Miért nem büntetik meg az 56os eseményekről megemlékező nemzeti jelkép rongálókat?
Nem tartom valószínűleg, hogy a lyukas zászlókat Kádár-címerrel ellátott zászlókból készítenék, hanem rendes, a jelenlegi Magyar nemzeti lobogót csonkítják meg. Ez pedig szerintem nemzeti jelkép megsértésének vétsége.
Itt van az ide tartozó szabály is:
Btk. 269/A. § Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
Kérdem én, miért ússzák meg ezt büntetlenül?
"Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ"
ezzel nem lealacsonyítják, vagy sértik, hanem egyfajta magasztalás, tisztelet, megemlékezés.
Ezt hívják jogilag jóhiszeműségnek.
Ez már a szarrágás meg a kötekedés netovábbja. Te magad idézted: "...zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el..."
Hol sértő és hol lealacsonyító? Talán kommunista vagy?
Felőlem a többi ország a seggét is törölheti a zászlójukkal.
Ez annak sértő egyedül aki vérkommunista.
"szerinted" kérdező. ez a lényeg. szerintem a diszkók gányaljatanyák. De ettől még jogilag nem lesznek azok.
jogilag nem számít sértésnek az, hogy egy megemlékezés alkalmából "csonkítják meg" a zászlót.
zászlóégetés gyűlöletből, az már az lenne.
Ez a kérdés szőrszálhasogató, provokatív, és gondolom te sem gondolod igazán komolyan, csak unatkozol....
Egyébként meg mi van, ha nem koronás zászlóból vágják ki a koronát, hanem sima trikolorból vágják ki a közepét...?! Hmm??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!