Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenőrzik felsőoktatási...

Ellenőrzik felsőoktatási szakok színvonalát a különböző karokon. Ez hogyan fog működni?

Figyelt kérdés

Mikor fog kiderülni, ha egy szak kifutóvá vált?

Mi lesz a jelenleg ott levő hallgatókkal? Csak egy felelőtlen döntés miatt elvágták őket. MSc-re felvételi bárhova is, reménytelen; a munkáltatók rögtön tudni fogják, mi a helyzet.

Ha pedig csak a színvonalat kell emelni, az hogy fog kinézni?

Kap a kar szakértő tanárokat? Ha többet fognak követelni, az minden bent levő hallgatóra vonatkozik, vagy csak az új évfolyamokra? Nem akarom azt látni, hogy az újak többet tanulnak, mint mi.

2013. jún. 22. 17:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha egy szak kifutó szak lett. Akkor az utolsó felvett évfolyamot végig viszik és kész vége, az én szakom is így járt.
2013. jún. 22. 18:04
 2/4 A kérdező kommentje:

És akkor sehova nem vesznek fel MSc-re, mert tudják, hogy sz*r itt a képzés, igaz?

A munkáltatók a markukba röhögnek, igaz?

A tanárok még kevésbé veszik komolyan, mert ugye minek?

Az a baj, hogy ilyen képzésre járok.

Három olyan tanár van, aki nem a kar tradicionális szakjainak hozzáértője.

Abból kettő is inkább alapozó tárgyat tanít nekünk.

Szóval a szakmai tárgyak között egyet tanít szakértő.

A többi nem is tudom, milyen engedéllyel vagy mivel taníthat ilyen szakon, mint a miénk.

Szinte 100%, hogy kifutó lesz.

Azért még jobb, hogy megszűntetik ezeket, mintha maradnának, mert így sok naiv, gyanútlan pályaválasztót védenek meg. (Aki nem hallott még arról, mi az a TDK, pl. honnan tudná, hogy nem mindegy, van-e jó TDK helyezés az adott szakon?? ez egy példa)

De talán a legjobb az lett volna, ha nem is engedték volna az ilyen szakokat indítani.

2013. jún. 22. 18:33
 3/4 anonim ***** válasza:

És akkor sehova nem vesznek fel MSc-re, mert tudják, hogy sz*r itt a képzés, igaz?

Ez Fsz képzés.

A munkáltatók a markukba röhögnek, igaz?

Egyáltalán nem érdeklik, ha meg van a papírod jó de hogy abba a szakba te végezték utoljára senkit nem érdekel.

A tanárok még kevésbé veszik komolyan, mert ugye minek?

Nem igaz, attól még le kell záróvizsgázni.

2013. jún. 22. 18:36
 4/4 A kérdező kommentje:

A munkáltató szerintem tudja, hogy MIÉRT szűnt meg a szak adott helyen...

Igen, záróvizsgázni kell, ez nem újdonság. Csak kérdés, hogy addig milyen színvonalú oktatást kapsz. Lehet, hogy még rosszabbat, mint az előzőek, mert a tanárok már nem veszik komolyan.

Én BSc szakra járok. Ez 7 féléves, nem csak 4 :( És semmilyen más BSc-re nem ad plusz pontot.

2013. jún. 22. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!