Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál ilyen felsőoktatási...

Támogatnál ilyen felsőoktatási átalakítást?

Figyelt kérdés

Magyarországon több tucat felsőoktatási intézmény van.(kb 60)

az átalakítás lényege hogy kb 10 intézményre osztaná el azt a pénzt amit most hatvanra és megszünne a feji kvóta.

Ezenkívűl az egyetemek/főiskolák csak költségtérítésesek lennének és az állam kialakítana egy nagyon jó ösztőndij rendszert valamint egy kedvezményes diákhitel programot.

2014. máj. 3. 10:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
itt alapvetően az irány a lényeg
2014. máj. 3. 13:58
 12/15 anonim ***** válasza:

"Erre van a diákhitel. Nem kell tőle félni nem harap"

Kérdező vágd te magad adósságba még mielőtt keresnél ne mástól várd el.

2014. máj. 3. 17:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Németországban majdnem minden nagyobb városban van egyetem. Azt miért nem szüntetik meg? Mert az ország jövője az OKTATÁSBAN rejlik.

Meg hogy képzeled?

10 egyetem : abból Budapesten lenne 4, Debrecenben 2, Pécsen 1, a többi 3-on meg osztozzon 16 megye? Ez úgy baromság ahogy van.

Nem tandíj kéne, hanem normális megélhetés, normális fizetésekkel. Németországból miért nem vándorol ki szinte senki? Mert ezek mind adottak. A diákhitel kitalálóját pedig agyon kellett volna ütni. Persze, az ember kiteszi a lábát az egyetemről friss végzettként, de máris a nyakába van egy tetemes adósság.

2014. júl. 2. 18:46
 14/15 A kérdező kommentje:

ha jól tudom németországban 70 egyetem van 80 millió emberre

magyarországon tucat van 10 millióra

2014. júl. 2. 19:44
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem értem miért baj. És Németország miért tart szerinted előbbre? Mert nagyon jó az oktatás, normális megélhetés van. Ott nem kiáltják ki az egyetemistákat büfészakos ingyenélőknek, ami itthon annyira kedvelt szlogen. A kormány oktatáspolitikájának úgyis az a célja, hogy tönkretegye az egyetemeket. Sok egyetem már fűteni sem tud, mert az oktatásból csak szívják ki a pénzt, pont úgy, mint az egészségügyből.

Úgyhogy sajnos tényleg eljön az az idő ha így folytatódik Magyarországon, hogy az egész országban csak pár egyetem lesz, mert a többit a kormány mind tönkretette.

2014. júl. 3. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!