Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországot köteles megvéde...

Magyarországot köteles megvédenie a NATO-nak ha katonailag támadás érné?

Figyelt kérdés
Viszont Magyarországnak is kötelessége a háborúban részt venni vagy a NATO országokat támogatni katonailag segíteni ha bármely NATO országot katonai támadás érné?
2014. jún. 8. 21:31
1 2
 11/20 Dick Esmen ***** válasza:
Elvileg igen.
2014. jún. 9. 16:08
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tisztában a szerződéssel, de amit leírtál az logikusnak látszik. Elvégre az a NATO lényege.
2014. jún. 9. 17:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom elképzelni jelenleg, hogy pl tegyük fel le kéne váltani a kormányt, mert nem úgy ugrálnak ahogy a nyugatiak fütyülnek, akkor elég könnyen ki lehetne robbantani egy kormány-ellenes civil lázadást (jobbik támogatókkal az élen, de pl más fidesz-ellenest se lenne nehéz rádumálni egy nagyobb tüntetésre), Orbán nem hajlandó távozni és civilek szemét löveti ki (az irreleváns, ki lő kire, lényeg, hogy nagy legyen a balhé), és miután demokratikusan (= fideszre ezentúl nem lehet szavazni) megválasztják pl Gyurcsányt miniszterelnöknek, amire válaszul az Fideszesek rohadt idegesek lesznek, na akkor olyan polgárháború törhet ki, hogy NATO-nak a végén muszáj lesz megvédenie a Gyurcsányra szavazó embereket
2014. jún. 9. 19:28
 14/20 A kérdező kommentje:

""Én úgy tudom elképzelni jelenleg, hogy pl tegyük fel le kéne váltani a kormányt, mert nem úgy ugrálnak ahogy a nyugatiak fütyülnek, akkor elég könnyen ki lehetne robbantani egy kormány-ellenes civil lázadást (jobbik támogatókkal az élen, de pl más fidesz-ellenest se lenne nehéz rádumálni egy nagyobb tüntetésre), Orbán nem hajlandó távozni és civilek szemét löveti ki (az irreleváns, ki lő kire, lényeg, hogy nagy legyen a balhé), és miután demokratikusan (= fideszre ezentúl nem lehet szavazni) megválasztják pl Gyurcsányt miniszterelnöknek, amire válaszul az Fideszesek rohadt idegesek lesznek, na akkor olyan polgárháború törhet ki, hogy NATO-nak a végén muszáj lesz megvédenie a Gyurcsányra szavazó embereket""

Ekkora - enyhén szólva- sületlenséget már nagyon régen olvastam itt a fórumon!

A NATO nem avatkozna be egy NATO ország belügyeibe katonailag. A NATO a tagországokat védi meg (elméletileg) egy külső támadástól.

2014. jún. 9. 19:40
 15/20 A kérdező kommentje:

""NATO-nak a végén muszáj lesz megvédenie a Gyurcsányra szavazó embereket"""

A NATO milyen okból védené meg a Gyurcsányra szavazókat?

Hihetetlen!

2014. jún. 9. 19:42
 16/20 anonim ***** válasza:
A mai Amerika már nem avatkozik bele egy ország belügyeibe. Ha így lenne, akkor Észak-Koreát és Iránt már megszállták volna és Irakból se mennének el.
2014. jún. 9. 19:48
 17/20 anonim ***** válasza:

"Magyarországot köteles megvédenie a NATO-nak ha katonailag támadás érné?"

Igen.

De ennyire csak akkor egyszerû, ha nem NATO tag a támadó. Ha az ( Lásd pl a régebbi görög - török konfliktus, mindkettõ NATO tag ), akkor a NATO a tárgyalásokat erõlteti, míg sikerül a feleket rávanni a nyugira.

"Magyarországnak is kötelessége ... ha bármely NATO országot katonai támadás érné?"

Igen, az egész NATO szavatol minden tagállamnak, vagyis minden egyes tagállam - persze arányosan - elvileg részt vesz minden akcióban.

2014. jún. 9. 22:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Pontosan azért, amiért Poroshenko-t is támogatja a NATO. Gyurcsány hülye példa volt, legyen inkább Bajnai.

[link]

2014. jún. 9. 22:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Hogy jön képbe Poroshenko mellé Bajnai? egy megválasztott és beiktatott elnök mellé egy egyszerû ep képviselõ?
2014. jún. 11. 00:11
 20/20 anonim ***** válasza:
jaj poroshenko se volt mindig Ukrajna elnöke, legyen már fantáziád
2014. jún. 11. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!