Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van ekkora rasszizmus és antiszemitizmus?

Figyelt kérdés

Jó ideje külföldön dolgozom, de most itthon vagyok.

Döbbenetes ami ebben az országban folyik.

A legrosszabb, hogy a tanult iskolázott, értelmiségi rétegből is igen sok a rasszista, antiszemita.

Kezdem azt hinni, hogy a magyarok abszolút semmit sem változtak a 30-as, 40-es évek óta.

Ez elég nagy szégyen.

2014. ápr. 29. 18:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
88%

Miért vagy ilyen rasszista? "magyarok abszolút semmit sem változtak" Miért kell a magyarok minden egyes tagját megbélyegezni? Ez is szélsőséges kijelentés, mint amikor egyesek, egyes tevékenységet, megnyilvánulást egy etnikai csoportnak tulajdonítanak. Mind a kettő elítélendő.

Miért kell etnikai alapon szegregálni?

2014. ápr. 29. 22:47
 22/31 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem te akkora liberalista vagy, hogy már csak a homlokodról hiányzik az zsidó csillag, meg a jobb kezedből az amcsi, balból az EU-s zászló...

Hihetetlen vagy.

És tanuld meg megkülönböztetni az antiszemitizmust az anticionizmussal, de ,,túliskolázott" külföldi senki.

Maradj is ott, a magyar nemzetnek nem kell több ilyen libsi hazaáruló, mint amilyen te vagy.

2014. ápr. 29. 23:50
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
te*
2014. ápr. 29. 23:51
 24/31 anonim ***** válasza:
19%

Én is külföldön élek és nem, máshol nagyon nem az megy, mint Mo-on. Ez a baj, hogy már teljesen hétköznapid dolog, a náciskodás, zsidózás, cigányozás, melegek szidása, minden percben el kell élvezni az árpádsávtól, meg a szent koronától. Aki meg nem turbomagyar, egyből hazaáruló, meg hungarofób, meg idegen szívű, meg be lesz vagonírozva.

Ez nem normális, nagyon nem.

Ahol én élek rengeteg külföldi van, az egyik főnököm is afrikai és nagyon szeretem. Érdekes máshol együtt tudnak élnek különféle nemzetek, ha van idő mindig egymást kérdezgetjük, hogy nálatok milyen az élet, hogy mennek a dolgok? És nagyon élvezem, hogy ennyire nemzetközi közegben lehetek.

Nincs az, hogy csak a származása miatt valakit lenéznek. Mo-on sok buta ember van, a politikusok az utóbbi időben rá is tettek egy lapáttal. Hergelik a népet és sajnos van egy elég széles réteg aki vevő erre a hülyeségre és nem küldi el melegebb ághajlatra azt aki fasisztáskodni kezd. Én itt nem győzök elhatárolódni Mo-tól, mert a többiek csak azt látják a tv-ben, hogy Mo-on mennyi neonáci van és hagyják őket szabadon parádézni. Ilyenkor szégyellem magam és mindig mondom, hogy igen ez van, ezért is jöttem el. Ezzel nem tudok egyetérteni, undorodom ettől.

Egy lépésre van az ország attól, hogy hozzanak egy zsidó-törvényt és mindenki nyugodtan ül, sőt helyesel.

Sok magyar él itt és sajnos sokan úgy látjuk, hogy már nincs hazánk ahová haza mehetnénk. Tönkretették, lezüllesztették, nem a zsidók vagy a cigányok, a szélsőjobbosok tették tönkre.

2014. ápr. 30. 00:52
 25/31 anonim ***** válasza:
33%

Mondd már meg, kedves 24-es, hogy a szélsőjobbosok mégis mi a francot tettek tönkre?

Miattuk van a fél ország 70-80 ezres fizetésen? Miattuk tűnnek el az ezermilliárdok a csókosok zsebeiben? Ők vernek agyon hetente 2-3 nyugdíjast 2000 forintért és ők ordíttatják az áccálári bombá bombát úton-útfélen, miközben üvöltenek hozzá?

Mit tesznek tönkre a szélsőjobbosok?

2014. ápr. 30. 08:58
 26/31 anonim ***** válasza:
10%

24: Ostoba vagy. Szélsőjobb nem volt hatalmon már majd száz éve, az utóbbi pár évtizedben a komcsi, majd posztkomcsi uralkodás hatásait tapasztalhattuk meg, nem a szélsőjobbét. Ha normális belpolitika lenne itthon akkor az ilyen jobbik szintű pártok semmibe lennének nézve, de mint mondtam nincs, posztkomcsi ország vagyunk. Szerintem is ostoba nézeteket vall a szélsőjobb, de hogy miattuk tartanánk itt azért az elég nagy ferdítés.

Amúgy a jobbik szavazók kb 20%-a ilyen zsidózós, cigányozós, a maradék teljesen átlagos, normális, de csalódott ember. Kezdenek egyre inkább középre húzni hogy több szavazójuk lehessen. És lesz is sajnos, fiatalok nagyrésze jobbikos, a jobbik az egyetlen párt amelyik erősödni tudott az elmult választás alatt. A jobbik és a rasszizmus már csak egy tünete annak a pusztító kornak ami magyarországi politikában végigsöpört.

2014. ápr. 30. 11:56
 27/31 progizo ***** válasza:
0%

#24.:

"Én is külföldön élek és nem, máshol nagyon nem az megy, mint Mo-on."

