Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A rendőrség miért az átlagcivi...

A rendőrség miért az átlagcivilt zaklatja? Miért nem mernek fellépni a bűnözők ellen?

Figyelt kérdés

BAZ-megyei kisváros, lopás mindennapos, rablás hetente van, utcai erőszak dettó mindennapos. Mint valami faji háború, hol a fekák püfölik a fehéret, hol a kopaszok mennek neki a fekusznak, de olyan is van, hogy a romák csak úgy, passzióból egymást verik, jellemzően késő este / hajnalban. Az utcán, természetesen. Ilyenkor a rendőr miért nem intézkedik? Normális állapot az, hogy nem tudok sötétedés után komoly biztonsági kockázatvállalás nélkül kimenni a közértbe?

Ha a fentire nincs csapaterő, miért nem hoznak az önvédekezést elősegítő/pártfogó törvényeket? Jó az a magyar államnak, hogy a tisztességes polgárai időnként hülyére verve ücsörögnek az őrsön, mert megtámadta őket egy csoport roma, vagy éppen egy lecsúszott, unintelligens magyar ember? Miért jó ez?

2014. máj. 16. 11:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

"Én azt mondom: merjenek a rendőrök odamenni a cigányhoz, merjenek intézkedni vele szemben. Mindegy, hogy csoportosan garázdálkodnak, vagy sem."

A rendőr sem hülye, hogy tehetetlenül odamenjen az ilyen csoportok, egyének elé, ő sem halhatatlan + ha még parancsot is kap rá, hogy hagyja őket, akkor aztán végleg nem tehet semmit.

A rendőrség korrupt és teljesen ki van szolgáltatva a mindenkori kormányzatnak, azt teszik, amit fentről diktálnak, vagy ha nem, akkor repülnek és más kerül a helyükre.

2014. máj. 16. 12:41
 12/23 anonim ***** válasza:
47%

Ahogyan beleolvastam a problémádba, az az érzésem, nem a rendőrséggel van a gond.

Neked kellene tenned valamit azért, hogy jobb ember légy.

2014. máj. 16. 12:44
 13/23 anonim ***** válasza:
9%

kérdező te miről beszélsz?

nem néztél híradót az elmúlt években?

első körben felszámolták az országos vagy nagyobb uzsorahálózatot, ezek mind most min 5 év fegyházbüntetésüket töltik.

aztán jöttek a kuplerájok, ebből is mutattak jó sokat, amint az ismertebb nagymenőket viszik a rendőrök, volt köztük országos hírű is, aztán jöttek a szórakozóhelyek megtisztítása, ahol szintén rengeteg ember került börtönbe most ott tartunk hogy az ország éjszakai életét irányító emberek nagy része, nyaralni van, többségük 10 éven felül kapott.

az hogy ilyen kis lopós hülyegyerekek épp most szabadlábon vannak, nem tart sokáig, mert ezek ált nem az eszükről híresek, és nemsokára megint mennek a dutyiba.

2014. máj. 16. 12:55
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

"ha már közpénzen fenntartunk egy szervezetet, aminek ráadásul feladata lenne a biztonságunkat garantálni"

Mármint a munkaadója (az államhatalom) biztonságát!

Ez az elsődleges feladata!

Aztán - mellékesen - foglalkozik majd a te bizonságoddal is, amennyiben ez már érinti az államhatalmat is.

Magyarán, ha már annyira nem vagy biztonságban, hogy ez zavargásokat okozna - akkor majd közbelépnek.

Érted - vagy ellened, ha az jobb megoldás a számukra.

A lényeg itt is az államhatalom biztonsága.

2014. máj. 16. 12:59
 15/23 A kérdező kommentje:

"Neked kellene tenned valamit azért, hogy jobb ember légy."

Mi ez a marhaság? Én változzak, ne a munkáját el nem látó állami szerv? Teljesen elmebeteg vagy?

2014. máj. 16. 13:06
 16/23 A kérdező kommentje:

"ha már annyira nem vagy biztonságban, hogy ez zavargásokat okozna - akkor majd közbelépnek"

Roppant megnyugtató :D

2014. máj. 16. 13:14
 17/23 Lumpenproletár ***** válasza:
58%

Nem akarok nagyon"belefolyni"a témába de annakidején mi állampolgárok a rendőröket tiszteltük(talán az sem merész kijelentés hogy szerettük is...)-sosem felejtem el hogy 7-8 évesen amikor anya bement egy ruházati üzletbe én valahogy"elkeveredtem"és egy rendör(akkor rendör bácsi!)fogott kézen és ballagott velem haza...de ma? Ma valahogy nem szivesen kérünk segítséget...ne segítsenek ők se...inkább hagyjunk eymásnak békét!

Miért?

Azért mert annakidején a rendőr és a társadalom egy oldalon állt(most a társadalom alatt a dolgozó munkásosztályt értem)míg ma külön oldalon.

2014. máj. 16. 13:25
 18/23 Lumpenproletár ***** válasza:

"Ma valahogy nem szivesen kérünk segítséget...ne segítsenek ők se...inkább hagyjunk eymásnak békét!"

Rosszul fogalmaztam-így helyes:

Ma valahogy nem szivesen kérünk segítséget...nem segítünk nekik mi sem...inkább hagyjunk egymásnak békét!

Elnézést...

2014. máj. 16. 13:26
 19/23 anonim ***** válasza:

A fiatal zsaru tanoncok hibázhatnak!

Természetesen.

Ne! Legyen Yard!

aki fityma!

2014. máj. 16. 14:52
 20/23 anonim ***** válasza:

+A csajok!

Csak!

2014. máj. 16. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!