A románok történelme szerint kik voltak a magyarok, ha mi mongolok vagyunk?
Ez a gúny név valószínűleg abból adódott, hogy egyedül a magyar király tehette meg azt az akkori európában, hogy szövetségre lépjen a mongol birodalommal.
Amúgy mélyrehatóan érdekelt a téma ezért rendesen utána jártam.
És amint arról már hallottam elméleteket, valóban már a nagy tatárjárás előtt is szövetségesként fordultak felénk a mongolok. Céljuk a hun, sztyeppei népek egy zászló alatt egyesítése volt. Egyetlen követelésük, hogy a kun árulókat a magyar király adja ki nekik.
Románok ha magyarokat szídják, akkor valóban gyakran keleti gyökereinkre utalnak.
Manapság már a román értelmiség kerüli ezt a népi emlékezetből fakadó indulatot, mert fiatal értelmiségiek felfogták, hogy a keleti gyökerek inkább értéknek tekinthetők, mint elítélendő tulajdonságnak.
Főleg úgy, hogy a románok egyik legnagyobb és legfontosabb kereskedelmi partnere Kazahasztán (román import 5. legfontosabb partnere)
Tatárjárás idején, pont a osztrák szövetségesre utalnak bizonyos történelmi tények. II. Frigyes foglyul ejtette 4. Bélát és csak nagyon komoly váltságdíj és területi követelések teljesítése után engedte szabadon.
Ezek után a tatárok látszólag előzmények nélkül elhagyták az országot. Délen hagyták el az országot és 6 évig Bulgáriában állomásoztak, amit oszmán-magyar segítséggel szabadítottak fel. (khán választás teóriája ezen a ponton ingott meg)
Továbbá igazolja nagyon komoly megbocsáthatatlan indulatokat, hogy Frigyes 1246ban 4 Béla elleni ütközetben lelte halálát a Lajtánál.
* oszmánt írtam, természetesen Bizáncra gondoltam...
Közös ellenség mindig összekovácsolja a birodalmakat.
Japán,német-orosz,angol,francia tengely
Vagy gondoljunk csak a külön békékre, ahl egy köztes országot fel darabolnak ( magyar királyság, lengyel királyság, németország (2vh után),
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!