Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz néhány év múlva, ha...

Mi lesz néhány év múlva, ha egyre több ápoló megy külföldre?

Figyelt kérdés

Mi lesz néhány év múlva, ha egyre több ápoló megy külföldre?

A duplájára emelkedett az ajánlások kikérésének a száma, ami alapján külföldre mehetnek dolgozni az ápolók. Persze minden szektorra érvényes, és nem a képzetlenek mennek el!

Ráadásul a magasan képzettek esetei is szaporodnak, ami azért nagyon káros hiszen csak megfelelő vezetés alatt lehetnek sikeresek a dolgozók is, már egy 50-100-150 főt foglalkoztató vállalkozás esetén is. Így a szellemi tőke elvándorlása, még több hátrányt jelent

2009. dec. 28. 21:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

Kedves előttem szóló:

Egy mezei gáz konvektor szerelő egy szerelésért kap 15 000 Forintot itt nálunk tisztán.Namármost egy büfészakot végzett embernek mennyi is lehet a fizetése havi szinten?

Meg mennyi egy maszekban dolgozónak?

Szóval a maszekban dolgozó szakmunkások jól meg vannak fizetve ne aggódj.

2009. dec. 29. 14:47
 12/22 A kérdező kommentje:

Egy mezei gáz konvektor szerelő egy szerelésért kap 15 000 Forintot itt nálunk tisztán.Namármost egy büfészakot végzett embernek mennyi is lehet a fizetése havi szinten?

Lehet hogy csak a példád nagyon rossz, de a gázosoknak monopol jogaik vannak!

Külön engedély kell, ha egy gépészettel foglalkozó szakember gázzal akar foglalkozni!

Elég durva befizetései vannak, és aki komolyan gondolja a működését, még egy gombostűről is számláz ad hogy ne vonják be az engedélyét! Az is idő hogy nálad meg jelen, és kiadások is vannak a működésével kapcsolatban! Szóval abból a 15-ből legfeljebb 4-5 marad nálla!

De nem is mérvadó a többi „ snassz „ szakmával kapcsolatban! Mert általában a napi 8 -10 esnél nem nagyon vernek többet össze, még ha lopnak csalnak hazudnak is.

Az meg nem igazán sok, ha a 21 napos átlagra lebontod!

De a munkáját is neki kell megteremteni, és ha valahol „ pld nem akarnak kifizetni valamit” akkor neki kell a bukót is kigazdálkodni, mert a magyar törvények értelmében ezt lehetetlen kifizettetni!

2009. dec. 29. 17:52
 13/22 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező:

Biztos olyan is van amit te írtál, de itt mifelénk 10 gázosból jó ha 1 ad számlát és 30 rugót simán elkérnek (persze ebbe van befektetés is, alkatrész) és 10-15-öt tutira megkeresnek nyereségként, szóval azért az sem rossz aki így dolgozik.

2009. dec. 29. 20:55
 14/22 A kérdező kommentje:

iztos olyan is van amit te írtál, de itt mifelénk 10 gázosból jó ha 1 ad számlát és 30 rugót simán

Ne haragudj de akkor te Pali vagy!

35000 egy új FAG konvektor! 2-3000 a kiszállás! 10000 körül van egy újnak a beépítése, ha nincs „fal áttörés”! Hol laksz ? Hegyeshalom után?

2009. dec. 29. 22:48
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

ahhoz képest, hogy az ápolók voltak a kérdés, elég jól elmentünk a gázszerelők felé:):):)

nos, én ápoló vagyok pszichiátria zárt osztályon immár 8 éve. a képzésem OKJ-s volt. munkanélküliként mentem a kórházba beteghordónak jelentkezni, de ott az ápolási igazgató rábeszélt az ápolói tanfolyamra. 3 évig jártam úgy a suliba, hogy heti 3 napot dolgoztam, 2 napot iskolában voltam, a sulinapot 8 órás munkaidőben elszámolták. igaz, a könyveket minden évben kb 15 ezerért meg kellett vennem, és a vizsgadíj is kb 20 körül volt.

most 100 ezer körül keresek, de ezért nincs se szombat-vasárnap,se ünnepnap, hanem ahogy jön a beosztott napom be kell mennem, most pl. karácsonykor itthon lehettem, de a két ünnep között 3 napot dolgoztam, és megnyertem a szilveszter éjjel és a jan. 1. éjjeli műszakokat.. általában havi 180-220 órát dolgozom... néha 240-et,mert kevesen vagyunk. ez azt jelenti,hogy napi 12 órás munkarendben,néha ugyanúgy megvan a havi 18-20 műszakom mint másnak 8 órásban. a sok éjszakázás miatt a bioritmusom teljesen átfordult, most is például a szabadnapomon még ébren vagyok, szinte sosem alszom el éjjel 2 elött, kivéve ha másnap nappalosba kell mennem mert akkor hajnali fél ötkor csörög az óra,ilyenkor éjfél körül altatót veszek be.

nem kapunk semmiféle pótlékot, sem veszélyességit(pedig jónéhányszor kell birkózni a részegekkel,drogosokkal vagy a bedühödött skizókkal)..sem 13.havit,sem semmiféle kedvezményt ruhapénzt, étkezési jegyet vagy üdülési csekket. amikor 8 éve odamentem a kórházba akkor kaptam 2 fehér inget, 2 nadrágot, 2 köpenyt... szerintük annak ki kell tartania nyugdíjig :):):). a 8 év alatt összesen kétszer kaptunk jutalmat, egyszer 10.ezer bruttót, amiből ugye 5 ért haza, és egyszer egy 6500 Ft-os vásárlási utalványt. kaptam viszont már rühöt és tetveket a hajléktalanok ellátása során, és egy lágyéksérvet a betegek emelgetésétől.

