Szerintetek minden magyar rendelkezik?
"Én ősmagyar fajú vagyok, nem rendelkezem idegen fajú felmenővel."
Es az enberi fajhoz tartozo felmenovel sem rendelkezel.
Természetesen Európa közepén több mint 1100 év alatt képtelenség lett volna egy "tiszta fajt" megtartani.
Csak azt nem szeretem, mikor ez a tényt felhasználva próbálják bomlasztani a nemzeti érzést, mondván, ugyan, nincs is itt már magyar.
Ha mi keveredtünk a környező népekkel, akkor ők is velünk, nyilván nem azonos mértékben. Romániában hemzseg a sok "vérromán" Fechete, Cozma, Suciu, Ciorba, Ceorba, Seke stb.
Ilyen hosszú idő alatt és ilyen történelemmel ez természetes, de mások is így vannak vele. Ma már inkább a kulturális kötődés, a nyelv, a hagyományok és a történelem ismerete, tisztelete teszi a magyart magyarrá. Valaha egy kun vagy jász is idegen jövevény volt, nem is ment zökkenőmentesen a letelepedésük, de ma már rég magyarnak számítanak. De ehhez századok kellettek.
Nehéz lenne ezt megmondani, először definiálni kellene mi, ki a tiszta magyar, akkor lehetne megmondani a keveredés mértékét. Csakhogy mi a tiszta magyar? Ki tudná ezt megmondani? Hiszen a népvándorlás korában még nem beszélhetünk nemzetekről. Népek jöttek - mentek, költözködtek, hajtották az állataikat, idegen asszonyokat raboltak, gyerekeket nemzettek. Az utódok már magyarnak számítottak. Kunok, besenyők, bolgárok és még a jó ég tudja hányféle nép élt a keleti sztyeppéken.
Nem értek hozzá, de azt olvastam, hogy a genetikai kutatások szerint közel állunk az ukrán, szlovák, lengyel népességhez. De ez nem is lehet meglepő Európa ezen a részén.
Vagy ott vannak a székelyek - ott még akadhat, ha nem is 100 % - os, de elég "tiszta" származású székely, na de őket sem tudják, hogy pontosan kicsodák, honnan valók. A mondák szerint Árpád bejövetelekor már itt voltak. Egyesek a hunoktól származtatják őket, mások máshonnan, de ma az egyik "legtisztább" magyar népesség egyike.
Bárhogy is van, itt vagyunk, nem mi beszélünk szlávul, románul, németül, hanem a germán, szláv, zsidó és egyéb vált magyarrá. Valódi rejtély, hogy tudott így fennmaradni ez a nép, főleg a történelmi viszontagságok ismeretében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!