, Trianon után pedig az az 1-2 millió nagyjából egy területen élő magyar majdnem ideg összeroppanást kapott, és kiköltözött Amerikába, más országokba... Most erre mit mondjak? Miért nem voltak többen, akkor nem kellett volna ekkora területet elvesztenünk. De ők nem, ők jogosan akarnak olyan területet, ahol 50-szer annyi külföldi él mint magyar. Nagyszerű. Aztán csodálkoznak ha elveszik tőlük. Németország meg tudott erősödni egy vesztes háború után, visszaszerezte az elvesztett területeket, sőt(!) egész európát megszerezte. A magyarok annyit nem tudtak kiharcolni azoktól a legyengült nagyhatalmaktól, hogy legalább azt a területet kapják meg, ahol csak ők élnek. Aztán hagyták, hogy 5 ezer román végigrabolja, gyilkolja őket, mert akkora összetartás sem volt köztük. Miért?

"Hajtóvadászat Trianonra megemlékező diákok után Veszprémben?"

Nem, ugyanis nincs megtiltva Trianon megemlékezése, így nem is tehetnek semmit. Mégis szerinted mit csinálhattak volna? A dolog nem büntetendő, nem tehetnek ellene semmit.

2014. jún. 11. 14:14
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

Én Veszprémben élek, de a Vetésibe járok, ami a másik "elitiskola" a Lovassy mellett. Undorító, milyen szennyes banda az összes iskola vezetése, a velejeig korrupt, emberseg nélküli, kormánypárti a legtöbb ,,nagykutya"!

Részvétet pedig illene kifejezni mindenkinek Trianon kapcsán, nem pedig még a nemzet ilyen fiatal tagjaiba sulykolni, hogy ez nem helyes...

18/L (és nem, nem Jobbik-szavazó, LMP)

2014. jún. 11. 14:24
 6/10 Andizsuzsi ***** válasza:

"Világos, hogy a közintézményekben tilos a politizálás. De a fenti szórólapon mindössze az apró Jobbik-logó ütközött a szabályokba"

Ja, ha csak egy apró Jobbik, akkor persze a nagymagyarok szerint rendben van...

2014. jún. 11. 16:13
 7/10 anonim ***** válasza:

#4es!

Gondolkodj el azon, amit mondtál, aztán menj történelmet tanulni! Amit írtál, az hemzseg a hibáktól és mellőz mindenféle történelmi hitelességet. Most nem állok neki sorolni és tagmondatonként megcáfolni mindent, mert órákig gépelnem kéne. Járj utána a témának és lásd át az összefüggéseket.

Ui.: Ha erősnek találod a hangvételemet, azért elnézést kérek. Nem a felfogásodat, vagy a világnézetedet kívántam becsmérelni, hanem az általad írottak mögött meghúzó tárgyi tudás hiányosságára kívántam felhívni a figyelmedet.

2014. jún. 11. 16:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Már utánajártam, de megkérnélek csak 1 dolgot mondj, ami nem hiteles. Csak egyet, ami a legjobban szúrja a szemed.

Ha azt hiszed Magyarországra többen jöttek mint ahányan Amerikába mentek, akkor tévedsz. Trianon után (és amúgy az 1. vh után) divat volt kimenni Amerikába. Több mint 3 millió magyar hagyta el az országot (ami történelmi tény), és elég sokan hagyták el olyanok is, akik a régi Magyarország területén éltek.

Ha pedig arra gondolsz hogy a mostani határon kívül sokkal több magyar élt, akkor is tévedsz. Nézd meg a vörös térképet (google), és akkor látni fogod, hogy kb. milyen arányban laktak ott kint magyarok. És az nincs meghamisítva, azt valóban magyarok állapították meg még akkor.

