Mi a probléma a Szabadság téren álló szovjet emlékművel, illetve a jövőbeli náci emlékművel?
Mármint azt nem értem, hogy ennek miért negatív a visszhangja? Úgy látom, valamit nem értek, mert szerintem jó, hogy emléket állítunk ilyesmiknek, hogy emlékezzünk a borzalmakra, de talán valami más van emögött amire nekem nincs rálátásom??
Valaki megmagyarázná?:)
köszönöm
"Nem vagyok jobbikos, ugyanakkor az elfajzott művészetet valóban elítélendőnek tartom, mert egész egyszerűen dekadens és agybeteg. Nem értem, hogy ehhez miért kéne jobbikosnak lennem."
Az, hogy jobbikos vagy csak megérzés volt. Mindenesetre megnyilvánulásod a művészettel kapcsolatban egy esztétikailag rendkívül képzett, kifinomult ízléssel bíró emberre vall.
"Az, hogy jobbikos vagy csak megérzés volt. Mindenesetre megnyilvánulásod a művészettel kapcsolatban egy esztétikailag rendkívül képzett, kifinomult ízléssel bíró emberre vall."
Nem mondhatnám, hogy rendkívül képzett vagyok a művészetek terén, csupán arról van szó, hogy próbálok a világnak megfelelő, szilárd, logikus alapot adni, amibe nem férnek bele a bicikliző, hupilila, szétfolyó golflabda-fejű, szivárványos tücskök és az emberek, akiknek a feje fejjel lefelé van a nyakukon és a fülükből nőnek ki a citromsárga karjaik, amiken az ujjak pisztrángokat formáznak és úgy kapják el kaméleonszerű nyelvükkel a tündérszárnyakon repkedő, szúnyogméretű szarvasokat.
Érdekes ez a kettősség. Egyik oldalon:
Szovjet felszabadítóknak állít emléket, akik a német megszállás alól szabadították fel a magyarságot.
Másik oldal: nem volt német megszállás és áldozatokról meg főleg nem szabad beszélni se.
Német megszállás áldozatainak állítanak emléket.
Talán meglepő, de az 56os emlékműveket se a dicső szovjet megszállóknak állították. vagy a vértanúk emlék műveire se mondják azt, hogy a habsburg, orosz megszállók tiszteletére állítottunk emlékművet ....
Veszélyes vizeken jár az, aki hazudik.
Ha már szóba került az elfajzott művészet:
Hiába, a magaskultúra.
De a kérdéshez. Igen, bizonyos liberális körök döntik el mit lehet és mit nem. A szovjet emlékmű nem zavarja őket, holott az mint pozitív eseményt jeleníti meg a szovjet megszállás. Ugyanakkor a német megszállást nem tudom elképzelni, hogy bármilyen politikai erő is mint pozitív eseményt ítélné meg.
Nem úgy, nem akkor, nem az ő "megrendelésükre" és nem olyan művészeti koncepcióval készült ami a konrádgyörgyöknek és társainak tetszik, így ők nem értenek vele egyet. Azt hiszik a lipótvárosi megmondóemberek, hogy még ma is számít a véleményük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!