Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány most betiltotta a...

A kormány most betiltotta a mozaik tankönyveket? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
Azért kérdem mert ebböl tankönyvből tanulok én is,és hallottam valami ilyesmit,és feljött bennem a kérdés,hogy most mi is van?

2014. jún. 8. 13:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, azt hittem egyértelmű, történelem atlasz
2014. jún. 8. 14:24
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Két napja volt a kezemben az említett történelmi atlasz osztályozó vizsgán. Biztos vagyok benne, hogy volt térkép a trianoni béke körüli időkről. Viszont nem láttam benne kronológiát.
2014. jún. 8. 14:27
 13/18 anonim ***** válasza:
Mármint a 8-osban. A középiskolaiban volt kronológia.
2014. jún. 8. 14:29
 14/18 anonim ***** válasza:
81%

Nyílván azért, hogy a saját ízlésének megfelelően szabhassa át a könyveket. Így még korábban el lehet kezdeni az agymosást, népbutítást. Egyébként beleolvastam az egyikbe a tervezettek közül és botrányos minőségű. Egy általános iskolás különb könyvet szerkesztene.

Én sem értem, hogy miért kéne már egy földrajz atlaszba benne lennie Trianonnak. Szerintem tiltsuk be az angolt, németet tanító könyveket is, mert sokban semmi utalás a magyar kultútára. Tesi se legyen, mert nem tanítják meg, hogy kik voltak az Arany Csapat tagjai.

2014. jún. 8. 15:42
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

A Mozaik tankönyvek a lehető legjobbak és ezt tapasztalatból mondom.

Betiltotta, olyan értelemben, hogy nem rakták bele a választható tankönyvek csomagjába. Helyette új, nem vizsgált tankönyvek lesznek, amik ugyan nem gondolkodásra ösztönzik a gyereket és nem keltenek bennük érdeklődést(nem beszélve a pocsék fogalmazásról), de nem is ez a fidesz célja.

2014. jún. 8. 17:12
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a Mozaik kiadó már nem is szerkeszt új tankönyveket. :(.
2014. jún. 8. 19:13
 17/18 anonim ***** válasza:
85%
Tök mindegy, úgyis kiderülne, hogy nem ideológiai okok állnak a háttérben, csak a mozaik kiadó vezetője nem orbán haverja, a másik kiadó meg igen, ennyi.
2014. jún. 8. 19:47
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó! Ez valóban így van.

Nem tudom, hogy hogyan gondolták azt, hogy például egy gyengébb (azaz az országos szint alatt levő) gimnázium tanulói ugyanolyan könyvből tanuljanak, mint a javában a szint felett levők. Ha valaki megnézi a mozaikos könyveket szakmai szemmel, belátja, hogy sokkal modernebbek, korszerűbbek és többet is tartalmaznak, mint a Nemzedékek Tudása vagy az Apáczai Könyvkiadó könyvei. Vegyük példának a 10.-es földrajzkönyvet: a 10. osztályos tananyag a társadalomföldrajz és a globalizáció, ehhez a tananyagrészhez hozzátartoznak évszámok és egyéb adatok (pl. GDP, GNI, stb.). A Nemzedékek Tudása könyvekben még 2004-2006-os adatok szerepelnek, a Mozaikosban már 2010-es, arról nem is beszélve, hogy a Nemzedékes könyv 2001 óta nem is volt átdolgozva, épp, hogy az adatokat kicserélték 2007-ben. Ezzel szemben a Mozaikos könyvet 2011-ben újították fel. Nah, most akkor megkérdezném, hogy mi a jó abban, ha a korszerű könyvek helyett maradnak az 'ezeréves' elavultak? :/

2014. jún. 17. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!