Eltörölné a mentelmi jogot a Jobbik - vélemények?
"A mentelmi jog megszüntetését fogja javasolni a Jobbik az országgyűlési képviselők és jelöltek esetében így döntött az új erő Országos Elnöksége. A közelgő, teljes számonkéréshez szükség van a törvény előtti egyenlőségre.
..........
Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a demokráciát."
(bővebben: [link]
Véleményetek?
Nagyon helyes, és elkerülhetetlen.
Én tovább mennék és egy törvényt is beillesztenék.
Az érintettség elvén, hiszen sokszor nyilvánvaló hogy benne vannak sokan a pixisben csak épp bizonyíthatatlan. Ha valamelyik köztisztviselő több (3) korrupciós ügyben érintett de a felelőssége nem bizonyítható, azt eltiltanám a közügyek gyakorlásától!
Ez megindítana egy öntisztulási folyamatot, hisz sokan tudnak sokat csak az érdekeik miatt nem közlékenyek. Illetve a bizalmatlanság sok szelet kifogyna, már eredendően a korrupció vitorlájából!
Örülök, hogy ennyien támogatják az ötletet. :)
Amúgy szintén jó javaslatnak tartom.
14:22
itt nem róluk van szó, ne keverd ide.
Egyébként támogatom, parlamentbe felelősségtudattal rendelkező emberek kellenek, akik tetteik után vállalják a felelősséget.
14:22es vagyok..
én azt írtam még az elején h az ügyészi bírói sztem szügséges, a többivel egyetértek.. csak valaki nemtudja hogy mire is való (és ezért miért jó ha van pl egy bírónak).. ezért kicsit kiakadtam azon az érvelésen h a bió is ember.. igen.. csak ha működöképes igazságszolgáltatáshoz kell..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!