Mit gondoltok a Szlovak-Magyar viszonyrol?
A szlovák határ közelében lakom, sokszor voltam Szlovákiában a barátaimmal (Dunaszerdahely, Pozsony, Révkomárom, Besztercebánya), de soha egyetlen pillanatra sem éreztem bármilyen feszültséget amiatt, hogy magyar vagyok, pedig a rendszámból, illetve a beszélgetésünkből nyilvánvaló volt mindenkinek a származásunk.
Vannak szlovák ismerőseim is, és úgy vélem, hogy az egész "ellentét" felülről származik és nem az emberektől. Ott is vannak, akiket könnyű befolyásolni, és hergelni a magyarok ellen, de a többség nem ilyen. Mint ahogy én is mélyen elítélem a tótozó, tirpákozó, szőröstalpúzó, "szeretnék tankkal menni Romániába" szerencsétlen honfitársaimat. A politikai feszültségeket pedig folyamatos tárgyalással, egyértelmű kiállással kellene rendezni.
"A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy ti a Felvideket Magyarorszaghoz akarjatok csatolni...De szerintetek akik felvideken elnek azok akarnak Magyarorszaghoz tartozni..??"
Szerinted a trianoni béke?szerződéskor megkérdezte bárki is hogy különakarnak-e vállni?
"2/1 haha semmi ellentét felvidék : Nyitrai magyarverés !? Dunaszerdahely magyar zászló égetés!? akkor ezek mik szerinted ?"
Ezek kb. annyira tükrözik a szlovákok magyarok iránti viszonyát, mint amennyire a 10-15%-os Jobbik az egész magyarságét az ő irányukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!