Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy a világon (az...

Mi az oka, hogy a világon (az iszlám országokat kivéve) Magyarországon a legnagyobb az antiszemitizmus meg a zsidó fóbia?

Figyelt kérdés

Először is félreértés ne essék nem vagyok zsidó, sőt az alapján amennyit ismerek én sem kedvelem őket túlzottan(egy zsidó ismerősöm van akit bírok, de a többit utálom.)

Na szóval van a metapédia az a wikipédia copy ami a világ minden bajáért a zsidókat hibáztatja. Ennek a magyar nyelvű változata a legrészletesebb, úgy hallottam. A kurucinfót gondolom nem kell bemutatni senkinek. Nem tudom külföldön, hogy vannak vele ,de sok magyar tartja úgy hogy az ország minden bajáért a zsidók a felelősek. Lehet hogy a Borat egy-két jelenete is a magyarok zsidó fóbiáját figurázza ki csak a kazahokba átültetve. Szerintem az van Magyarországon, hogy a gazdag bankárok, politikusok, vállalkozók ráncigálják ide-oda a szegényeket, ezek között vannak zsidók, de nem kizárólag ők. Ti, hogy vélekedtek erről. Zsidók válaszait is szívesen várom.

2014. máj. 31. 19:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Miről beszélsz?

Franciaországban mellesleg nagyobb az antiszemitizmus.

A másik, hogy Magyarországon csak verbálisan nyilvánul meg, zsidót itt már nagyon-nagyon régóta nem bántottak fizikailag.

De ez mindig így is volt.

2014. máj. 31. 19:11
 2/14 Nádasdy Ábrahám ***** válasza:
32%
Mert a magyar kormány nem blokkolja a kurucinfó és a metapédia elérését Magyarország területéről pedig kellene.
2014. máj. 31. 19:13
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Ez azért túlzás (mármint, hogy Magyarországon lenne az iszlám országok után a legnagyobb az antiszemitizmus).

[link]

De tényleg van antiszemitizmus kis hazánkban, ez leginkább az alacsony színvonalú oktatás és a gazdasági problémák miatt van, meg persze a történelmi hagyománya is van ennek nálunk.

2014. máj. 31. 19:18
 4/14 anonim ***** válasza:
59%

Egyrészt Európában Magyarországon a legmagasabb a zsidók aránya a népességen belül és a befolyásuk is itt az egyik legnagyobb, de ezt sokan túlértékelik.

Másrészt ennek történelmi okai vannak. A náci eszmék és a kommunizmus révén belenevelték az emberekbe, hogy a zsidók, a tőkések gonoszak, kizsákmányolnak minket, ezért harcolni kell ellenük.

A jobboldaliak szemében az is ellenszenvet válthat ki a zsidókkal szemben, hogy azok mindig a baloldali-liberális pártokat támogatták.

2014. máj. 31. 19:34
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

Biztosan történelmi hagyomány, meg rossz oktatás miatt van.

Biztosan nem azért, mert ellopják a termést, erőszakoskodnak (érdekes, többnyire csak ők), hírekben is általában kilehet következtetni milyen származású az elkövető.

De biztos igazatok van.

Ha téged megtámad 4 tigris, akkor az 5.-re nem nézel csúnyán?

Akkor bizony te is rasszista vagy ennyi erővel.

2014. máj. 31. 19:36
 6/14 anonim ***** válasza:
92%

Körül kell nézni az országban, és egyértelmű lesz a válasz. És mielőtt bárki félreértene: édesapám révén sok zsidó származású embert ismerek, és jópár igazán remek ember van köztük, akiket ,,bújtatnék" is, ha kell. Én nem őket utálom, és nem azokat a szerencsétlen nincstelen szabókat,takácsokat,ötvösöket,szatócsokat, stb. akiket megöltek a haláltáborokban. Én a potrohos, hájasseggű, mások szegénységen nyerészkedő, taknyosorrú gazdag zsidókat utálom, akik az amerikai (és egyéb) szabadkőművespáholyokból tönkreteszik a világot. (és mellesleg végignéztek, ahogy hittársaikat megölik a nácik)

Őket kellett volna elgázosítani.

2014. máj. 31. 19:39
 7/14 A kérdező kommentje:
Bocsi akkor, visszavonom, hogy hazánkban a legnagyobb az antiszemitizmus a muszlim országok után :). Csak az alapján gondoltam, mint ahogy fent írtam a metapédia magyar nyelvű változata a legrészletesebb és személyesen is tapasztalom hogy nagy az antiszemitizmus. De ezek szerint nem a legnagyobb.
2014. máj. 31. 19:41
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Alapvetően különbséget kellene tenni a cionisták és a sima zsidóság között. Sima zsidó haverom van, nagyon rendes.

Viszont van a cionista, amelyik még mindig a holokauszton kattog, arra hivatkozik minden támadáskor, arra hivatkozik minden tette után az embertársai ellen.

Legyünk tisztába a dolgokkal, ne csak fröcsögjünk.

2014. máj. 31. 19:43
 9/14 Nádasdy Ábrahám ***** válasza:
22%
Én nem vagyok zsidó, de cionista vagyok, támogatom Izraelt, mert a fejlett nyugati civilizáció előretolt bástyája, előőrse a primitív Közel-Keleten.
2014. máj. 31. 20:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Magadnál vagy kérdező? Mikor esett itt egy zsidónak komolyabb baja, csak azért mert zsidó? Nyugaton bőven nagyobb az antiszemitizmus mint nálunk.
2014. jún. 1. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!