Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánnak baja van a szegényekkel?

Orbánnak baja van a szegényekkel?

Figyelt kérdés

Tegnap meghallgattam a beszédét, de több beszédét is, és a közmunkán kívül szinte nem is foglalkozik a szegény emberekkel, de minden beszédében a közepes keresetű, tehát a középosztályról beszél, és szerintem egy nemzetben nem csak középosztály van, hanem kiskeresetű emberek, szegények, mély szegények, és gazdagok, nem lehet csak egy réteggel törődni, a többit meg lefütyülni!

És figyelmes lettem rá, hogy mikor arról beszél, hogy a magyar embereknek.....akkor mindig a középosztálynál lyukad ki, és tényleg mikor már örülnék, hogy nekünk kisembereknek is segít valamit, akkor a mondat végén hozzáteszi, hogy a középosztály fogyasztását erősíteni kell, és sorolhatnám.

A: Ez milyen logika?

B: Egy kormánynak nem a nemzet egészét kéne képviselnie?

C: A Fidesz miért nem érti meg, hogy a közmunkás ember, és a középosztály közt, van egy nagy réteg, aki 80-100 ezerért dolgozik? Ők nagyon nem szegények, de nem tartoznak a középosztályhoz.

D: Orbánnak csak a középosztály létezik?

2014. máj. 11. 14:52
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Mert középosztálbeliből van a legtöbb.

Egyébként mindig elcsodálkozom az ilyen túllihegett dolgokon.Mégis mit vártok a egy kormánytól? Egy kormányfőtől?Azt ,hogy majd ő találja ki helytettetek az életeteket?

2014. máj. 27. 10:40
 22/35 A kérdező kommentje:
Van inernetünk valóban, viszont rengeteg tartozásunk is, és rengeteg számlát nem tudunk feladni, csúsztatjuk őket, sok az adósságunk is ilyen téren, szóval akkor most középosztályba tartozom, vagy szegény vagyok? XD
2014. máj. 27. 11:58
 23/35 anonim ***** válasza:
Nincs baja ,csak let..ja őket.A saját érdekeit nézi.Minden amit eddig tett a gazdagokért tette.Lopnak és nyernek....
2014. máj. 27. 12:17
 24/35 anonim ***** válasza:

"Van inernetünk valóban, viszont rengeteg tartozásunk is, és rengeteg számlát nem tudunk feladni, csúsztatjuk őket, sok az adósságunk is ilyen téren, szóval akkor most középosztályba tartozom, vagy szegény vagyok? XD"

Ha csúsztatod, az még nem vészes. De őszintén... Ha nincs kifizetve sok fűtés számlád, és már végrehajtással fenyegetőzik a szolgáltató, te akkor is inkább a netet fizeted ki előbb???

Tulajdonképpen lehet azt is. Végülis sok kéregető meg hajléktalan is azt csinálja, hogy a pénzből, amit adakoznak neki, nem ételt vagy cipőt vesz, hanem piát meg cigit.

Csak akkor ne sajnáltassa már magát...!

Ha te is inkább internetre, szórakozásra, és nem életfontosságú dolgokra költöd azt a keveset, akkor te se sajnáltasd magad...! Tudod mennyid van, tudnod kellene fontossági rangsort felállítanod a kiadásaidban...

2014. máj. 27. 12:59
 25/35 A kérdező kommentje:

Ki a fene mondta, hogy jön a végrehajtó??? Szerintem senki! Vannak elmaradott számláink, pontosan úgy, mint sok-sok más családnak!

Én bírom azokat az embereket, akik egy internetfizetésre és hasonlókra kennek mindent, és ez alapján megítélik, hogy az illető gazdag vagy szegény. Nagyon buta logika az, és ezzel általában NEM a szegények jönnek, hanem azok, akik jól élnek (tisztelet a kivételnek) miszerint, ha nincs pénzed erre meg arra, akkor mondj le arról a kevésről is, ami még meg van! Nyilván ha mély szegények lennénk, akkor nem lenne netünk, de a netet kitudjuk fizetni, ami pár ezer forint, ellenben kénytelenek vagyunk számlákat csúsztatni, mert vannak elmaradott számláink sajnos! Erre az nem megoldás, hogy mindent kikapcsoltatunk, mindent kiköttetünk, és még annyink sem lesz, mint eddig!

Annak meg örülnék, ha valaki az adott kérdésre válaszolna, és nem a megélhetésünket, magánéletünket firtatná, mert a kérdés nem ez volt, köszönöm!

2014. máj. 27. 13:35
 26/35 anonim ***** válasza:
59%

# 24!

A szegényebbnek kuss a neve a politikusaink meg agyon lopják magukat és mindent megtehetnek!

Luxus villák,nyaralók,eu- s támogatások befektetése....

Talán te is a gazdag negyedhez tartozol azért köpködsz ....

2014. máj. 27. 14:59
 27/35 anonim ***** válasza:

Ha nem jön a végrehajtó, akkor mi a probléma?

Ezek szerint mindent ki tudsz fizetni, nem vagy szegény. Hanem simán középosztály. Orbán rólad is beszél, amikor a középosztályról beszél (még akkor is, ha hazudik), szóval akkor tényleg nem értem mi a problémád? Ja, hogy kisember vagy. A kisember nem azt jelenti, hogy tök csóró, avagy a középosztály nagy része is kisember.

