Miért nem zavar az senkit, hogy az országban iparággá nőtt az ÁFA csalás?
Sok módszer alapján működnek az egyik:
A csaló a nagy üzemektől felvásárol nagy tételben minimális haszonnal. (A nagyüzem örül hogy talpon maradhat és van egy kis nyereség is) A csaló ezután szintén pár %os haszonnal tovább adja az árut. A nyeresége ott lesz hogy elcsalja az ÁFAt. A kisüzemek pedig tönkre mennek. Áldásos nem?
Hát Vágó Gáboron és a NAV-os pasin kívül senkit nem zavar.
Múltkor nyilatkozott valaki aki arról beszélt, hogy a sertéshús áfájának csökkentése miatt most étolajra mentek át az áfacsalók. Én eddig még egyetlen esetet sem hallottam ahol hússal, étolajjal, sóderrel, fával (stb tömeg árú) áfát csalót lecsuktak volna.
Az áfacsalói kör és politika szorosan összefonódott. Ezért nem járok én soha az abc fordított nevű áruházakba.
Pártokon, kormányokon átívelően hatalmas eltüntetett pénzekről van szó, a legmagasabb szintű politikusbűnözőknél is csapódik le a haszonból, tehát az áfacsaló láncok érinthetetlenek.
azok az áfa csalók akik ebből milliárdosok lettek azok nem így csalják az áfáft ahogy te leírtad.
volt a nav-nál a simon ügy,(nem az mszp-s simon), aki kiakarta teregetni a nav és az adócsalók ügyét, és azzal is mi lett, valamit vagy csináltak vele, vagy elhallgattatták, mert azóta sehol nem szerepelt, pedig milliárdos ügyekről beszélt, és nagy cégekről, de hát ez az államot nem érdekli.
de ha a kis ember csinál valamit, akkor rögtön kopogtatnak, hogy kérem itt mi folyik??
pedig az állam bizony jobban járna ha befizetnék az ÁFAt
ezért nincs pénz az állami szférára és sok minden másra
Ha minden elcsalt pénzt összeadnánk nem lepődnék meg ha magasabb összeg jönne ki mint az államadósság
azt írtam hogy van sok módszer...
van olyan is hogy felesleges láncszemként kapcsolódnak be az üzleti éledbe és ezen a láncszemen csalják ki az áfát az országból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!