Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek erről?...

Bumbi02 kérdése:

Mi a véleményetek erről? Bajnai mégiscsak jól kezelte vna a válságot?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt azért irom ki föként, mert most megválasztják majd a Fideszt és egyesek a most megjosolt növekedéseket a Fidesz számlájára irnák egyből...

2010. jan. 1. 13:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
érdekes...
2010. jan. 1. 14:05
 2/11 anonim ***** válasza:
51%

Mit írnak a Fidesz számlájára?

Hogy a reálbérek a fasorba sincsenek?

[link]

Hogy az ipari termelésünk a fasorba esett, a munkanélküliség az egekbe?

A GDP szintén a mélységeket járja, ráadásul messze nem is hiteles mivel duális gazdaságunk van és így a GNI megfelelőbb lenne, bár még az sem adna teljesen hű képet a helyzetről!

[link]

Az hogy pénzügyileg, fiskálisan hogy is állunk, csak papír amire a kormány adatokat írt, a teljesség igénye nélkül! Hol van a MNB valuta kezelő alapjának a finanszírozása, hiszen Bajnai is elismerte hogy nem is számoltak vele, „ mert csak nyáron kell”!

Persze 2-300milliárd kiadást jelent, ami akkor si lesz ha most nem számolnak vele!

A tavalyról áthozott kiadások, Eü , stb hol vannak? Úgy fogunk úszni mint a nyeletlenfejsze!

De ébredjünk már fel egy kicsit! Azt írja a cikk hogy akik most anticiklikus gazdasági tevékenységet végeztek azoknál a megszorításokat jelentő második V grafikon miatt lesz a válság W alakú! Arra hivatkoznak hogy nálunk L alakú lesz, lassan emelkedő alsó szárral!

De mi fogja emelni? A jó idő? Nincs sem iparunk sem mezőgazdaságunk, kifogyott!

Nincs belső fogyasztásunk, sem befektetési likviditásunk, a duális gazdaság miatt meg akik kamatozhatnak azok a multik, akik viszont csak a GDP bruttóját növelik, de a költségvetésbe szinte semmit nem petyegtetnek. Akkor mi is van?

Mi is lesz annyira jó a Fidesznek, mit hagytak itt a vad kapitalisták?

Az lehet hogy a fiskális helyzetünk rendbe van, de az embereknek még most kezdődik a katasztrófa, mert a csökkenő teljesítmény és a munkanélküliség ami februárra simán lesz 12-13% oda fog verni, nem beszélve a többi friss megszorításról.

Csak a benzin jövedéki emelése 2% + inflációt jelent!

2010. jan. 1. 14:25
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Meglátod, a "háborús pusztítás", "romokban áll az ország", "újjá kell építeni a gazdaságot" szöveg néhány éven belül át fog menni a "polgári kormány bravúros sikerei" propagandába. És amilyen mázlijuk lesz, azért sem kell olyan nagy árat fizetniük, mint ahogy a mostani népszerűségükért sem dolgoztak semmit, a folyamatos támadáson és gáncsoláson kívül.
2010. jan. 1. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
64%

Mondjuk ezt eddig is hangoztatták külföldön hogy jól kezelte a válságot ( a fideszen kívül mindenki).

Amúgy szerintem ezt nehéz lesz az ő számlájukra írni, de engem már az se érdekel igazából.

A lényeg az hogyha a fidesz nem nagyon kezd el osztogatni (egyszóval remélem hogy hazudnak majd a választási kampányban) akkor itt igen is rend lesz a költségvetésben, és lehet haladni előre majd.

2010. jan. 1. 14:33
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Már megint ott tartunk mint a Bokros tevékenységénél!

Milyen gazdaságot, reálgazdaságot érintő intézkedést hoztak Bajnaiék?

A 8 éves fiam, is megcsinálta volna, mert egyik számból a másikat kivonni kb ennyi!

Úgy leépült a gazdaságunk a fiskális szempontok miatt, hogy az magába 5-6 év mire a 2006 os év teljesítményét elérjük! És azt is 2012 tő számolva mert addig csak romlani fog a helyzet! Ha csak nem lesz még utána is még nagyobb a válság, hiszen úgy le vagyunk rokkanva, hogy a multiszektor még irreálisabb helyzetben lesz, amit 100% hogy ki is használ.