ehhez képest egy ausztriai, vagy német kezdő segédápoló, aki napi 8 órában dolgozik, az keres kb 300 ezer körül,...egy sokéves tapasztalatokkal bíró képzett szakápoló 500-at.

ha nem lennék ilyen öregember, és nem lennék olyan bunkó, aki egy szót sem beszél semmiféle külföldi nyelven,akkor már én is rég elhúztam volna valahová.de így örülök hogy van egyáltalán munkám,és kollégáimmal együtt reménykedünk, hogy nem lesznek további leépítések.

és ha ezek után valaki megkérdezi miért is csinálom ezt a munkát?...hááát mert imádom!

2009. dec. 30. 01:30
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Ha valaki volt már kórházban, nagyon jól tudja, hogy az orvosok nem sokat vergődnek vele, az ápolók azok, akik erejükön felül ellátják a betegeket. Ennek ellenére folyton az orvosok alulfizetettségén sírdogálunk.

A családomban két ápoló van - házaspárról van szó. Nem akarnak külföldre menni, de lassan a familia közadakozásából élnek.

Ez nem csak az állam szégyene, a betegek is tehetnek róla. Szemrebbenés nélkül kipengetik a doktor úrnak a hálapénzt, az ápoló pedig kap egy csomag kávét. Tudják-e azt, hogy az ápolónak adott ajándék a közösbe megy? Tudják-e, hogy az arcátlan doktorok abból a kávéból isznak, amit a nővéreknek adtak?

Az általam említett ápolók azért nem akarnak külföldre menni, mert komolyan veszik a hivatásukat, és egészségtelen mértékben magyarok.

2009. dec. 30. 04:35
 17/22 anonim ***** válasza:
71%
nemtudom, anyám orvos, a kapott kávéját meg az ápolók csészézgetik el (igaz maga nem kávézik soha)
2009. dec. 30. 04:48
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

01:30-as vagyok.

a hálapénzről:

nálunk a zárt osztályon nem sok hálapénz forog. ugye a beteganyagunk jó része hajléktalan,lecsúszott alkoholista, vagy idős demens ember, szóval nem az a réteg kerül hozzánk akinek volna miből adnia. ha kapunk is néha egy egy ezrest valamelyik hozzátartozótól,akkor az 3 felé osztódik, mivel mindig hárman vagyunk ápolók szolgálatban.ez kb hetente egyszer fordul elő, de van hogy két-három hétig sem kapunk semmit. amit szoktunk kapni az a csomag kávé, gyakran kapunk sütit, nyáron néha egy doboz fagyi, vagy egy tál gyümölcs ilyesmik.én nem iszom kávét, de az orvosok valóban a nővérkávét isszák, sőt van, hogy be sem jönnek érte, csak betelefonál ,hogy vigyünk ki neki az orvosiba. és olyankor valamelyikünk ugrik, kávét főz, tálcára teszi,cukor, tej, és szalad vele:):):)

én szoktam kapni időnként 500-1000 ft körüli összegeket a hozzátartozóktól, ugyanis én borotválom a férfibetegeket.de ezt én vállaltam, és ugyanúgy megnyírom és megborotválom az összeset, azt is akitől sosem kapok semmit.ezt a pénzt nem osztjuk szét, ez csak az enyém,...de ebből veszem a borotvahabot és az arcszeszt, a borotvák kórháziak, azt kapom a raktárból.

az orvosok valóban szép borítékokat tesznek el, ha arról van szó hogy egy idős embert "suvasszunk be" pár hónapra, hogy ne legyen a család útjában, akkor ötven-százezres összegeket is rebesgetnek.ráadásul munkaidőben fogadják a maszek betegeiket, és sokszor a maszek betegeiknek a kórházi injekciókból,gyógyszerekből adatnak, velünk vetetik le a laborokat, stb.

most volt a múlt héten egy érdekes esetünk,...az egyik drogos gyerek megkérdezte a kolleganőmet, aki történetesen ugyanúgy Klára mint a főorvosnő:

-Klári néni, megkapta anyukámtól a százezer forintot?

mire a kolléganőm csak nevetett, hogy ő valóban Klári, csak nem az a Klára aki a borítékot szokta kapni:)

2009. dec. 30. 11:13
 19/22 anonim válasza:
82%

Én is ápolónő vagyok, de már nagyon tele a hócipőm!

Ahogy lehet elhúzok innen, Angliában van egy barátnőm aki azt mondja a szociális otthonbvan ahol dolgozik simán félre tud tenni havi kétszázezret. Ahogy leteszem a nyelvizsgát már mondok is fel és utazom hozzá.

2009. dec. 30. 11:51
 20/22 anonim ***** válasza:
43%

"Ha valaki volt már kórházban, nagyon jól tudja, hogy az orvosok nem sokat vergődnek vele, az ápolók azok, akik erejükön felül ellátják a betegeket."

Gondolom a műtéteket is ápolók végzik.

2009. dec. 30. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!