De ha nem jut el az agyadig akkor tessék:

A: Az a lenne a logika ebben, mint már fentebb is írtam valahol, hogy a jelenlegi középosztályból nagyon sokan ott tartanak, hogy ha fordul jobbra a sorsuk, azaz továbbra sem találnak állást, vagy továbbra is olyan kevés bérért dolgoznak, hogy képtelenek félretenni (pedig nem pazarolnak)... Akkor egyre jobban elszegényednek, oda juthatnak, hogy fiatalok esetén gyerekvállalásban eleve nem gondolkodhatnak, aztán dönteniük kell, hogy kaját vagy rezsit fizessenek, míg végül egyikre se futja, AZAZ JELENLEG SOKAN VANNAK AKIKNÉL KÖZEL AZ IDŐ, HOGY VALÓBAN SZEGÉNYEKKÉ VÁLJANAK. Az a logika, hogy ez ne történjen meg! Ha megtörténik, egyúttal kiesik még egy csomó adófizető a körből, és nekik is segélyeket kell adni sokkal kevesebb embertől beszedett adóból, ami nem fog menni...

B: A szegények is képviselve vannak. Közvetlenül támogatásokat is kapnak. Közvetve pedig: Ha meg van mentve az a bizonyos középosztály, akkor több az adófizető, így a szegényeknek is több bevételből lehet segélyt osztani. Továbbá megnő a vállalkozási kedv a középosztályban, és így munkát tudnak adni a szegényeknek. Munkát, és nem megalázó közmunkát...

C: De ők a középosztályhoz tartoznak (zunk). Én pl csak annyit kértem volna az államtól, hogy a TB-t ne kelljen fizetnem amíg nincsen munkám és nem is veszek igénybe egészségügyi szolgáltatást. De nem engedték. Hiába az is, hogy a családunkban az 1 főre jutó jövedelem is bőven a béka s.gge alatt van, mivel van egy ősrégi vidéki házunk, amit eladni sem tudnánk, mert értéke nem sok, hiába hatalmas... Így nem voltak hajlandók elengedni a TB-fizetést... Azaz én munkanélküliként sem vagyok szegénynek nevezhető az állam szerint. Tehát középosztály.

Ez van, ezt kell szeretni, vagy lehet elmenni, vagy lehetett volna a szavazáskor változtatni, de amint látható a többség nem akart változtatni.

D: Nem, neki kizárólag a felsőbb osztály létezik, de arról természetesen mélyen hallgatnak. A középosztály erősítése jó cél lenne, de ezt egyrészt csak marketingből mondja, másrészt pedig valóban örülne a középosztály fogyasztásának erősödésének, hiszen úgy további áfa-bevételeket is szerezne saját (felsőbb) köreinek...

Úgyhogy ön dönt. Nyafog, vagy fogyaszt, vagy máskor másra szavaz... De az biztos, hogy akinek internetre futja, az nem szegény még. (Leírásodból pedig az anyagi helyzeted egyéb részleteire, hogy mire költesz/mire nem, hogy az valóban fontos-e vagy sem, arra nem tudunk következtetni.)

2014. máj. 27. 15:46
 28/35 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó, 27-es válaszoló!

Nekem semmilyen problémám nem volt, Te kezdtél egy picurkát személyeskedni, eléggé pökhendi hangnemben, ahogyan most is, hogy eljut-e az agyamig, meg sajnáltatom magam, ami egyszerűen nem igaz, csak egy nyamvadt kérdést tettem fel!

Viszont: A válaszod tartalmi részét, nagyon szépen köszönöm, korrekt módon válaszoltál a kérdésre! :)

2014. máj. 27. 15:56
 29/35 anonim ***** válasza:

Ez nem pökhendiség. Te kezdtél személyeskedni, hisz már a kérdésed kifejtésében magadra irányítottad a témát. Próbáld értelmezni amit írtál!

Amúgy meg ott a nagyon találó mondás, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Ha valami nem tetszik, változtass!

Ha kevés a pénzed, szerezz magadnak zsírosabb állást!

Ha nem tetszik a rendszer, akkor szavazz másra. De tudd, hogy egyelőre bárkire szavazol, pár évtizedig csodát senki nem fog tudni művelni, mert már a rendszerváltáskor hatalmas államadóssággal indítottunk, azóta még itt a csodás korrupció és mutyizás is... Szóval ha jönne végre egy tök új párt, aki nem lop, hanem dolgozik, esetleg, ha te magad csinálnál jóságos pártot, még akkor is nagyon sokáig megszorításokat kellene alkalmazni. (Így meg hogy csak tékozolnak az aktuális nagyjaink, addig pláne, addig minden csak szánalmas ígéret.)

2014. máj. 27. 16:09
 30/35 A kérdező kommentje:

"Ez nem pökhendiség. Te kezdtél személyeskedni, hisz már a kérdésed kifejtésében magadra irányítottad a témát. Próbáld értelmezni amit írtál!

"

Ha valaki magára irányítja a témát, és ha valaki egy személyes megjegyzést tesz a másikra, az két különböző dolog! Én most 3x olvastam el a kérdést, de nekem semmilyen személyes jellegű dolog nem jött le, nem tudom, hogy ugyanazt olvastuk-e? XDDD

"nekünk kisembereknek.." ennyi volt a személyes példa, ha ezt annak lehet tekinteni.

A kérdésben Orbán gazdaságpolitikájáról beszéltem, és nem magamról, érdemes elolvasni, végig a középosztályon témáztam, na de ezen most ne "vesszünk" össze, a válaszod még1x köszönöm. :)

2014. máj. 27. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!