És nem akartam ezzel megbántani az ott élő magyarokat, de tény, hogy az a néhányszázezer magyar, aki most kint él, az jobban összetarthatna. Mégsem teszik, ugyanúgy bánnak egymással, mintha románok lennének. Ha igazán összetartanának akkor segítenék egymást magas pozíciókba jutni, előnyhöz juttatnák egymást, és minél több pénzt próbálnának összegyűjteni. A gazdagnak pénzelnie kéne a szegényebbet, hogy a 8 gyermekének tudjon lakást vásárolni, szervezeteket kéne alapítaniuk, amik csak a kint élő magyarokkal foglalkoznak. Közben fokozatosan egyre nagyobb területre és befolyásra tehetnének szert, mindenhova beépülni, és óvatosan a pénzt az ott élő magyarokhoz juttatni, mert bizony ezek nélkül nem igen fogják visszaszerezni a területet. De melyik romániai magyar párt segít az ottani magyarokon? Nem csak az érdekeiket kéne képviselni, hanem valóságban is segíteni rajtuk. Mégsem teszik. Bármelyik nép összetartóbb mint ők, bármennyire is szomorú, a magyarok akik a legjobban beolvadnak más népekbe. És ha egy nép ilyen, akkor nincs miért harcolni értük, hiszen még egymást sem becsülik. Inkább én is olyanoknak segítek, akik megbecsülnek, akiknek érdemes segíteni, mert a sikereimet, amiket nagynehezen elértem, megbecsülik, és a hasznukra fordítják. Délmagyarországon minden jugoszláv bevándorló vásározik, vállalkozásba kezd, segítik egymást, korruptak, de csak egymással szemben, a magyarhoz nem. Utálják őket attól függetlenül hogy a hazájukban élnek. És ha ezt elmondanánk valakiknek lenne változás? Nem. Senkit nem érdekelne. Sem a magyart sem senkit, nem lesz változás. Akik megemlékeznek Trianonra azok tegyék csak. Akik meg annak ellenére hogy a magyarok nagyrészét kiirtották saját hazájukban, még mindig nehezítik szerencsétlen magyarok életét, annak nem tudok mit mondani. Az is csak tegye, de idő és energiapocsékolás. Segíteni és ellene dolgozni is fölösleges a magyarnak, így is ugyan az a sors vár rá. Beolvad más népekbe.

2014. jún. 11. 19:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem erre próbáltam felhívni a figyelmedet. A jelen helyzetet jól látod. Amire én céloztam azok a trianoni békediktátum körülményei. Konkrétan az a mondatod, hogy "Trianon a kint élő magyarok hibája" volt az, ami arra késztetett, hogy fentebbi hozzászólásomat leírjam.

Azt mondod, hogy utána jártál a témának és említetted a Vörös-térképet is, aminek céloztál a tartalmára is. A Kárpát-medence etnikai összetételének történetét, és azt hogy a magyarság hogyan szorult kisebbségbe egyes területeken most ne álljunk neki elemezni, mert akkor a Tatárjárástól kezdődően az I. VH-ig sorra kéne vennünk a magyar nép harcait.

Amire én igyekeztem felhívni a figyelmed az az volt, hogy a trianoni diktátum nem a kint élő magyarok hibája volt,annak külső és belső okai egyaránt voltak. Egyrészt az önálló államiságra vágyakozó, de arra alkalmatlan nemzetiségek hazugságai. Mivel utána jártál a dolognak, így feltételezem tisztában vagy az egyes nemzetiségek fiktív, történelmi bizonyítékokat mellőző, kreált eredetelméleteivel. Másfelől, ha már a Vörös-térkép említésre került, megemlítenék egy, a román delegáció által, szintén etnikai alapon készített és a tárgyaláson bemutatásra került térképet, amelyet jelentősen eltorzítottak, mivel - mint azt Te is tudod - a románok a Tisza folyóig szerették volna kitolni a magyar-román határt. Belső okként pedig a Kun Béla és társai nevéhez köthető bolsevista tombolást hoznám fel példának, ami totálisan lenullázta Magyarország nemzetközi tekintélyét.

A jelen helyzetről alkotott véleményed döntő többsége helytálló - sajnos. Ennek oka pedig nem más, mint a nemzet széthúzása...

2014. jún. 11. 23:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Ahogy én tudom,a trianoni döntés ellen nem csak a magyarok,hanem más nemzetek képviselői is felszólaltak,sőt tiltakoztak.Arisztokraták,angol főurak;hiszen a határok kijelölésekor még a francia alapellen is -hogy természetes határok pl.folyók legyenek- döntöttek személyes ellenszenv miatt.

Magyarország teljes eltörlése lett volna az eredeti cél,nem?Éppen Veszprém vagy pl.FEhérvár is román katonai megszállás alatt volt 1920-ban,nem?Csak az aláírás után vezényelték őket haza.

Színmagyar területeket csatolták el,miért hagyná el tömegesen egy nép a helyet,ahol született,ahol az ősei a földben vannak,ahol az ősei dolgoztak,építkeztek évszázadok óta?Csak mert valakinek személyes gyűlölete áthelyeztette a határokat,attól nekik még ott volt és van a helyük.Nem sokon múlott,hogy Magyarország területe maga is nem szétosztva lett,van más nemzetek fennhatósága alatt.

Romániai magyarok? Szégyen így írni az erdélyiekről,főleg a csángókról.Szomorú,hogy területi alapon ítéltetik meg a magyarság.Ilyenek vagyunk?Kár.

2015. jan. 26. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!