Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A termőföld nem eladó, de miért?

A termőföld nem eladó, de miért?

Figyelt kérdés

Ha idejönne a külföldi dán holland, behozná a igényes kertgazdálkodást, míg a magyar tartósföldbérlet csak az úniós támogatásra játszik és beveti búzafélékkel a területet. Lásd Kishantosi gazdaság mint ennek ellenpéldája amit felszántott a kormányzat.

A tartósföldbérletnél, tehát a földbirtokos-rendszer újra kialakításánál pedig a magyar napszámosok lesznek újra, akik a gazdag kormányhű döbrögiék földjén szenvednek.

2014. máj. 28. 07:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Eladó, csak nem annak részére, akinek kellene!!

Szerintem sok nehezen boldoguló család örülne egy kis földnek, ahol olcsóbban megtermelhetné amit akar.De számukra nem eladó, adjuk el mindet a Döbrögiéknek, meg a külföldinek, a magyar ismét hozza a formáját....

2014. máj. 28. 08:47
 2/15 anonim ***** válasza:
10%

Egyébként se az uniónak, se a hollandnak se a hottentottának nem kéne idejönnie földet vennie, művelnie!Itt van egy csomó állástalan, nyomorgó magyar.Be kellene indítani újra a magyar földművelést, mint anno.Akkoriban voltak TSZ-ek és az sok embernek nyújtott munkahelyet.Miért ne lehetne most is?A napszámos munkára is mindig van kereslet.El lettek adva a magyar konzervgyárak.Aztán mit hoztak be helyette??!A magyar konzervipar nagyon jó volt, igen jó konzervipari termékeink voltak, hazai termésből előállítva,nem csillagászati árakon.Eladtuk a cukorgyárat is és most jobb a cukoriparunk?Hozott ide külföldi -nekünk -valami jobbat?Kiviszik a hasznot, nekünk meg jön befelé a gagyi.

Miközben mi is előtudnánk a jót állítani és akkor lenne munkahely is.Na de már itt minden el van adva.Miért ne lenne a föld is.Aztán már csak a"Döbrögiéket" kellene eladni.

2014. máj. 28. 09:06
 3/15 anonim ***** válasza:
56%
Hát mennyivel jobb már ha magyar kézben van parlagon, mintha vmi mocskos nyugati megművelné!
2014. máj. 28. 09:07
 4/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sok nehezen boldoguló család örülne egy kis földnek,

Én évek óta árulom,és nem kelt el!!!!!!!Ja,vagy ingyen kéne??A környéken van egy csomó bérelhető,kiadó terület azt hiszed van rá kérő?

2014. máj. 28. 09:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Nálunk a polgármester attól tette függővé a segélyt,hogyha műveli,rendben tartja kertjét,udvarát. Mégis a kertekben ember magasságú a gaz. Akkor mit vártok a nagyobb terület műveltetéséhez?Még a tokaji hegyen is van elhanyagolt parcella!!
2014. máj. 28. 09:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Mert a csókosoknak kell. A földjükön újra uradalmi cselédek lesznek, akik dolgoznak ott.

Az tévhit, hogy sokan szeretnének egy kis földet, hogy megtermeljék a család szükségletét. Sokan már a kertet sem művelik, mert csak ráfizetés. Sokba kerül a vetőmag, a vegyszerek stb. Ha sok eső esik, mint most, már a palánták is kirohadnak. Ha szárazság van, akkor az öntözés nagyon sokba kerül, és a termés akkor sem lesz sok.

2014. máj. 28. 09:33
 7/15 anonim ***** válasza:

Érdekes, most egyből vannak, akik túladnának a földön.Mikor pár hete kérdést tettem fel, hogy hogyan lehetne földhöz jutni, pl szociális földprogramról vagy egyéb lehetőségről tud-e valaki.Nem jelentkezett egy sem.Persze nem 100 ezrekért akarok hektárokat vásárolni, nekem elég lenne egy konyhakert méretű is.

Sajnos ebben az országban különösen jellemző, hogy mindenkinek minden kell, csakhogy legyen otthon olyan is, ha meg már van, akkor ba -szik rá.Biztos sokan így vannak a földdel is, de azért nem kell általánosítani.Vegyük azt is, hogy egyre kevesebben értenek az igazi földműveléshez.

2014. máj. 28. 09:36
 8/15 anonim ***** válasza:

A kérdés egyik felével egyetértek. Rohadtul utálom ezt a primitív mezőgazdaságot, amit a gazdák művelnek. (sajnos mi sem vagyunk kivételek) A lényege, hogy valóban szotyi, búza és kukorica van vetve, megszórva műtrágyával és vegyszerrel/méreggel. Ha van eső, nincs szárazság akkor jó a termés, ha nem akkor pedig drágán lehet eladni. Innováció csak a vegyszerekbe van és a traktorok méretében. A holland irány pedig nem rossz.

Na eddig értettem egyet!

Amivel nem értek egyet, az, hogy nem kell eladni a külföldieknek a földet. A technológiát meg lehet tanulni, lehet szakembereket is behozni. Erre egyébként volt példa a századfordulón. Pontosan Hollandiából hozott be magyar földesúr(gróf) technológiát és kertészeket, amit a helyi parasztok megtanultak. Az a megdöbbentő, hogy a helyi parasztok utódai a mai napig ismerik a technológiát és alkalmazzák! Meglepően kis területen nagy mennyiségű egészséges zöldséget tudnak termelni. Ezt a mintát lehet követni a földeladások helyett. Vagyis a magyar nagy gazdáknak ki kell venni a fejüket a fenekükből és tanulni fejleszteni kellene magukat. Mert csak mérgezik a földeket. Ezek nem nemes emberek, csak újgazdagok. Én nem vagyok több ezer hektáros, akiknek igazán tenniük kellene, de legalább elméletben és papíron ötleteim vannak.

2014. máj. 28. 10:11
 9/15 anonim ***** válasza:

"Szerintem sok nehezen boldoguló család örülne egy kis földnek,

Én évek óta árulom,és nem kelt el!!!!!!Ja,vagy ingyen kéne??A környéken van egy csomó bérelhető,kiadó terület azt hiszed van rá kérő?"

Ez melyik megye? Nálunk semmi nincs.

2014. máj. 28. 10:14
 10/15 anonim ***** válasza:
Szabolcs és hajdú.
2014. máj. 28. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!