Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » összességében véve melyik...

összességében véve melyik "jobb" kormány az előző MSZP-s vagy ez a FIDESZ-es?

Figyelt kérdés

Fidesz javára : A legjobb amit tettek szerintem az IMF-től való mnegszabadulás, rövid lejáratú magas kamat :P. Ismerősöm szerint ugyanolyan rossz mindkettő, kb én is így látom, de szerintem tévedek. Mi az igazság ?

Valamelyest csökkent évröl évre a rezsi, jelentős infláció nélkül ez is jó.

Fidesz hiba : Jelentősen csorbították az átlag kisember jogait, pénzét. Pl először volt rá példa, hogy a segélyt csökkentették és befagyasztották, a családtámogatást megvonták, így egy munkanélküli nem képes pozitív egyenlegből kijönni. Mindenféle indokokkal meg akarják vonni állandóan a segélyt és csökkent a munkakereső járadék, ráadásúl a közmunka jóval minimálbér alatti foglalkoztatottság és mint kiderült a teljes foglalkoztatottság a Fidesz szerint ezt jelentené. A munkatörvénykönyvet is átírták úgy, hogy jelentősen csorbultak a dolgozók érdekei, már elbocsájthatnak bárkit indoklás nélkül

-

MSZP javára : A szegény emberek megélhetését biztosította pl a segéllyel kiegészített családtámogatás összege nagyobb volt a rezsinél, ez most nincsen így a hajléktalanokat sem tíltották ki BP-ről (ez milyen arcátlanság). Az orvosi rendelőkben rendesen volt ellátás, orvos, ma a Fideszes önkormányzatokban már olyan mértékben spórolnak, hogy sokkal kevesebb orvos van és rendelések szüntek meg. Az MSZP állandó hiteleket vett fel, amik rövid lejáratúak voltak és magas kamatokkal járt IMF így igen magas eladósodás volt, ma agazdaság sokkal stabilabb a statisztika szerint jelentősen javult az államháztartás. Állandóan adókat találtak ki és reformok néven megszorítások tömkelege volt, ma ez azért nem ilyen erőteljes. Sorolhatnám, de nem terhelek senkit

-

Lényegében mintha ugyanaz a hatalon kormányozna. Nem tőrténik munkahelyteremtés, családtámogatás, javulás az életkörülményeken, ennek ellenére a megszorításokat más területeken teszik meg az MSZP inkább a kisembert védte a Fidesz pedig mintha azoktól próbálna megszabadulni, mint kolonctól viszont az egész gazdasági tevékenysége a Fidesznek sokkal jobb, jelentősen javult az állanháztartás.

Ismerősöm szerint ugyanolyan rossz mindkettő, kb én is így látom, de szerintem tévedek. Mi az igazság ?

2014. máj. 21. 07:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Számos mutató létezik, amivel mérhető egy-egy kormány teljesítménye. Az a kérdés, neked melyek fontosabbak.

Ugyanakkor ezeket az adatokat nem árt kontextusba helyezni, mert pl. kormánytól függetlenül volt/van egy világválságunk.

2014. máj. 21. 08:38
 12/27 anonim ***** válasza:
20%

Nagy vívmány, hogy megszabadultunk az IMF-től! Az alacsony kamatú hitel helyett sokkal magasabb kamatú hitelt veszünk fel, az állandóan kibocsátott államkötvények után. A hozamot évente kell fizetnünk, lejáratkor vissza kell vásárolnunk. (Ha lesz, miből).

A családi adókedvezményt a kiskeresetűek csak alig tudják igénybe venni. Ez is csak a magas keresetűeknek jó, mint az egykulcsos adó. A kiskeresetűek viszont akár havi 10-15.000.- Ft-tal is kevesebbet visznek haza, mint azelőtt.

Nem vagyok MSZP-s, de a többségnek sokkal jobb volt az elmult 8 évben, mint most.

2014. máj. 21. 08:39
 13/27 anonim ***** válasza:
39%
Az MSZP 8 éve alatt csak a segélyeseknek, rászorulóknak volt jó! Mindent ők kaptak, a dolgozó ember le volt sza*va! Most legalább a valóban dolgozó embereket támogatja a kormány.
2014. máj. 21. 08:52
 14/27 anonim ***** válasza:
48%

"Nem vagyok MSZP-s, de a többségnek sokkal jobb volt az elmult 8 évben, mint most."

Ha ez igaz lenne akkor most Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány kormány lenne. Csak hogy az MSZP-re 2014-ben ha egyedül indul még annyi szavazatot se kapott volna mint 2014-ben.

Akiknek jó volt az MSZP-s 8 év azok a nyugdíjasok és a segélyből élők voltak. A segélyeket és a nyugdíjakat emelték nyakra-főre a dolgozók megélhetésének kárára.

2014. máj. 21. 09:31
 15/27 anonim ***** válasza:

"Nagy vívmány, hogy megszabadultunk az IMF-től! Az alacsony kamatú hitel helyett sokkal magasabb kamatú hitelt veszünk fel, az állandóan kibocsátott államkötvények után."

Az IMF standard betartására kötelezhetett a hiteléért, és ha nem tartjuk be akkor kérik vissza egy összegben, az államkötvény piacról finanszírozott forma, és a kamatot nem az IMF kapja, hanem aki vett kötvényt. Akár te is lehetsz ilyen.

2014. máj. 21. 09:40
 16/27 anonim ***** válasza:

"A segélyeket és a nyugdíjakat emelték nyakra-főre a dolgozók megélhetésének kárára."

Csakhogy a nyugdíjak tekintetében a Fidesz is ugyanezt teszi.

2014. máj. 21. 09:42
 17/27 anonim ***** válasza:

"A családi adókedvezményt a kiskeresetűek csak alig tudják igénybe venni. Ez is csak a magas keresetűeknek jó, mint az egykulcsos adó."

Most mér kell hazudozni?

2014. máj. 21. 09:56
 18/27 anonim ***** válasza:
Nekem mind a kettő ugyanolyan.
2014. máj. 21. 10:54
 19/27 anonim ***** válasza:

Jól írták, h a Fidesz 100* jobb.

A családi adókedvezmény nagy segítség, a családot, dolgozó embereket meg w nyugdíjasokat támogatják.

Az Mszp csak a segélyt osztotta.

2014. máj. 21. 11:02
 20/27 anonim ***** válasza:
Utálom az MSZP-t , de a Fidesznél sokkal jobb. Nekem aki évi hét millióból él nem az a fő problémája , hogy be legyen fizetve a rezsi. Hanem az , hogy a vállalkozásom hatékonyan tudjon működni és ne vágjanak alám a rosszabbnál rosszabb adótörvényekkel. Nos ebben a Fidesz kritikán alul teljesít. A centralizásáról , magas lóról beszélésről nem is szólva. Hányok tőle.
2014. máj. 21. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!