Tényleg annyira jó kárpátalja gazdasága, hogy jól járna Magyarország gazdaságilag azzal ha hozzánk lenne csatolva kárpátalja?
Úgy látom nem én rendelkezem szövegértési gondokkal.
Én azt állítottam, hogy nem 1 millió munkanélküli régiója ez, hanem vannak gyárak, cégek, amelyek akkor sem zárnának be, ha Magyarországhoz csatolnák a területet. Említést tettem a magas munkanélküliségről is.
Amiről beszéltem, az a potenciál, ami nem azonos a jelenlegi állapottal.
Nem hiszem. Kárpátalja az Ukrán államhoz tartozik, az viszont komoly gazdasági nehézségekkel küszködik.
De ha olyan jó ott, akkor a volt kárpátaljai miért települt át? Talán anyagi érdekből?
Van egy 65 éves nő ismerősöm. 25 évet dolgozott kárpátalján, majd átjött vendégmunkásként Magyarországra. Itt 5 évet dolgozott. Amerikában élnek a nagynénjéék, kiment hozzájuk és a rokonok révén megkapta a zöld kártyát. Azóta is kint dolgozik. Amikor lehetett kérni a magyar állampolgárságot, megkérte. Ukrajnában már nyugdíjas volt. Átszámolva kapott havi 30.000.- Ft-ot. Kérte, hogy itthon is állapítsanak meg részére nyugdíjat.
A kinti és az itthoni munkaviszonya alapján kap havi 100.000.- Ft-ot. Ennyit itthon nagyon kevés nyugdíjas kap, aki itthon fizette az adót és a nyugdíjjárulékot.
"Én azt állítottam, hogy nem 1 millió
munkanélküli régiója ez, hanem vannak
gyárak, cégek, amelyek akkor sem zárnának
be, ha Magyarországhoz csatolnák a
területet. "
Jaj most akkor én is megkérdem hogy miböl.gondolod hogy nem zárnának itt be?
#4.: Nekünk is jó volna, hiszen történelmi városainkkal, szép tájakkal, egyedülálló természeti kincsekkel gyarapodna hazánk, amit szervesen beépíthetnénk országunk gazdasági-turisztikai vérkeringésébe.
Bő 10.000 km2-rel és többszázezer fővel nagyobb ország lehetnénk.
Pont nem érdekel hogy Kárpátalja jövedelmező gazdaságilag vagy sem. Legyen a legszegényebb csődtömeg vidék, akkor is kellene.
Mert MAGYAR föld.
Aki a gazdasági tényezőkről ajvékol és az 1100 éves történelmünket eldobná a GDP-növekedésért, az ne nevezze magát magyarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!