Másoknak is volt pl. Trianonja? A diktált határokon túl él a nemzet 1/3-a Benes-dekrétummal, ellehetetlenítéssel sújtva, asszimilációval fenyegetve?

"Ez a baj, hogy már teljesen hétköznapid dolog, a náciskodás, zsidózás, cigányozás, melegek szidása"

Nekem speciel semmi bajom a zsidókkal, a cigányok és melegek meg gondolkozzanak el azon, hogy miért is van olyan ellenszenv irántuk a társadalomban.

"minden percben el kell élvezni az árpádsávtól, meg a szent koronától."

Nem kell, de azért volnának itt olyan értékek (zászló, Korona), amelyek az összetartozást segítik, következésképpen: becsülendők.

"Aki meg nem turbomagyar, egyből hazaáruló, meg hungarofób, meg idegen szívű, meg be lesz vagonírozva."

És hova mennek a vagonok? Merkel Németországába?

"máshol együtt tudnak élnek különféle nemzetek"

És ki mondta, hogy nálunk nem? A súrlódásokat meg a vadnacionlaista-sovén szomszédainkon kérd számon, akik nemcsakhogy megcsonkították területileg és kirabolták hazánkat, de máig az ottani magyarság ellehetetlenítésére törekednek.

"Én itt nem győzök elhatárolódni Mo-tól, mert a többiek csak azt látják a tv-ben, hogy Mo-on mennyi neonáci van és hagyják őket szabadon parádézni."

És milyen médiumokból tájékozódtok? ATV? Amerikai Népszava?

"Ilyenkor szégyellem magam és mindig mondom, hogy igen ez van, ezért is jöttem el. Ezzel nem tudok egyetérteni, undorodom ettől."

Én is sokmindennel nem értek egyet, de mégis maradok, mert változtatni akarok: a "tanuljunk meg kicsik lenni" ország helyett egy nagyobb, erősebb, gazdagabb, jelentősebb Magyarország újjáépítésében akarok segédkezni.

"nincs hazánk ahová haza mehetnénk. Tönkretették, lezüllesztették, nem a zsidók vagy a cigányok, a szélsőjobbosok tették tönkre."

Akkor menj a cigányok közé lakni, és meglátod, mennyire "nem" züllesztenek le semmit.

Na szia.

2014. ápr. 30. 13:38
 28/31 anonim ***** válasza:

A rasszizmis úgy alakul ki hogy egy két ember egy csoportból csinál valamit ami a többi csoportnak nem tetszik de az emberek olyanok hpgy rögtön rányomják a csoportra hogy tolvaj vagy bűnöző vagy hazug. Szóval nehatí jellemzzőkkel ruházzák fól a csoportot de ugyanakkor a saját közöségüket pedig pozitív jelzőkkel ruházzák föl. Igazából már az is rasszizmus ha egy iskolában az egyik osztály rosszakat mond a másik osztályra.

Egyébként ehhez kapvsolódóan nagyon

2014. ápr. 30. 15:48
 29/31 anonim ***** válasza:

Bocsi előző vagyok véletlenül elment.

Tehát nagyon ajánlom a Hullám című filmet.

2014. ápr. 30. 15:50
 30/31 anonim ***** válasza:

# 18 tegnap 22:25

Felesleges leírni a népcsoportot, mert ilyesféle beszégetést bármely népcsoprottól hallhatsz villamoson, buszon, megálóban, akárhol.

Akárhányszor hallottam hasonlót jóläöltözött jóarcú fiataloktól, akár a 11-es, 21-es buszon. ( Rózsadombról, Svábhegyrõl jön. )

Legfeljebb nem á-znak. Más különbség nincs.

És persze nem cigányokkal is elõfordul, hogy külföldre mennek, mert ott "aranyalma hull a fákról", aztán egy hónap múlva rájönnek, hogy hull ugyan, de ahhozx rázni kell a fát, hát haza jönnek.

# 22 tegnap 23:50

Te meg tanuld meg mi a cionizmus!

Annyiszor leírtam már, hogy most nem töltök idõt vele, keresd meg!

Azt is tanuld meg, hogy igenis: anticionizmus = antiszemitizmus

"a szélsőjobbosok mégis mi a francot tettek tönkre? "

Az EMBEREK LELKÉT.

Ami sokkal súlyosabb, mint, ha csak ezt azt elszúrnak. Mert olyan harsányan mantrázzák a baromságaikat, hogy - sajnos - már sok, eredetileg normális ember is hol a cigányokat, hol a zsidókat okolja azért, hogy pl tisztességes ember nem csak azért nem megy focimeccsre, mert nincs miért, hanem azért sem, mert nem mer.

Melesleg nagyrészt azért nincs foci, mert nincs közönség, csak a barmok. Többek közöptt ezt tettek tönkre a szélsőjobbosok. És persze sok minden mást.

"Szélsőjobb nem volt hatalmon már majd száz éve"

Talán inkább hetven. De ha vesszük, hogy csak a színük különbözik rákosiéktól, akkor inkább csak 60 éve.

"Másoknak is volt pl. Trianonja?" "a cigányok és melegek meg gondolkozzanak el "

Aha. Szóval Trianon, a cigányok, meg a melegek tehetnek arról, hogy olykor tényleg szégyeli az ember, hogy nincs magyar foci és hogy pl vannak akik a holokausztot nem tagadják, hanem keveslik. Háppersze.

++++++++

28, 29

Igen, de sajnos hiába ajánlod, nem nézik meg, ha mégis, nem értik meg. Sajnos.

2014. ápr. 30. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!