Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jövő évi választásokra...

A jövő évi választásokra betöltöm a 18. életévemet. Valaki meggyőz engem, hogy melyik pártra szavazzak?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 15:12
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

„ehát ha az MSZP összefog mindenkivel, még úgy is kevesebb lesz neki, mint 50%. Akkor miért ők kerülnek kormányra?”

Egyszerű! Ki lesz aki az MSZP vel hajlandó összeállni?

„Először is: amiről Orbán már többször beszélt: az egyik első dolguk lesz leülni az IMF-fel, és újratárgyalni a kölcsönszerződésünk feltételeit.”

Igen ezt elmondta néhányszor, de elhanyagolgató felfogásban.

Mindennek az alapja hogy minek hogy akarnak neki menni?

Az Eü rendszernek, a szociális ellátásnak, a nyugdíj rendszernek, és a másik oldalnak, a multiknak, az IMF nek, a bankszektornak, az Eu nak?

A Jobbik álláspontja mindenben világos, és talán ez nem lenne nagy kérés a Fidesztől sem ha nem csak a hatalom szinonmája a szavazat lenne az első, hanem a hitelesség!

2009. dec. 29. 18:13
 42/45 anonim ***** válasza:
szavazz a zöld baloldalra! a jobbik tőle lopott mindent+ egy kis felesleget rakott hozzá egy kis megvalósithatatlan rózsadombot (média + gárda, kissebség turizmus) csak ők tudnak rendet teremteni!
2009. dec. 29. 18:14
 43/45 anonim ***** válasza:

A Fidesznek egyelőre úgy tűnik, megvan a biztos többsége. De az, hogy mi lesz 2010 végeredménye, az csak akkor fog biztosan kiderülni, ha összeszámolták a szavazatokat. Én nem szeretnék csúnyán meglepődni, tehát nem bízom a közvélemény-kutatási adatokban. Ha mindig a papírforma jött volna be, már legalább 4 éve nem MSZP-kormányunk lenne...

Előttünk áll még a kampány, és mint tudjuk, kampányban az MSZP nagyon erős. Sok bizonytalant állíthatnak a saját oldalukra újabb szép ígéretekkel, hazugságokkal... És ha a Jobbik is olyan intenzitással ócsárolja a Fideszt, ahogy eddig tette, akkor én még azt sem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy csúnyán pofára esik majd a jobboldal 2010-ben. (Bár isten őrizzen meg bennünket ettől.)

Korai lenne még hártadőlni. Az MSZP sosem adja fel. Márpedig én mindennél jobban szeretném, hogy az MSZP elveszítse a következő választást. Az én családom nem bír már ki több értelmetlen megszorítást. Én nem ilyen jövőre vágyom.

Ami az esetleges koalíciókat illeti: a Fidesz nem akar koalícióban kormányozni. Az MSZP viszont akár az MDF-fel, akár mással bármikor szívesen koalícióra lép. 2002-ben, és 2006-ban is csak így, koalícióban tudta legyőzni a Fideszt. (És ne felejtsük el, hogy akkor Dávid Ibolyán és az MDF-en múlt, hogy végül nem Fidesz-MDF kormányunk lett.)

Ezért tartom én roppant veszélyesnek a Jobbik áskálódását a Fidesz ellen. A józan ész ugyanis azt diktálná, hogy a Jobbik is a kormányváltást támogassa. Főleg, mivel én személy szerint úgy gondolom, hogy a Jobbik és a Fidesz programja sok ponton fedi egymást. Mostanában viszont úgy tapasztalom, hogy a Jobbik sokkal inkább támadja a Fideszt, mint akár az MSZP-t, akár az SZDSZ-t. Még több szavazatot akarnak, bármi áron. Ezért gondolom én, hogy pontosan ők azok, akiknek a hatalom jelen esetben fontosabb, mint a mielőbbi kormányváltás.

2009. dec. 29. 20:13
 44/45 anonim ***** válasza:
Szavazz a győzikére bazzeg... Nincs saját véleményed befolyásolás nélkül?
2010. jan. 4. 02:42
 45/45 A kérdező kommentje:
Van saját véleményem, csak kíváncsi voltam, hogy mások mi alapján győzik meg az embert a saját álláspontjuk mellett.
2010. jan. 4. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!