Miért kell a HírTv-nek mindet rosszindulattól csöpögően tálalni?
Tegnap (08.29) néztem az esti híradót. A bombás hajcihő beharangozása így hangzott: Blamázs. A felkonf első három gondolata: évtizedekkel ezelött hatástalanították/ van-e erről dokumentum/ ha igen, kinek a felelőssége, hogy nem került elő?
A kedves újságírószerű képződmény, aki ezt megfogalmazta, meg a kedves főnöke, aki ezt így adásba engedte, talán úgy gondolják, hogy ha netalántán valahol van egy megsárgult papír, hogy 60! évvel ezelött itt hatástalanítottak egy bombát (és a köppenyt hátrahagyták), akkor a vezetőknek azt kellett volna mondani, hogy üssétek csak nyugodtan légkalapáccsal, ez nem robban?
Ha meg nem, mert ügye mitől lehetnék benne biztosak, hogy ez az a bomba, ha a vége éppen csak kiáll a betonból, akkor hogy van pofájuk így beszélni?
amikor elhangzott a típusa, utánanéztem.
Az SD 1000 egy német légibomba. A teljes hossza 260 cm (ennek egy része most hiánzott), 66 cm az átmérője, összeségében kb. 1 tonna, ebből a robbanótöltet 735 kg.
van vajon valami halvány elképzelésük a kérdéses újságíroknak arra vonatkozólag, hogy mire lehet képes egy ilyen szerkezet? Tudják mivel szórakoznak? Milyen léptékben szemétség így tálalni ezt a dolgot?
Hát ez szerintem is elég gáz. Írj nekik egy levelet, amiben ugyanezt leírod. Mondjuk nem valószínű, hogy bármit reagálnának rá.
Ebben az országban sajnos rengeteg mindennek az az elintézési módja, hogy rúgjunk bele valaki másba. Így akarnak emberek érvényesülni.
Hasonló volt, hogy szegény Kolonics György meghalt. Tényleg tragédia, ilyen fiatalon. De most azért miért kell belerúgni egyet a mentősökbe, akiknek szintén nem könnyű a munkája, és én hiszem, hogy mindent megtettek.
Utána viszont a mentősök részéről ugyanez: nem elégedtek meg azzal, hogy bebizonyították, hogy szakmailag kompetensek és gyorsak voltak, nem: legjobb védekezés a támadás. Egyből ők is vádaskodtak: Mit kerestek a tapaszok Kolonics testén?
Az a baj, hogy mindenki mindenért mindenki mást rúgdos ebben az országban. Na jó, ez nem igaz, nem mindenki. Sokan nem ilyenek, de azokat az embereket, akik nem ilyenek, nem fogod látni a híradóban, mert csendben teszik a dolgukat.
Ezt a rúgdosódós kört csak egyetlen módon lehet megtörni, ha az, akit megsértettek, van olyan érett, hogy megbocsásson és ne üssön vissza. De ilyen ember még kevesebb van, pedig szerintem végül ezeknek lesz a legjobb dolga.
A HírTV egy jobboldali, a Fideszhez közel álló csatorna, és ezt vállalják is. A Fidesz most ellenzéki szerepben van, és mással sem foglalkozik, mint hogy megakadályozza az MSZP munkáját, és nem azért, mert az MSZP hülyeségeket csinál, hanem mert az okosságokat nem a Fidesz találta ki és viszi véghez. A HírTV pedig maximálisan segít blamálni a kormányt. Figyeld meg, ha két év múlva a Fideszt választják meg (és nagy valószínűséggel így fog történni), a HírTV-n hirtelen olyan hírek tűnnek fel, melyek szerint:
1. A dicsőséges Fidesz a lehető legjobb irányba tereli az ország hajóját, ezért mindenki ünnepeljen, mert elérkezett Magyarország aranykora.
2. A csúnya, gonosz MSZP tönkretette az országot, így tényfeltáró riportok következnek a baloldal regnálásának rémséges nyolc évéről, ami csődbe vitte az országot.
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok elkötelezve egyik párthoz sem, és hányingert kapok az egész magyar politikától. Figyeljétek csak meg! :P
Azért van igazuk, mert ezeket bizony valakinek el kell (kellene) számoltatni. Igenis picsán kellene rúgni a felelősöket, akik egy kibaszott konzervdoboz miatt feleslegesen kiürítenek egy kerületet. Azt sem ártana tisztázni, hogy ennek a költségeit ki fizeti meg.
Egy újságírónak pedig kutya kötelessége az igazság feltárása és közzététele.
Látom a kérdező nagyon vágja a bombatémát, (óriási találmány ez a googli) csak annak nem néz utána, hogy mit kellett volna tenni a "szakembereknek" mielőtt riadót fújnak. Az a minimum, hogy egy detektorral, röntgennel, akármivel megnézik, hogy van -e benne töltet és ha van, akkor a gyújtószerkezet éles -e.
Ezt elmúlasztották, és ez sok embernél kiverte a biztosítékot, nemcsak a hírtévé szerkesztőjénél. Én pl. nem láttam a szóbanforgó adást, de szerintem is iszonyat égés, hogy ezt (se) tudják rendesen megcsinálni. Külföldön, aki olvassa ezt a hírt, jókat röhög a töketlen magyarokon.
Úgyhogy szerintem nem a hírműsorokkal van a probléma, hanem hogy ilyen ügyek csak úgy megtörténnek és semmi következménye, felelőse az ügynek nincs.
(mint ahogy Kolonics edzőjét sem fogják soha felelősségre vonni sem a kilyelentései, sem a tettei miatt)
"Látom a kérdező nagyon vágja a bombatémát, (óriási találmány ez a googli) csak annak nem néz utána, hogy mit kellett volna tenni a "szakembereknek" mielőtt riadót fújnak. Az a minimum, hogy egy detektorral, röntgennel, akármivel megnézik, hogy van -e benne töltet és ha van, akkor a gyújtószerkezet éles -e."
nyilván te meg utána néztél, és ezt biztosan mered állítani. Bár szerintem nem, mert az első feladat, hogy mindenkit aki veszélyben lehet, el kell távolítani.
gondolom annak is utánanéztél (és nem csak a tvben tátott hülyeséget szajkózod), hogy mire képes, a röntgentechnológia, hogyan is működik, és egyáltalán milyen lehetőségek vannak. Bár szerintem nem, mert ha megtetted volna, akkor nem mondanál ilyeneket.
De persze én vagyok a hülye, aki utána néztem milyen bomba is volt ez, meg aki ismeri a röntgentchnológiát (tanultam és alkalmaztam is, nem csak korházban találkozam vele), meg az utrahangtechnológiát is.
"Külföldön, aki olvassa ezt a hírt, jókat röhög a töketlen magyarokon."
Nyilván első kézből származó információ.
Persze a külföld ilyen. Náluk ha találnak valamit, akkor elöbb megnézik, kiássák, vizsgálgatják és csak utána telepítik ki a környéket... Vagy esetleg mégsem...?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!