Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz nyert, az ellenzék...

A Fidesz nyert, az ellenzék veszített, akkor meg?

Figyelt kérdés

Éveken át hallottuk, hogy mekkora nagy elégedetlenség van, diktatúra, meg a többi ostobaság. Azt is hallottuk, hogy Orbán takarodj, mert a nagy többség elégedetlen! 8 millió szavazópolgár van, ki lehet számolni, hogy mennyi kb-ra a nagy többség. A szavazók döntöttek. Lehet hivatkozni a választási törvényre, de ezen eredmény alapján, az eddigiekben is, bármelyik választási törvénnyel, ugyanúgy nyert volna a Fidesz! Ekkora volt az elégedetlenség? Ami jogos kritika, az a mandátumok eloszlása, ami a listás szavazatok alapján, eléggé a Fidesz felé húz, így lett 2/3, ennyit el kell azért ismerni. Kb 2 millióan szavaztak a Fideszre, aki bukott 700 ezer szavazót kb, az összefogásra és a Jobbikra kb 1 millióan. A baloldal kétszer kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz, akkor hol volt az a nagy elégedetlenség? Az ember mikor hallotta nyilatkozni Gyurcsányt, Vadait, akkor nekem úgy jött le, hogy itt hatalmas az elégedetlenség, és torony magas ellenzéki győzelem lesz, mert az ország többsége elégedetlen, és utálja Orbánt, hát nem így lett.

És lehet azzal jönni, tipikus ellenzéki gondolat, hogy de az ellenzék több szavazatot kapott mint a Fidesz, ez igaz, de akkor a világ összes választását tessék nyomon követni, ahol ugyanúgy indult több párt, és szoros küzdelem volt, van, és ugyanúgy az ellenzék kapott több szavazatot! Ennyi erővel, akkor nem az Debrecen nyeri a magyar bajnokságot, mert az összes többi csapatnak több a pontja, mint a Debrecennek, szóval ez hülyeség, ezeket nem kell összeadni!

Szóval a tények:

Aki akart az elmehetett szavazni, senkinek nem tiltották meg, hogy leadja a szavazatát, élhetett a szavazati jogával! Aki utálja Orbánt annak is megvolt a lehetősége, hogy leváltsa, és ő is szavazhatott! A végeredmény meg egyértelmű, akkor miről is beszélünk?

2014. máj. 15. 16:47
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Volt olyan illető a meló helyen aki azt se tudta hogy választás lesz.
2014. máj. 15. 18:14
 22/43 anonim ***** válasza:
5%

Nyert a Fidesz, ráadásul kétharmaddal. Most elégedett vagy? Megnyugodott a troll lelkivilágod.

Az már más kérdés, hogy hogyan nyertek és miket műveltek a hatalmuk birtokában. Ezt nem igazán veszi be a gyomrom.

2014. máj. 15. 18:45
 23/43 A kérdező kommentje:
A troll jelzőt visszautasítom, a Fidesz nyert, ezt meg eddig is tudtam, hiszen tény!
2014. máj. 15. 18:52
 24/43 anonim ***** válasza:
0%
Lehet visszautasítod, de nem tudtam másra gondolni. Provokatív kérdés, mintha direkt csak veszekedni akarnák. Ráadásu minegy, ki mit ír, akkor is csak a magadét fújod. Mintha Szíjjártót olvasnám, az is ilyen.
2014. máj. 15. 19:04
 25/43 A kérdező kommentje:

Oké, de nem volt provokatív! Továbbá ha megnézed miket írtam, akkor rájössz, hogy többségében a véleményem mellett, tényeket soroltam fel, amik megtörténtek! Nem tudok mást fújni, ha ez az igazság!

Tudod én úgy vagyok vele, hogy (ezt nem neked mondom) hogy a győztes nevet,a vesztes meg magyarázkodik, és most ez nagyon jól megfigyelhető! :) Lehet velem van a hiba, de mikor az MSZP nyert, és még gratuláltam is haveri körben, az MSZP-s barátaimnak, nem pedig kifogásokat kerestem, hogy azért nyertek mert.....

2014. máj. 15. 19:11
 26/43 A kérdező kommentje:
Bocs az elírásokért.
2014. máj. 15. 19:11
 27/43 anonim ***** válasza:
28%

Nem azt akartuk látni, hogy a Fidesz jobban teljesít-e a választás meghamisításában, a szavazók megvevésében, és a határon túli Jobbik szavazatok érvénytelenítésében.

Ha lenne töke, a pártnak és Orsósnak, akkor csalások nélkül menne a választás, megnézném én, valójjában meglenne-e az a 2/3-ad, de még azt is megkockáztatom, hogy 2 millió Jobbik, 2 milliód Fidesz és 1 millió MSZP.

2014. máj. 15. 23:29
 28/43 anonim ***** válasza:

"Én azokat, akik nem mentek szavazni, nem háborgónak, hanem apatikusnak nevezném. Egyszerűen van néhány millió ember, akit egyik oldal sem tud elvinni szavazni, mert kiábrándultak a politikából."

Jajj, dehogy is nem!

Ők mind háborgó MSZP-sek, akiket az MSZP nem tudott megszólítani, ezért csak a 10%-uk ment el szavazni. Nem olvastad a kérdezőt fentebb?

Nem tudtad, hogy mindenki mocskos MSZP-s, aki nem a Fideszre szavazott? :))

2014. máj. 16. 05:42
 29/43 anonim ***** válasza:
Én annyit tudok, hogy volt kb. 3,2 millió ember, akik nem szavaztak senkire, mert már a tökük kivan az egésszel, mivel rájöttek, hogy az összes párt egyforma.
2014. máj. 16. 05:47
 30/43 anonim ***** válasza:

""rájöttek, hogy az összes párt egyforma""

Nem hinném, hogy az összes párt egyforma.

Van olyan párt amelyik kiárusítsa az országot a külföldi érdekek szerint és még el is adósítsa a népet van olyan párt aki épen ez ellen harcol.

Szóval nem egyformák.

2014. máj. 16. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!