A magyar szélsőjobboldal miért használt mindig eufémizmusokat elvei, céljai leírására?
Pl. hungaristák:
antiszemita-><<<>>
pl. hungaristák
antiszemita->aszemita
soviniszta->konnacionalista
jobbik
szélsőséges->radikális
homofóbia->fellépés a szexuális viselkedészavar ellen
Mert egyébként tudják, hogy saját elveik nem szalonképesek, ha kimondják őket.
A Jobbik is kikéri magának, hogy nem antiszemita rasszista, pedig az.
A szélsőbal is ezt teszi. A szélsőség éppen attól az, hogy olyant mond, tesz (ha tehet), ami minél több ember figyelmét hívja fel. Valódi, megvalósítható komplex céljuk nincs, marad a figyelemfelkeltés. És a reakciókra figyelés, a formanyelv és a tartalom olyan változtatása, hogy a figyelem fennmaradjon.
Most éppen belső harc folyik, vajon a "higgadtság", vagy a nyers erő felmutatása hoz-e többet a konyhára. A harc a formavilágról és nem a tartalomról szól.
:D Vicces, nézem a kérdéseket és azt látom, hogy amíg munkában vannak a jobbikosok, addig milyen sok jobbik fikázó kérdés van, aztán meg mély kuss amikor válaszolni is tudnak, de addigra már ez a kérdés eltűnik a semmiben.
Jól megmondtátok nekik, gratula, remélem még fel is húzzátok magatokat a szélsőjobboldali rasszista szavak kiáltozása mellett... :D
Nekem az a kedvencem, amikor olyanokkal jönnek, hogy "nekem tényleg semmi bajom nincs a cigányokkal és nem vagyok rasszista, de azok a mocskok úgy élnek és viselkednek mint az állatok és tarkón kéne őket lőni, de nekem tényleg semmi bajom nincs velük és tisztelet a kivételnek, de dögölne meg már végre mind."
:D
RE:
miért nem azt írtad, hogy olyan hülyék, hogy nem tudják mi az eufemizmus?
Belőled kinézem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!