Magyarországon miért van ekkora rasszizmus és antiszemitizmus?
Jó ideje külföldön dolgozom, de most itthon vagyok.
Döbbenetes ami ebben az országban folyik.
A legrosszabb, hogy a tanult iskolázott, értelmiségi rétegből is igen sok a rasszista, antiszemita.
Kezdem azt hinni, hogy a magyarok abszolút semmit sem változtak a 30-as, 40-es évek óta.
Ez elég nagy szégyen.
"Magyarországon miért van ekkora rasszizmus és antiszemitizmus?"
Nincs nagyobb "rasszizmus", mint bárhol másutt, az antiszemitizmus pedig gyakorlatilag rasszizmus, csak a zsidóknak kijár a zsidók elleni rasszizmusra egy külön szó. Hogy miért, azt nem tudom (illetve igen, de ha leírnám, kitiltanának innen).
Bizonyára azért ekkora itt a rasszizmus és az antiszemitizmus, mert a bennünket olyan "jól" ismerő külföld így határozott - és punktum.
Aki ugyanis nem akar az ő érdekeikért együtt lihegni velük, az rasszista és antiszemita, mert vannak még néhányan olyan lükék, akiket ezen jelzők emlegetésével lehet befolyásolni, megvezetni, az ilyen jelzőkkel megbélyegzettek ellen hangolni.
Ez elég nagy szégyen.
Mindenhol van rasszizmus, nem hiszem hogy itthon arányaiban több rasszista ember lenne, csak itthon nagyobb a feszültség mint pl németországban ezért !!felszínre!! kerül a rasszizmus.
A politikai elit nem tudja kezelni a kialakult problémákat, a szőnyeg alá söpörnek minden problémát vagy rossz választ adnak rá sorozatosan. Az embereknek ebből egy idő után elegük lesz. Ezért erősödnek a radikálisabb pártok, lehet hogy sok szavazójuk nem ért velük egyet teljes mértékben, de mégis erősödni fognak mivel egyre több a csalódott ember. Ez tényleg kisértetiesen hasonlít a 100 évvel ezelőtti történésekre.
Ha egy olyan faluban ahol 90%-os a munkanélküliség, és az önkormányzat CSAK A KISEBBSÉGNEK ad képzést ott az feszültséget fog teremteni. Németországban pl ilyen falu nincs, ott szárnyal a gazdaság, és aki akar az bárhol tisztességes munkához tud jutni, ezért ott nem okoznak felháborodást az ilyen kivételezések. Lehet hogy ott is sokan utálják a kisebbségeket-bevándorlókat, de ezt nem teszik szóvá mivel boldogan élnek, problémák nélkül. Ott nem tapasztalják azt hogy el van nézve a megélhetési bűnözés, bíznak az államban, működik a társadalom. Itthon egyre kevésbé.
A francba rakhatom vissza a szekrénybe a waffen ss egyenruhát....
Téged miért zavar ha külföldön élsz?Nem neked kell élned egy cigányok lakta országban.
Na mondok egy mai példát: jövök haza a vonaton, mellettem ült egy fiatal pár, elmondom a sztorit, szüleim életére merek esküdni, hogy a lényeget leírom a valós történetből és nem ferdítek:
- a fÁszom verem beléd, hogy csak egy 1000 ft-os jegygyűrűt vettél nekem
- há nem vót péz
- ja persze, mikor Kanadábú visszagyöttél, havonta elittá 20ezret, még 20ezret eldrogoztá, meg még 10 ezret elhorgásztá
- jóvanmá, há 9 év után kell drága gyűrűt venni
- akkor 9 évig bÁsszál mást, engemet ne
- jáj aggyá má egy csókot
- a rák egye ki a szívedet
Mellettük pedig úgy ültem, mint egy jégszobor, nehogy valamit sérelmezzenek rajtam és megjegyezzék azt. Természetesen az ilyen szituációknak az lenne az ÉSSZERŰ, ha kimentem volna a kocsiból, csak ugye mindenki őket hallgatta. Leírjam, hogy melyik népcsoportból származó személyen beszélgetését írtam le?
Hol laksz jelen pillanatban, hogy nem látod a problémát? Ez a kommunikáció a Miskolc - Nyíregyháza közötti vonalon történt meg.
Mondok egy másik példát, ismét nem ferdítek:
Minden nap járok le a töltésre futni, ma is így tettem. Amíg elérek a töltésig, addig sétálok a faluban. Ma 3 cigány nő meleltt mentem el, mindegyik terhes volt és egyik se volt még 16 éves, engem az ilyen zavar.
Van még egy: 3 cigány kölyök ment el mellettem, az egyik nagy haverom, tényleg jó fej. Odaköszöntem nekik, hogy helló srácok, írom:
- helló srácok
- csövi, jó napot
ó ne jó napotozzál nekem, nem vagyok én idős, tegezzél nyugodtan
- csövi, sz-pjad ki a gÉcim (természetesen ezt halkabban mondta, de nekem jók a füleim). Mi ilyenkor a teendő? Szépen tovább ballagni, mert bármit is tettem volna, nem nekem lett volna igazam.
Muszáj még egy sztorit leírnom, mert nagyon zavaró ezt a kérdés :)
Lényegében az utcánkban élő cigányok kb 80%a járt már külföldön, ami Kanadát jelent. 1 hónapnál egyik sem volt tovább. Levonhatod a következtetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!