Duplájára emelik a két gyermekesek családi adókedvezményét, igazságos szerintetek?
A kormány kivételez 387 000 emberrel, akik két gyermeket nevelnek. De valójában azok pénzét osztja el, akik az adót fizetik. Havonta 20-30 ezerrel több pénzük lesz, miközben a gazdaságot hitelező bankokat, a munkát adó multinacionális cégeket továbbra is sanyargatja a válságadókkal. Meddig folytatódhat ez?
Maximálisan egyet értek a 12-es válaszolóval.
Nem vezet jóra az ha a társadalom neveli fel mások gyerekét, államtól várva a segítséget. Hol fognak élni majd a gyerekek? Ők is mennek majd külföldre ahogy ma teszik sokan? Vagy a diplomások röghöz kötéséhez hasonlóan az állam által felnevelt gyerekek is röghöz lesznek kötve? Ha igen, akkor gondolom a nyugdíjas éveiket meg sem érik, egyrészt mert magas lesz a nyugdíjkorhatár, másrészt meg a terhek miatt halálra hajtják magukat.
A nagyapám elmondása szerint így volt ez a jobbágyi időkben is. Vagyis a jobbágy gyártott sok gyereket, amiért adómentességet kapott. De arról megfeledkezett az agy nélküli baromja, hogy a sok gyereke meg szinte gályarab lesz az uraságok birtokain. A megélhetési gyerekcsinálás úgy látszik hogy régen is működött. Mit számít ha a gyerekekből kokós utcagyerek lesz.
mi volt abban sanyargatás, hogy x jövedelem felett nem járt a 3800 családi pótlék? (azt hiszem, annyi volt akkor, amikor szültem 97-ben). ÉS nem nyafogtam, pedig akkor gyed sem volt, csak gyes, és az jövedelemtől függetlenül...
Támogatásra alapozni butaság, mert ahogy adják, egy tollvonással el is vehetik. Én azt az elvet vallottam akkor is, és vallom most is, mindenki annyit vállaljon, amennyit akkor is el tudna tartani, ha a támogatások megszűnnének hirtelen. Pedig a nettóm nem éri el a százat, és a férjemé sem... mégse nyafogok folyton.
Szerintem meg nem szabadna megengedni,hogy 2 gyereknél több legyen vkinek.
Én semmi támogatást nem adnék utána.
Minek?Hogy legyen 5 millió munkanélküli meg közmunkás?
Ha az emberek nem fognak gondolkodni itt 50 év múlva nagyon nagy gondok lesznek.
Már most is az van.
Azoknak kellene biztosítani munkát,akik már megszülettek,illetve ösztönözni az örökbefogadásra az embereket,nem pedig újakat gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!