Ha MAJD VALAMIKOR EGYSZER a Jobbik lesz hatalmon, akkor vissza lesz állítva a sorkatonaság?
Pontosítok: most is van sorkatonaság, csak fel van függesztve.Szóval ha majd nemzeti kormányunk lesz akkor a kötelező sorkatonai szolgálat ismét be lesz vezetve?
1.Nem kérek olyan válaszokat hogy a Jobbik nem lesz hatalmon stbstb
2.Van a Jobbiknak vagy akárkinek valamiféle honvédelmi programja ?
02:45
Látszik, hogy mennyire nem értessz a katonai dolgokhoz. A sorkatonaságot csakis és kizárólag a LIBERALIZMUS miatt törölték el. Nézd csak meg kiknél van un "profi" hadsereg - mind egytől egyig liberalizmus által fertőzött ország.
Egyébként meg hol van az megírva, hogy a besorozott katonák csak ilyen tudatlan parasztlegények lehetnek? Szerinted például az Izraeli hadsereg analfabéta parasztlegényekből áll? Nyilván nem!
02:45!
A szépen megfogalmazott válaszod erős ellenérvei valósággal áttörhetetlenek(khmm...), de megpróbálom: 1918-ban - mint előbb már megírtam - a hadsereg leépítését emeltem ki. De bárhogy is legyen felszerelve egy katona, vagy akár 100000 katona, megfelelő stratégia nélkül 100000 fazon, akiknek menő cuccaik vannak(bocs a kifejezésért), de ennyi. Olyan, mint egy nagyon izmos, erős ember - fej nélkül... De 500000 (sor)katona kevésbé menő cuccokkal(megint bocs), egy jó stratégával, szerintem mindent elsöpör az útból :)
Szerintem ha egy 10000 fős (sorkatona) helyőrségre rázavarnál 500 jól felszerelt katonát, egy jó helyőrségparancsnokkal rövid időn belül körbezárnák őket.
Nagyon sok múlik a stratégián is.
"Nézd csak meg kiknél van un "profi" hadsereg - mind egytől egyig liberalizmus által fertőzött ország."
Pl. USA. Nem érdekel, mi "fertőzte" őket, ami érdekes, az az, hogy erős katonai hatalom, anélkül, hogy sorozna. Iraknak volt egy csomó sorkatonája, de technika nélkül, eredmény: 1991-ben 100:1 arányban mészárolták őket az amerikaiak.
"Szerinted például az Izraeli hadsereg analfabéta parasztlegényekből áll? Nyilván nem!"
Izraelnek azért van szüksége a sorozásra, mert elmebeteg politikája következtében háborús fenyegetettségben él folyamatosan a szomszédaival és a saját lakossága egy részével szemben. Ez a pszichopata ázsiai ország azonban számomra sohasem volt példakép, tudom, hogy vannak rajongói, de nem tartozom közéjük.
04:57-nek
pontokba szedve:
1. az USA, mint a profi hadsereg fellegvára nagyon nem jó példa, hiszen valahányszor komoly öszecsapásba keveredtek ők is mindig soroztak (lásd I. II. VH, Vietnám) (Irakot és Afganisztánt nyilván nem lehet a komoly összecsapások közé sorolni)
Továbbá, Amerika óriási ipari és haditechnikai fölénnyel rendelkezik, tehát más országokkal ilyen alapon nehéz lenne összehasonlítani.
2.Irak megint nem jó példa, mivel az egy züllött, néphadsereg típusú, főként a saját lakosság elnyomására szakosodott hadsereg volt, ráadásul dilettáns módon az ő haditechnikájuknak nem megfelelő sivatagi terepviszonyokat választották, és ezért kaptak ki olyan könnyen.
3.Izrael nekem sem a példaképem (SŐT!) azomban a hadseregük igenis figyelemreméltó. Gondolok itt arra, hogy gyakorlatilag a semmiből 20 év alatt egy rettenetes erőt hoztak létre, és ez a katonai erő kb. az egyetlen dolog ami Izraelt abba a hatalmi pozicióba juttatta ahol most van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!