Az az, a KKv k akik az adóink nagy részét fizetik, még lehet hogy 2013 ban is zsugorodni fognak!

De jó lesz Orbánéknak!

2010. jan. 1. 14:47
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Milyen válságkezelés?Hogy megszorítunk mindenen amin csak lehet kivéve a saját érdekeltségeimbe tartozó körökben? Ezt még én is meg tudom csinálni.Egyszerű.Addig csökkentjük a kiadásokat amíg egálban nem lesz a bevétellel.Kár hogy a bevétel folyamatosan csökken a munkanélküliség miatt.(Ugye aki nem dolgozik az nem adózik)

Ezért újabb megszorítások kellenek stbtsb

Aztán majd meglehet nézni hogy adják át a kormányt a Fidesznek.Mondjuk nem sajnálom Orbánt,mert ő is kénytelen lesz továbbvinni a kizsigerelést, mivel nem tehet mást.

2010. jan. 1. 14:52
 7/11 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy, teljesen jól látszik hogy az emberek mennyire befolyásolhatók!

Olvasnak egy cikket az újságban, ami arról szól hogy már jövőre jobb lesz, és fel sem vetődik bennük hogy mitől. Hiszen a cikk nem is utal rá!

Olvassátok el a cikket még egyszer barátaim, és keressétek meg hogy milyen utalás alapján állítják hogy jobb lesz!

Az egész csak hangulat javítás és hülyítés!

2010. jan. 1. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Most akkor legyek boldog? Vagy netán szavazzak rájuk? Miután a 2006-os győzelmük óta mást se csinálnak csak megszorítanak, elvonnak, bezárnak, adót emelnek, bért/nyugdíjat csökkentenek, és ami a legnagyobb bűn, hogy óriási tartós károkat okozva leépítik a civilizációt (lásd tönkrement egészségügy, menekülő orvosok, lakásukban megfagyott emberek, bezárt vasutak, lepusztult közoktatás stb.), most egyszerre csak azzal jön valaki, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint sikeres válságkezelés. Hát aki ezt mondja, annak én sikeresen lecsökkenteném a havi 10-20-100 ezer dolláros fizetését mondjuk 300 dollárosra (ennyi az anyám nyugdíja). Ez lenne ám a nagy siker!
2010. jan. 1. 16:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

MUHAHAHAHAAAAAA ...én nemes egyszerűséggel csak ezt gondolom

Aztán 2014-ben majd lehet mondani, hogy "na látjátok gyerekek, bezzeg ha a Bajnai Miniszterelnök Úr maradt volna, akkor most milyen jó lenne a zórszágnak"

2010. jan. 1. 16:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Most akkor legyek boldog? Vagy netán szavazzak rájuk?

Nem, és nem:) Egyszerüen csak véleményekre voltam kiváncsi ki mit szól hozzá... mert nekem az a véleményem hogy a mostani beszoritásokból befolyó pénzösszeg az Orbán kormány rendelkezésére fog állni és sokan nem fogják összekötni azzal hogy ezt még az előző kormány csinálta... és ha Orbán neki áll osztogatni mindenfélét akkor leszünk nagy bajban.. válságban ne várjátok el hogy osztogatnak, én ezt ég igy tizenéves fejjel is belátom...(bár véleményem h rossz helyről veszik el a pénzt) de nem csak itt olvastam pozitiv véleményt a magyar válságkezelésről, mind1ik oldal meg nem lehet ballos mint ahogy azt sokan rá mondanák...

és a második kommentelő adataira válaszként, ott van pl a második az ipari termlésnövekedése ami jólláthatóan a válság kezdete idején ugrott egy hatalmasat lefelé, ami egy válságnál érthető is, de fél év alatt 13%ot javult is, ergo nem lehet annyira egyértelmüen szidni a kormányt mint ahogy azt sokan teszik csak azért mert mszp...

2010. jan. 1. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!