Magyarországot köteles megvédenie a NATO-nak ha katonailag támadás érné?
""Én úgy tudom elképzelni jelenleg, hogy pl tegyük fel le kéne váltani a kormányt, mert nem úgy ugrálnak ahogy a nyugatiak fütyülnek, akkor elég könnyen ki lehetne robbantani egy kormány-ellenes civil lázadást (jobbik támogatókkal az élen, de pl más fidesz-ellenest se lenne nehéz rádumálni egy nagyobb tüntetésre), Orbán nem hajlandó távozni és civilek szemét löveti ki (az irreleváns, ki lő kire, lényeg, hogy nagy legyen a balhé), és miután demokratikusan (= fideszre ezentúl nem lehet szavazni) megválasztják pl Gyurcsányt miniszterelnöknek, amire válaszul az Fideszesek rohadt idegesek lesznek, na akkor olyan polgárháború törhet ki, hogy NATO-nak a végén muszáj lesz megvédenie a Gyurcsányra szavazó embereket""
Ekkora - enyhén szólva- sületlenséget már nagyon régen olvastam itt a fórumon!
A NATO nem avatkozna be egy NATO ország belügyeibe katonailag. A NATO a tagországokat védi meg (elméletileg) egy külső támadástól.
""NATO-nak a végén muszáj lesz megvédenie a Gyurcsányra szavazó embereket"""
A NATO milyen okból védené meg a Gyurcsányra szavazókat?
Hihetetlen!
"Magyarországot köteles megvédenie a NATO-nak ha katonailag támadás érné?"
Igen.
De ennyire csak akkor egyszerû, ha nem NATO tag a támadó. Ha az ( Lásd pl a régebbi görög - török konfliktus, mindkettõ NATO tag ), akkor a NATO a tárgyalásokat erõlteti, míg sikerül a feleket rávanni a nyugira.
"Magyarországnak is kötelessége ... ha bármely NATO országot katonai támadás érné?"
Igen, az egész NATO szavatol minden tagállamnak, vagyis minden egyes tagállam - persze arányosan - elvileg részt vesz minden akcióban.
Pontosan azért, amiért Poroshenko-t is támogatja a NATO. Gyurcsány hülye példa volt, legyen inkább Bajnai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!