Mit szólsz ahhoz, hogy a külföldi szavazatoknál az LMP 15%-ot kapott, és legyőzte az MSZP-t, DK-t, Jobbikot?
A külképviseleteken így szavaztak:
Fidesz-KDNP 2828
Együtt-PM 1064
LMP 947
Jobbik 786
DK 324
MSZP 257
Érdekes eredmény, a Jobbik nagyon meggyengült
Jó. De most itt nem azon kéne ájuldozni, hogy a "kitántorgók" között is a Fidesz a legerősebb? Itt és most nem ennek van a nagyobb jelentősége? Most kapott 161 - egyel több szavazatot (külföldön) mint a Jobbik, borzasztó.
Az MSZP xar, nem tegnap óta tudjuk.
Háháhá:D
Fuu de bele vannak betegedve egyesek a Jobbik eredményébe, nehezen viselik, h lenyomták az MSZP-t:D
Nem hiszem el, h feljövök és a választás óta mást nem látok csak habzó szájú ballibeket, akik kétségbeesetten próbálják saját magukat és egymást nyugtatni, h "de nem, de nem"
Itt ez a burkolt kérdés is, a végén ott virít, h mert mekkorát gyengült a Jobbik?
Mi alapján, a párszáz szavazat alapján?
Ez legyen a legnagyobb bukásuk:D
Na nem, baj ezt is megértük, h a baloldal ide jutott:)
Tudom-tudom, 2018-ban már sehol nem lesz a Jobbik meg a válság, mert izé, szal ne is kezdjétek el!;)
Több dolgot is szólok hozzá.
Ha kisstílű lennék, akkor csak annyit jegyeznék meg, hogy viszont az Együtt-PM legyalázta minden tekintetben.
Nagyon kevés szavazaton múlott, hogy egyáltalán bejutottak, de bejutottak, és ez a lényeg.
Én inkább azt tartom gáznak, hogy az LMP tartózkodni fog (vagyis gerinctelenül elutasítja) vagy "karakánul" ellenzi majd a PM felvételét az Európai Zöld Pártba (EGP), mert ők már tagok, igaz, eddig nem volt EU-s képviselőjük. Ettől persze szerintem még megszavazzák őket, csak kevésbé lesz elegáns húzás az LMP részéről.
A PM az, amelyik inkább baloldali, reményeim szerint tiszta és új alternatívát nyújt azoknak a szavazóknak, akik baloldali és zöld és liberális értékeket (egyik sem szitokszó, csak a Fidesz-KDNP-Jobbik próbálja úgy sulykolni) tartják fontosnak, és felváltják a korrupt, megújulni képtelen, rugalmatlan MSZP-t.
Az LMP inkább mérsékelt jobboldali zöld párt, mint baloldali, legalábbis mostanában a Fidesz-KDNP-hez húz, és a Jobbikosok felé is tesz gesztusokat.
Az LMP-nek és a PM-nek mégis valahol közel állnak egymáshoz: a két párt korábban egy volt, és a régi LMP-nek a programját közösen alkották meg, ezzel az értékrenddel nemigen szakított a PM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!