Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nagy-Magyarország visszaszerzé...

Nagy-Magyarország visszaszerzése: Megfordult a fejünkben, hogy Horvátország is a Nagy-Magyarország térkép részét képezi? Tehát a horvát területeket is visszakövetelnénk?

Figyelt kérdés

Ilyen értelemben mi is gyarmatosítók, leigázók, megszállók lennénk, ha ez megvalósulna, nem?

Most volt a History-n egy film a horvát középkorról és mint nemzeti tragédiát mondták el az első magyar horvát királyt Könyves Kálmánt, a perszonálúniót és a függetlenség elvesztését 1100 körül. Hogy van ez?

2014. máj. 10. 23:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
#10: vagy függetlenek
2014. máj. 11. 11:29
 12/28 anonim ***** válasza:
0%

Horvát vagyok.

Jelacic hős volt.

Áruló kutya pedig a féreg Kossuth.

2014. máj. 11. 14:05
 13/28 anonim ***** válasza:

Én sem mondanám, hogy J. áruló volt. Kossuthtal néha nagyon elszakadt a ló. Egyszer azt is kimondta, hogy a Szent Korona országainak a területein nem fogad el más népet és más nyelvet mint a magyart.

A magyar-horvát kapcsolatot nem a horvátok tették tönkre, hanem mi magyarok. Szerencsére Horvátország függetlensége óta megint pozitív a magyar-horvát kapcsolat.

2014. máj. 11. 14:56
 14/28 anonim ***** válasza:

Egyébként feltennék nektek egy kérdést:

- Ha én erdélyi magyarként fellázadnék Románia ellen, és az elszakadásért küzdenék, akkor áruló lennék?

Szerintem nem, de a románok szemében lehet, hogy igen.

2014. máj. 11. 17:25
 15/28 anonim ***** válasza:
29%

És hová szakadnál el, kedves #14?

Szeretnék emlékeztetni, hogy a történelem nem visszaforgatható (az idő irreverzibilis), az álmodozások nem oldanak meg semmiféle politikai problémát, viszont elveszik a cselekvés lehetőségét.

Az se lenne baj, ha a realitások talaján maradnánk felnőtt módjára, és nem gyerekként hajtogatnánk, hogy "de anyu fogjál nekem békát!".

A Nagy Magyarország őskövületi idea, a képviselői még fogalmilag se képesek meghatározni, miért is akarják (azon kívül, hogy: csak). A politikai cselekvés emberek életének befolyásolása, ha lehet, minél nagyobb tömegekét minél jobb irányba.

Ha valaki azt mondja nekem, a Szent Anna tó környékén élő magyar leghőbb vágya, hogy elmondhassa: Magyarországon lakik, hát nem tartom épeszűnek, sőt közveszélyesnek tartom. HA viszont valaki azt mondja, ezek az emberek szeretnének békében élni, dolgozni, ha kedvük tartja, magyarul beszélni, magyar nyelven olvasni, sőt, ügyüket magyarul intézni, szeretnének a maguk módján boldogan élni, házasodni, szeretni, ha kedvük tartja, ugyanúgy elutazni Bukarestbe, mint Budapestre, akkor ezt készséggel elhiszem. Sőt azt mondom: ez elemi joguk. És ennek megvalósításához nem kellenek ordas eszmék, nem kell harcias kakaskodás, mindössze józan ész és belátás. No meg persze ennek alapján mindenkinek előnyös cselekvés itt és ott, kizárva minden sanda és hozzá nem értő sunyi magatartást. Itt és ott!

2014. máj. 11. 18:44
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

#15: Megjósolom neked, hogy Erdély 50 éven belűl el fog függetlenedni fog Romániától. Hogy milyen okból? Gazdasági okokból. A világ változik.

....

Ami meg téged illet:

- Én nem mocskolódok. Te így gondolod, én úgy. Nekem szent az ezeréves országhatár, neked nem. Nem vagyok én jobb nállad, de rossszabb sem.

.....

Ami meg Horvátországot illeti, a legtöbb revizionistának nem az a főcélja, hogy Horvátországot Magyarországhoz csatolja.

.....

2014. máj. 11. 20:18
 17/28 anonim ***** válasza:

Kár, hogy félreértetted. Nem mondtam, hogy mocskolódsz, és abban egyetértünk, hogy egyik sem különb, vagy rosszabb a másiknál.

A határokat illetően nem értünk egyet annyiban, hogy az általad vizionált ezeréves határ nem létezik. Felhívnám figyelmedet az 1848. 12 pontjának egyikére: Unió Erdéllyel! Tehát csak unió. Mert még az sem volt. Erdélyt István király is önállónak ismerte el. Erdély 150 évig önálló államiság volt, mely még Lengyelországnak és Litvániának is adott királyt. Kár, hogy Báthori koronája Bécsben tartózkodik. Utána 400 évig Magyarország sem létezett önállóan. Hasonlóan Erdély sem, főleg nem Magyarország részeként.

Már csak ezért sem lehetséges a vágyad. De van az elvi októl különböző gyakorlati is. Megköszönném és megsüvegelnélek, ha tudnál egy minden kívánalomnak megfelelő térképet felmutatni. Általad készítve, elképzeléseidnek megfelelőt. Én csak annyit támasztanék feltételnek, hogy lehetőleg senkit (normális gondolkodásút) nem bánts meg, mert ezzel feljogosítanál másokat, hogy téged bántsanak.

