Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem büntetik meg az...

Miért nem büntetik meg az 56os eseményekről megemlékező nemzeti jelkép rongálókat?

Figyelt kérdés

Nem tartom valószínűleg, hogy a lyukas zászlókat Kádár-címerrel ellátott zászlókból készítenék, hanem rendes, a jelenlegi Magyar nemzeti lobogót csonkítják meg. Ez pedig szerintem nemzeti jelkép megsértésének vétsége.

Itt van az ide tartozó szabály is:

Btk. 269/A. § Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Kérdem én, miért ússzák meg ezt büntetlenül?

2010. okt. 22. 13:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A sima trikolor a hivatalos állami zászló...

És bocsánat pontatlanságomért, akkor Rákosi-címer... Annyira nem érdekelnek a címerek, hogy pontosan tudjam mikor melyik volt a divat...

2010. okt. 22. 14:07
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy most komolyan, mire akarsz tkp. kilyukadni (haha micsoda szóvicc xD) ezzel a kérdéssel??? Pl. nemrég láttam, h vmi középületnek a lobogója szakadt, koszos, kifakult volt....akkor most a szél, meg a nap megalázta a nemzeti lobogónkat???! LOL Hagyjuk már....mondjuk igaz, h kicserélhették vna már, mert ez így elég ócska benyomást keltett, de hát a legtöbb középület amúgy is elég ócska :DD
2010. okt. 22. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Ülj le kérdező!
2010. okt. 22. 14:12
 14/20 anonim ***** válasza:
Mert a komcsik rendszerünk kutyái teszik.
2010. okt. 22. 14:15
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

A kérdező alapfeltevése az, hogy veszünk egy egy zászlót, aminek a közepébe barbár módon lyukat vágunk. A lyukas zászlók készítése azonban nem így történik. Veszünk piros, fehér, és zöld anyagot. A megfelelő méretre leszabjuk. Ahol kell, oda lyukat készítünk, majd összevarrjuk, beszegjük, és egy zászlórúdra erősítjük. Még ekkor sem mondhatjuk azt, hogy kész a zászló, mert a rendesebb zászlókat fel szokták avatni, meg szokták szentelni, stb.

Ha azután egy ilyen felszentelt zászlót csonkít meg, gyaláz meg, éget el valaki, az a bűncselekmény (szerintem).

2010. okt. 22. 14:34
 16/20 A kérdező kommentje:

Ha úgy varrják össze, hogy már alapon lyuk lesz benne, mikor kész, akkor ok... No de ezt nem hiszem hogy így csinálják. Egyszerűbb egy zászlóba lyukat vágni...

Amúgy ezen a felavatáson, de főleg a felszentelésen nagyot röhögtem XD

2010. okt. 22. 14:41
 17/20 anonim ***** válasza:
visszamennnnyééééééé!!!!!!
2010. okt. 22. 15:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

mekkora primitív vagy te!

"Hát szerintem egy mezei zászlóba vágni egy marha nagy lyukat, az igen is sértő és lealacsonyító... "

EZT MOND AZ 56-OSOKNAK, te s*gg!

2010. okt. 22. 16:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát te nem vagy normális, már ne is haragudj meg.
2010. okt. 22. 17:37
 20/20 A kérdező kommentje:
vuvuzela.... Az 56osok rákosi címerrel ellátott zászlóba vágtak lyukat... nem a mostani nemzeti jelképünkbe...
2010. okt. 22. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!