A JOBBIK akkor most hazaárulást követett el?
"Kérdező te egy beteg ember vagy. :)"
Tudom, mindenki beteg, aki nem nyal be csontig a jobbiknak. Mert csak.
A jobbikosok eddig is Putyin-hívők voltak, szóval szerintem az ő szemszögükből nem hazaáruló az, aki az oroszoknak kémkedik.
Aki meg EU-hívő, annak igen.
Azért most pártállástól függetlenül, ... tudom nehéz, de egy picit meg kéne próbálni logikai alapon szűrni a bullshittet.
"A Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését – értesült a Magyar Nemzet."
Bár nem vagyok hírszerzői szakértő, de erről akkor is ordít, hogy batári nagy baromság. Ez a hapsi, akármilyen jó kapcsolatokat ápol bárkivel, csak egy EP képviselő. Ugye kémkedni akkor lehet, ha valaki hozzáfér valami bizalmas, minősített, annak kikerülése nemzet vagy EU érdeket sértő információhoz és azt átadja valakinek.
Ennek három módja lehet:
1. James Bond "módon" egy erre kiképzett ügynök valahol beépül és a háttérben kapcsolatokat épít, belopózik irodákba, mikrofilmezik, lehallgat, megzsarol fontos embereket és így jut információhoz. De ezek az emberek sosem közvetlenül képviselők/politikusok stb. hanem otthon kiképzett hírszerző tisztek, akinek a fedősztorija hogy takarító, üzletember stb. és általában egy két év alatt el is végzi a feladatát. Értelemszerűen Kovács Béla ilyen nem lehet, az már nem fedősztori szint, hogy valaki politikus lesz évtizedek munkájával, ezt nem is lehet fedezni.
2. Ami itt játszik, az az a kémvád, hogy valaki, aki egy országban pozíciójánál fogva bizalmas információkhoz jut hozzá, egyszerűen átadja őket illetéktelen kezekbe. Azért mégis árulja el valaki nekem, hogy egy EP képviselő milyen bizalmas EU intézményekre vonatkozó információkhoz jutna hozzá, ami az Oroszoknak egyébként nem két csattintással megszerezhető lenne? Magában az EP képviselőség egyáltalán semmilyen bizalmas információ kezeléssel nem jár. Zéró ilyenhez juthatnának így hozzá.
3. A másik alternatíva az lenne, hogy informális kapcsolatai révén valaki pl. benne van a vezető EU politikusok (EU bizottsági tagok, EU tanács elnöke) baráti körében, esetleg valaki pl. azoknak munkatársa (asszisztense) és így szivárogtat ki döntések előtt adatokat, esetleg nemzetközi játszmákban - ami most pont aktuális - tud információkat szolgáltatni arról, hogy az illetők hogy fognak reagálni pl. az Orosz lépésekre.
Namármost a Jobbik és Kovács Béla a legutolsó, aki az EU belső befolyásos véleményformáló köreiben mozog, szóval ez is eléggé kilőve. Hacsak nem a gyönyörűséges Catherine Ashton biztosnővel tart fenn romantikus viszont, de ebbe inkább bele se merek gondolni....
"13-as. Biztos nagyon tájékozott vagy ha 100% tudod,hogy milliókkal támogatta"
Kivételesen megvédem a 13-ast.
"A kémvád pedig ameddig nem bizonyítható, addig csak rágalom, ami végső soron feljelentéssel fog végződni, alaptalan gyanúsítással."
Igen? Neked meg jó a jövőbe látó szemüveged, ha pontosan tudod, hogyan fog végződni a '90-es évek eleje óta elsőként lezajló valódi kémper. Könyörgöm, ne jósolj már, okosgyerek, mert könnyesre röhögjük magunkat itt néhányan rajtad.
25-ös:
Például az ITRE ügyei főleg a gázháború idején csöppet érdekelhette az orosz elvtársakat, de a DCAS-ba is bekukkanthatott, hogy mégis mit szándékozna ígérni az Unió az ő szövetségeseinek vagy wannabe gyarmatainak:
Szóval éppenséggel a minősített adatokhoz hozzáférése is volt, amit lehet hogy baráti alapon az oroszoknak is továbbított. Evvel van legalábbis megvádolva.
Az AH magabiztosságából meg úgy ítélem (hisz már nem nyomoznak az elmúlt egy hónapban nyomoztak már eleget, most a Polt féle bagázs végzi a hivatalos pluszköröket), hogy ha rajta nem is kapták, a konspiratív találkozásokat sikerült hitelt érdemlően dokumentálni.
#28, ok, de ezek a bizottságok mind teljesen nyilvánosak... minden anyaguk letölthető, üléseik megnézhetők videón
semmilyen minősítést nem kaptak, nincs semmilyen nem-nyilvános adatuk... amúgy ha belegondolok, szerintem perpillanat nem is létezik EU szinten minősített adat, nincs semmilyen EU-val kapcsolatos titkos dolog definiálva, amíg nincs közös nemzetbiztonsági, vagy akkor már EUbiztonsági politika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!