Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt hogy kell érteni, hogy 4...

Azt hogy kell érteni, hogy 4 millió ember éhezik Magyarországon?

Figyelt kérdés

Gyakran hallottam mostanában ezt a fordulatot. Erre van valami számítás, hogy egy bizonyos értékhatár alatti jövedelemből nem lehet elég élelmet venni, vagy nem elég jó minőségű élelmet? Vagy pontosan ezt mit jelent? Ezekben a jövedelmekben benne van a feketemunka és az otthon megtermelt élelmiszer?

A kérdést azért feszegetem, mert bár vidéken élek, de nekem nem tűnik úgy, hogy ez szó szerint igaz volna, sőt, a közelében nincs a valóságnak. Ráadásul nem ez az egyetlen, mert a vidéken elkövetett bűnözési formákról is a szubjektív véleményem alapján hamis, túlzó kép van festve.

2014. ápr. 29. 22:26
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Miért nem csinál ott boltocskát valaki és adja két és félszeres áron?
2014. ápr. 29. 23:25
 12/26 viktorvarga ***** válasza:
ot kezdődik ez a dolog h ha még pénzünk is van akkor sem ugyanazt a minőséget vesszük meg a boltban mint a németek.hiába nutella-nutella.v pepsi kóla.eleve ide gyengitett minőséget gyártanak.még az ukrán coca cola is jobb mint a magyar.ezt énsem hittem el.de kipróbáltam.
2014. ápr. 29. 23:33
 13/26 anonim ***** válasza:
41%
a kis falvakban a bolt tulaja monopol helyzetben van tehát megteheti hogy mindent tripla áron ad ahol van pláza ott alacsonyabb az ár tudnád ha valaha el kellet volna látnod magad vagy a gyerekeidet de te csak egy hözönghő tini vagy akinek gőze sincs a valóságról
2014. ápr. 29. 23:46
 14/26 A kérdező kommentje:
A valóságot nem elfogadni kell, hanem élhetővé kell tenni, ha nem az! Ha egy tanyán nincs megélhetés, akkor el kell költözni.
2014. ápr. 29. 23:50
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb magyar ember nagyon rossz minőségű, sz.r kaját eszik. Friss zöldséget, színhúst, teljes kiőrlésű kenyeret, friss gyümölcsöt, joghurtot és egyéb tejtermékeket kellene enni, és akkor még nem beszéltünk drágább sajtokról stb. Ha összeadod, mennyibe kerül a normális minőségű kaja, a legtöbb ember nem engedheti meg magának.

Ami az embereknek marad: tescós párizsi, vizes zsömle, olcsó lekvár. Persze ezekkel is jól lehet lakni, és persze van lejjebb (vizes-cukros kenyér például), de azért a legtöbb ember hiányosan táplálkozik.

És ha megnézed, hogy milyen szakadtan öltözködnek az emberek... Ne csak a kaját számítsd bele, hanem a ruhát, utazást, lakást, rezsit stb.

Én leveleztem már olyan lánnyal, aki egy tél alatt 7 kg-ot fogyott annyit éhezett. Fagyott krumplin éltek hetekig.

2014. ápr. 29. 23:51
 16/26 anonim ***** válasza:
47%

Az a helyzet, hogy a kérdező vagy nagyon fiatal még vagy egy gyökér és fogalma sincs arról, hogyan működik a világ.

Remélem, hogy inkább fiatal és idővel megjön majd az agya.

2014. ápr. 30. 09:05
 17/26 anonim ***** válasza:
70%
Azok a gyerekek éheznek javarészt, akiknek a szülei a fizut, vagy a segélyt elisszák, elszórakozzák. Az ilyen embernek ha kétszer annyi pénzt adsz, akkor kétszer annyit iszik. A gyereke ugtanugy éhezni fogsz.
2014. ápr. 30. 09:43
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Najó.... ez tetszik....

"ha valaki nem tud farmon megélni költözzön el!"

-Te teljesen zakkant vagy. Mégis hova költözzön? nem olyan egyszerü eladni egy farmot, és még nehezebb munkát találni...

"Az etnikai összetűzések túlzások"

-Még zakkantabb vagy. Kérlek csak egyszer gyere Gyöngyösre, vagy Farkaslyukba esetleg a legjobb ha Ózdra jössz. Na akkor megtudod mi az az etnikai összetűzés mert még a gumit is kiharapják a kocsid alól ha megállsz egy cigány lakta részen.

"bűnözési formákról is a szubjektív véleményem alapján hamis, túlzó kép van festve."

-Akkor anyukád jó nagy buborékban tarthat. Az én városomban (Eger) múlt 2 hete késeltek meg a belvárosban éjjel egy srácot 2000ft-ért. Előtte 2 hónappal volt hasonló késelés.

"Vidéken élek de nem tünik szó szerint igaznak"

-Valóban szó szerint nem az. De fogadni mernék hogy nem Kelet, Észak-kelet Magyarországon élsz... Mert akkor nem ilyen lenne a nézőpontod... Nézz egy etnikai, és egy szegénységi térképet Magyarországról.. Nyugat-Magyarországon élve könnyű arról beszélni hogy nincs probléma...

2014. ápr. 30. 09:55
 19/26 A kérdező kommentje:
Engem általános problémák érdekelnek, nem kiragadott esetek, legyünk teljesen indifferensek konkrét személyekkel, így pl. velem kapcsolatban is, nem én számítok hanem, az érv, nem egy konkrét személy, vagy eset számít, hanem az érv, és lehetőleg átfogó képet próbáljunk meg festeni, hogy abból általános következtetéseket lehessen levonni, mert az egyedi esetek egyediek, azokat sok apró dolog befolyásolja, amikkel valószínű nem is számolunk, ezért érdemesebb a nagy átlagot nézni. Nem véletlenül tettem fel a kérdést 4 millió emberre vonatkozóan.
2014. ápr. 30. 10:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

átlagot akarsz?

Jó:

Átlagosan nem éheznek az emberek az országban.

Átlagosan napi 10 bűncselekményből 7-et cigány elkövetőként azonosítanak.

Átlagosan napi 500 értéktárgyat lopnak el Magyarországon

Átlagosan kelet-Magyarországon a bűnözési ráta (magyar/cigány) 5x olyan méretes mint nyugat-Magyarországon

Te vagy az aki úgy mondja azt hogy szerinte minden rendben van hogy csak arról a részről beszélsz ahol te élsz... Ezek a problémák igen is jelen vannak az országban attól hogy te és a 20km-es körzeted nem érzékeli őket...

2014. ápr. 30. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!