Nagy-Magyarország visszaszerzése: Megfordult a fejünkben, hogy Horvátország is a Nagy-Magyarország térkép részét képezi? Tehát a horvát területeket is visszakövetelnénk?
Ilyen értelemben mi is gyarmatosítók, leigázók, megszállók lennénk, ha ez megvalósulna, nem?
Most volt a History-n egy film a horvát középkorról és mint nemzeti tragédiát mondták el az első magyar horvát királyt Könyves Kálmánt, a perszonálúniót és a függetlenség elvesztését 1100 körül. Hogy van ez?
18-as:
Te meg örülnél, hogy az osztrákok kiűzték nektek a törököket, és befogadtak titeket.
Kossuth pedig igenis áruló volt és idióta.
Ha ő és a hozzá hasonló férgek nem b@@sztattják a horvátokat, talán Jelacic sem jött volna segíteni leverni a patkányforradalmat.
Porgizo , arra sajnos nincs mód, hogy legalább 8+4 év történelmét bepótoljam számodra. Nemcsak azért, mert a hely nem alkalmas, hanem főleg azért, mert eszed ágában sincs azt megismerni. Sőt, attól tartok, a földrajzzal is komoly mértékben hadilábon állsz. Ezért lehetetlen veled minden párbeszéd. Nincs téma.
Kérdező! Itt a szélsőséges indulatok oly mértékben vannak jelen, nélkülözve mind a realitást, mind a történelemismeretet, mind a józanságot, hogy ilyen kérdésnél az itt megjelenő reakciók a természetesek. És ma nálunk oly mértékben szítják az indulatokat, hogy ma a dzsungel törvénye inkább érvényes, mint bármely emberi méltóságé. Ez sajnos nemcsak a magyarokra érvényes, bár kétségtelen, hogy itt hevesebb és szélesebb az indulattömeg. Még mindig sokaknak meggyőződésük, hogy problémákat izomból kell megoldani.
#21.: "Te meg örülnél, hogy az osztrákok kiűzték nektek a törököket, és befogadtak titeket."
Az osztrákok talán segíthettek volna akkor, mikor még nem szakadt három részre az ország.
"Kossuth pedig igenis áruló volt és idióta.
Ha ő és a hozzá hasonló férgek nem b@@sztattják a horvátokat, talán Jelacic sem jött volna segíteni leverni a patkányforradalmat."
Mi van, horvátka, nem tetszik a szabadságharcunk? Akkor mégiscsak Habsburg-kollaboráns vagy.
Kezet csókolhatnátok, hogy Jugoszlávia szétesésekor szállítottunk nektek fegyvereket.
#23.: Köszönöm, de nem is igénylem a rögtönzött történelem- és földrajzórákat; amit kellett, megtanultam, és nem is esett nehezemre, hiszen kedvenc tantárgyaim voltak.
"nemcsak a magyarokra érvényes, bár kétségtelen, hogy itt hevesebb és szélesebb az indulattömeg."
Csodálod? Kinek az országa van feldarabolva? Kinek a népét öldösték ezerszámra a szomszédai? A magyarokét! És még ezek a ... panaszkodnak, hogy ők hogy el voltak itt nyomva. Akkor miért nem pucoltak el innen? Le voltak zárva a határaink, vagy mi? Ehelyett egyből orvul, rablógyilkosként rátámadtak a védtelen magyar lakosságra!
"Még mindig sokaknak meggyőződésük, hogy problémákat izomból kell megoldani."
Felőlem próbáld meg más úton, ha tudod, de remélem még ebben az évezredben valami eredményre jutsz vele, mielőtt eltűnik a határon túli magyarság.
progizo írta:
"Mi van, horvátka, nem tetszik a szabadságharcunk? Akkor mégiscsak Habsburg-kollaboráns vagy.
Kezet csókolhatnátok, hogy Jugoszlávia szétesésekor szállítottunk nektek fegyvereket."
Ez egy kicsit erős volt. A horvátok soha nem kérték a fegyverszállítást. A másik meg az, hogy e miatt a fegyverszállítás miatt megbékélt egymással a horvát és a magyar nép.
Amit itt csinálsz, az káros a mostani horvát-magyar barátságra.
#21:
"Ha ő és a hozzá hasonló férgek nem b@@sztattják a horvátokat, talán Jelacic sem jött volna segíteni leverni a patkányforradalmat."
Ezzel valamennyire egyetértek. Ha Kossuth másként kezdett volna a forradalomba, akkor több mint 50% esély lett volna arra, a horvátok is mellénk álltak volna.
progizo:
Amit írtam az nem azért írtam, mert liberális vagyok. Én is szeretném a nagy Magyarországot, de ez szerintem csak két esetben lehetséges:
- szaporodással
- diplomáciával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!