Ha MAJD VALAMIKOR EGYSZER a Jobbik lesz hatalmon, akkor vissza lesz állítva a sorkatonaság?
Pontosítok: most is van sorkatonaság, csak fel van függesztve.Szóval ha majd nemzeti kormányunk lesz akkor a kötelező sorkatonai szolgálat ismét be lesz vezetve?
1.Nem kérek olyan válaszokat hogy a Jobbik nem lesz hatalmon stbstb
2.Van a Jobbiknak vagy akárkinek valamiféle honvédelmi programja ?
Nem akarok nagyon csúnyákat mondani, de szerintem felesleges. Nem vagyok sem SZDSZ-es, sem más ilyen libsi izé, de alapvetően azt vallom, hogy hadsereget azok szoktak tartani, akik valakit meg akarnak vele támadni.
Ha mi nem akarunk senkit sem leigázni, akkor ergo nincs szükségünk semmiféle reguláris hadseregre. A hon/nemzetvédelmi cuccokat pedig - mivel nincs hadsereg, de esetleges külső támadás bekövetkeztekor meg kell tudnunk magunkat védeni - egész egyszerűen a középiskolai testnevelés/fizikai nevelés keretében mindenkinek kötelező jelleggel oktatnám. Szerintem sokkal izgalmasabb program is lenne a srácoknak egy 10 kilométeres erőltetett menet lőszeresládával :), éleslövészet, satöbbi, a csajoknak meg egy alapos elsősegélynyújtó/hadtápos oktatás, mint két kör futás az iskolaudvaron, meg medicinlabdák hajigálása. És még hasznos is.
"hadsereget azok szoktak tartani, akik valakit meg akarnak vele támadni. "
HAHAHA ezen jót röhögtem.Szerinted a magyar hadseregnek miért HONVÉDSÉG a neve ?
És igen, a hazafisághoz hozzátartozik a fegyverforgatás, legalább egy alapkiképzés a Honvédségnél, akár tetszik, akár nem.
Lenne lehetőség!
De egy Svájci formára, az az 6 hét és nem benn lakásos, viszont intenzív, és bármikor mozgósítható! (katasztrófa esetén is) És egy állandó de profi, kis létszámú, hasonló a mostanihoz, csak valamivel nagyobb és racionálisabb! ( már csak a kiképzők miatt is)
Sok fiatal, választaná a katonaságot, és a rendőrség is könnyebben boldogulna, ha az alap képzettsége miatt bővebb választék lehetne, illetve sokan régebben is a honvédségből jutottak át a rendőrségbe. Ha mindent összevetünk nem nagy költség lenne, a komforthoz képest!
A svájci típusú hadseregre már én is gondoltam, elég lehangoló válaszokat kaptam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
ma 14:48
el kell hogy keserítselek, de majdnem minden országnak van hadserege.
Nem hadseregről van itt amúgy sem szó, hanem sorkatonaságról. Kiképeznék, nem tartanák ott 5 évig szolgálni..
De most gondoljunk bele. Polgárháború kitörne(még mindig csodálkozom, hogy a magyarok mennyit tűrnek még.), mi fékezné meg? Katonáin Afganisztánban, itthon alig van, rendőrök pedig nagyon kevesen vannak. Külföldről kéne segítséget hívni? Elég röhejes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!