Sajnálatos, hogy a tömör fogalmazást nem gondoltad tovább, és rögtön támadásnak tekintettél olyasmit, ami nem az volt.

2014. máj. 11. 20:38
 18/28 progizo ***** válasza:
71%

#12.: "Horvát vagyok.

Jelacic hős volt.

Áruló kutya pedig a féreg Kossuth."

Mosd ki a szád, mielőtt Kossuthról beszélsz, te Habsburg-kollaboráns! Örülnötök kellene inkább, hogy Magyarország befogadott titeket a török elől, és nem beolvasztott.

2014. máj. 12. 09:09
 19/28 progizo ***** válasza:
59%

#15.: "És hová szakadnál el, kedves #14?"

Bizonyára nem az általad kéviselt magyar anyaországhoz, amely még a kettős állampolgárságot is megtagadta tőlük, hanem ahhoz, amely nem a "tanuljunk meg kicsik lenni" ballib elv szerint él, hanem egy nagyobb, erősebb, gazdagabb, jelentősebb Magyarország újjáépítésén fáradozik.

"Szeretnék emlékeztetni, hogy a történelem nem visszaforgatható (az idő irreverzibilis), az álmodozások nem oldanak meg semmiféle politikai problémát, viszont elveszik a cselekvés lehetőségét."

És ki akarja visszaforgatni az időt? Nekem sincs időgépem. Viszont aminek itt a helye, az tartozzon is ide. S hadd kérdezzem meg: az 1990-es Kelet-európai rendszerváltásokkor újra függetlenedett országok hogyan tudták "visszaforgatni az idő kerekét"? A jövőt a mában alapozzuk meg, és jó lenne, hogyha a tanácsaid kimerülnek abban, hogy a magyarság ne csináljon semmit, akkor inkább hallgatnál.

"A Nagy Magyarország őskövületi idea, a képviselői még fogalmilag se képesek meghatározni, miért is akarják (azon kívül, hogy: csak)."

Ha neked levagdosnák a testrészeidet, miért akarnád, hogy visszavarrják? Nem azért, mert azok a tieid, azokkal vagy ép és egészséges? Mi is ezért akarjuk, hiszen egy nagyobb országban több gazdasági, geopolitikai, stb. képesség van, mint egy kis operettországocskában.

"Ha valaki azt mondja nekem, a Szent Anna tó környékén élő magyar leghőbb vágya, hogy elmondhassa: Magyarországon lakik, hát nem tartom épeszűnek, sőt közveszélyesnek tartom."

Igen, mert te valószínűleg a román érdekeket tartod fontosabbnak a magyarokénál. De légy szíves, ne vitasd el egy ottani magyar jogát sem, hogy ő eldönthesse, mi a jobb neki.

"HA viszont valaki azt mondja, ezek az emberek szeretnének békében élni, dolgozni, ha kedvük tartja, magyarul beszélni, magyar nyelven olvasni, sőt, ügyüket magyarul intézni, szeretnének a maguk módján boldogan élni, házasodni, szeretni, ha kedvük tartja, ugyanúgy elutazni Bukarestbe, mint Budapestre, akkor ezt készséggel elhiszem. Sőt azt mondom: ez elemi joguk."

És újra Magyarországhoz tartozva ez miért ne működhetne?

2014. máj. 12. 09:27
 20/28 progizo ***** válasza:

#17.: "A határokat illetően nem értünk egyet annyiban, hogy az általad vizionált ezeréves határ nem létezik."

Dehogynem: az Adriát és a Kárpátok vonulatait szerencsére nem tudták arrébbmozdítani Clemenceauék.

"Felhívnám figyelmedet az 1848. 12 pontjának egyikére: Unió Erdéllyel! Tehát csak unió. Mert még az sem volt."

Valóban nem volt, de csak azért, mert az ország három részre szakadt a török hódítás után, s utána a Habsburgok is külön kormányozták (oszd meg és uralkodj).

És felhívnám a figyelmedet arra, hogy az a bizonyos 12. pont így hangzik teljesen:

"Unió, vagyis Erdélynek Magyarországgali egyesítése."

Csak éppen ezt rendszeresen leszégyenlősködik róla gyáva módon, nehogy megsértsük a románokat.

"Erdélyt István király is önállónak ismerte el. Erdély 150 évig önálló államiság volt, mely még Lengyelországnak és Litvániának is adott királyt. Kár, hogy Báthori koronája Bécsben tartózkodik. Utána 400 évig Magyarország sem létezett önállóan. Hasonlóan Erdély sem, főleg nem Magyarország részeként."

Viszont tkp. Erdély képviselte a független magyar államot. És hangoztatták is az erdélyi fejedelmek, hogy az erdélyiek ne feledjék sosem, hogy ők magyarok, és a magyarok se tagadják meg őket, míg el nem jön az újraegyesülés ideje.

"Megköszönném és megsüvegelnélek, ha tudnál egy minden kívánalomnak megfelelő térképet felmutatni."

Ez megfelel?

[link]

2014. máj. 12. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!