Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A románok történelme szerint...

A románok történelme szerint kik voltak a magyarok, ha mi mongolok vagyunk?

Figyelt kérdés
2014. máj. 30. 20:53
1 2
 11/15 anonim válasza:
52%

Ez a gúny név valószínűleg abból adódott, hogy egyedül a magyar király tehette meg azt az akkori európában, hogy szövetségre lépjen a mongol birodalommal.

Amúgy mélyrehatóan érdekelt a téma ezért rendesen utána jártam.

És amint arról már hallottam elméleteket, valóban már a nagy tatárjárás előtt is szövetségesként fordultak felénk a mongolok. Céljuk a hun, sztyeppei népek egy zászló alatt egyesítése volt. Egyetlen követelésük, hogy a kun árulókat a magyar király adja ki nekik.

2015. ápr. 25. 12:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Románok ha magyarokat szídják, akkor valóban gyakran keleti gyökereinkre utalnak.

Manapság már a román értelmiség kerüli ezt a népi emlékezetből fakadó indulatot, mert fiatal értelmiségiek felfogták, hogy a keleti gyökerek inkább értéknek tekinthetők, mint elítélendő tulajdonságnak.

Főleg úgy, hogy a románok egyik legnagyobb és legfontosabb kereskedelmi partnere Kazahasztán (román import 5. legfontosabb partnere)

2015. máj. 25. 18:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Szövetségre lépjen a mongol birodalommal? Mesélj már nekem évszámokat mikor volt ez?
2015. máj. 25. 18:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Tatárjárás idején, pont a osztrák szövetségesre utalnak bizonyos történelmi tények. II. Frigyes foglyul ejtette 4. Bélát és csak nagyon komoly váltságdíj és területi követelések teljesítése után engedte szabadon.

Ezek után a tatárok látszólag előzmények nélkül elhagyták az országot. Délen hagyták el az országot és 6 évig Bulgáriában állomásoztak, amit oszmán-magyar segítséggel szabadítottak fel. (khán választás teóriája ezen a ponton ingott meg)

Továbbá igazolja nagyon komoly megbocsáthatatlan indulatokat, hogy Frigyes 1246ban 4 Béla elleni ütközetben lelte halálát a Lajtánál.

2015. máj. 25. 18:55
 15/15 anonim ***** válasza:

* oszmánt írtam, természetesen Bizáncra gondoltam...

Közös ellenség mindig összekovácsolja a birodalmakat.

Japán,német-orosz,angol,francia tengely

Vagy gondoljunk csak a külön békékre, ahl egy köztes országot fel darabolnak ( magyar királyság, lengyel királyság, németország (2vh után),

2015. máj. 25. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!