Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eltörölné a mentelmi jogot a...

Eltörölné a mentelmi jogot a Jobbik - vélemények?

Figyelt kérdés

"A mentelmi jog megszüntetését fogja javasolni a Jobbik az országgyűlési képviselők és jelöltek esetében – így döntött az új erő Országos Elnöksége. A közelgő, teljes számonkéréshez szükség van a törvény előtti egyenlőségre.

..........

Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a demokráciát."

(bővebben: [link]

Véleményetek?

2009. dec. 23. 09:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon helyes, és elkerülhetetlen.

Én tovább mennék és egy törvényt is beillesztenék.

Az érintettség elvén, hiszen sokszor nyilvánvaló hogy benne vannak sokan a pixisben csak épp bizonyíthatatlan. Ha valamelyik köztisztviselő több (3) korrupciós ügyben érintett de a felelőssége nem bizonyítható, azt eltiltanám a közügyek gyakorlásától!

Ez megindítana egy öntisztulási folyamatot, hisz sokan tudnak sokat csak az érdekeik miatt nem közlékenyek. Illetve a bizalmatlanság sok szelet kifogyna, már eredendően a korrupció vitorlájából!

2009. dec. 23. 10:38
 12/24 anonim ***** válasza:
71%

Örülök, hogy ennyien támogatják az ötletet. :)

Amúgy szintén jó javaslatnak tartom.

2009. dec. 23. 11:30
 13/24 anonim ***** válasza:
63%
Nem vagyok egy nagy Jobbik fan, de ezt én is maximálisan támogatom! Egyedül arra hagynám meg a mentelmi jogát, hogy amit a Parlamentben mond képviselőként(parlamenti, vagy bizottsági ülésen), azért ne lehessen beperelni, mert ez az egy a gyakorlatban is hátráltathatná a képviselői munkát, a többi esetben teljesen értelmetlen a mentelmi jog.
2009. dec. 23. 11:37
 14/24 anonim ***** válasza:
71%
Támogatom,nagyon jó ötlet!
2009. dec. 23. 12:30
 15/24 anonim ***** válasza:
71%
Helyes, igazuk van.
2009. dec. 23. 13:55
 16/24 anonim ***** válasza:
71%
Támogatom!
2009. dec. 23. 14:06
 17/24 anonim ***** válasza:
69%
végre egy olyan kérdés, melyben egyet tud érteni a magyar :) én is támogatnám attól függetlenül, hogy mely párttal szimpatizálok
2009. dec. 23. 14:18
 18/24 anonim ***** válasza:
59%
nemtudom melyikőtök végzett jogot, de az ügyészi és bírói mentelmi jog nagyon fontos.. sztem itt többeknek fogalma sincs arról h ez mi egyáltalán.. ha valaki érdekel írjon e-mail vagy tököm tudja mit, de ne jöjjön nekem azzal h gyarló ember.. meg stb, mert ennek fogalma sincs h ez mi is valójában.. lövése sincs..
2009. dec. 23. 14:22
 19/24 anonim ***** válasza:
81%

14:22

itt nem róluk van szó, ne keverd ide.

Egyébként támogatom, parlamentbe felelősségtudattal rendelkező emberek kellenek, akik tetteik után vállalják a felelősséget.

2009. dec. 23. 15:39
 20/24 anonim ***** válasza:
78%

14:22es vagyok..

én azt írtam még az elején h az ügyészi bírói sztem szügséges, a többivel egyetértek.. csak valaki nemtudja hogy mire is való (és ezért miért jó ha van pl egy bírónak).. ezért kicsit kiakadtam azon az érvelésen h a bió is ember.. igen.. csak ha működöképes igazságszolgáltatáshoz kell..

2009. dec. 23. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!