Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti is belefáradtatok a jelenle...

Ti is belefáradtatok a jelenlegi politikai helyzetbe?

Figyelt kérdés

Évek óta dolgozok ,egy munkahelyen.Realista vagyok nemigazán hittem benne soha,hogy egyszer eljön a kánaán,de valahogy évről évre egyre rosszabb.A benzinárak,az élelmiszer ára és gyakorlatilag minden más is növekedik,miközben a reál keresett ezzel nem növekszik párhuzamosan.

A rendőrök gyakorlatilag ellenünk vannak,úgy veszem észre,hogy a bűnözőket védik,viszont a kisemberekkel bármit megtehetnek, ha csak egy picit léped túl a sebességet már megy is a 30000ft-os büntetés.

Nem akarom bántani őket van egy-két rendőr ismerősöm tudom,hogy ők is felülről kapják az utasításokat.

Nem vagyok se baloldali,se jobboldali.

Ami igazán zavar,hogy nincs igazi párbeszéd. Nem látom azt,hogy a választott kormány,bármilyen szervezettel leült volna tárgyalni,párbeszédet folytatni.Inkább mindent erőből próbálnak végigvinni.

Úgy döntöttem,22 évesen hogy a következő parlamenti választásokon indulok a barátaimmal. Van újságíró barátom, van aki egy helyi kis tv csatornánál dolgozik,és van informatikus ismerősöm.Nem azért akarunk pártot alapítani,hogy könnyű pénzhez jussunk, egy alternatívát akarunk nyújtani a magyar embereknek.Le szeretnénk ülni a szakszervezetekkel,közalkalmazottakkal,alkalmazottakkal,civil emberekkel,hogy meghalgassuk a panaszaikat,ki kérjük a véleményüket és ha megtisztelnek bizalmukkal,hűen képviselni az érdeküket.

Csak annyit kérnék,hogy ne értsetek velem egyet,legyetek kritikusak velem szembe,viszont legyetek kritikusak saját választott pártotokkal is.

Politikusok értünk vannak,nem mi vagyunk a politikusokért.

2014. ápr. 10. 23:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%
Miért fáradtam volna bele? Nekem kellene a törvényeken törnöm az agyam vagy a gazdaságot fellendítenem? Megvan a dolgom, azt csinálom és nem idegeskedem fölösleges hülyeségeken.
2014. ápr. 11. 09:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Tudsz majd szépet mondani, amit az emberek hallani akarnak, úgy látszik ezzel már nem lesz baj.Ehhez a legtöbb politikus ért.Bort inni, vizet prédikálni.Igérgetni nyakló nélkül.

De képes lennél be is tartani amit igértél, felelősséget vállalni az igéretekért?Figyelembe venni a legnehezebb helyzetben lévők érdekeit is?Mit tennél például a hajléktalanokkal?Az elszegényedettekkel?Azokkal akik a kilakoltatás szélén állnak, mert már a rezsire sem futja?

Mit a véleményed a közmunkáról?És a közmunkás bérről?A fizetések beli hatalmas szakadékokról?Mennyi fizetést érdemel egy munkás?Ja és mi legyen az oktatással, egészségüggyel?Már teljesen le vannak amortizálva.

Egyenlőre úgy tűnik, jók a meglátásaid.A baj ott kezdődik, mikor valakit elvakít a hatalom és pénz és már más nem számít.A jelenlegi politikusok most ebben a "más nem számít" szakaszban tartanak.És úgy tűnik, ez így is marad.

Alternatíva most is lett volna az embereknek, amint látod.Kismillió új párt is indult,meg ott van a két újabb, ami már viszonylag ismert, a Jobbik és az LMP.Mégis visszaszavazták azt, amiről tudják, hogy szar!Baromi nehéz dolgod lesz, mert a magyarnak nem kell alternativa, neki a szar kell.Hogy legyen min siránkozni.

2014. ápr. 11. 10:18
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ami igazán zavar,hogy nincs igazi párbeszéd. Nem látom azt,hogy a választott kormány,bármilyen szervezettel leült volna tárgyalni,párbeszédet folytatni.Inkább mindent erőből próbálnak végigvinni. "

Milyen szervezettel kellett volna tárgyaljon? Akik az ő csókosaik, vagy akik a szocik csókosai? Mert független civil értelmiségi társadalom Magyarországon nincs.

A politikához való hozzáállásod nagyon idealista, én kívánok neked sok szerencsét és hogy sikerüljön valamit neked megváltoztatnod!

2014. ápr. 11. 12:30
 14/14 anonim ***** válasza:

"Hiaba probalok valaszt kapni hogy miert Fidesz nyert egy k@rva ertelmes valaszt nem kapok"

Szerintem sokan mondták már neked, hogy mert ők a legkisebb rossz és ez igaz is. A hozzászólásodból látom, hogy nem vagy szoci. Egy ideális világban kinek kellett volna szerinted nyernie? A Jobbiknak vagy az LMP-nek? Ha bármelyik abszolut többséggel kormányra került volna, sokminden lenne, amit jobban csinálnának mint az Orbán, meg lenne egy csomó minden amit rosszabbul csinálnának. Másrészt a választási kampányok alapján sokszor nem is látsz bele abba hogy mit csinálnának később, mert a pártok azt egyerűen nem tartják be, a szavazó pedig nem büntet. Ugyanez vonatkozik az újabb trendre, hogy egyáltalán nincs választási program. De ez nem a pártok hibája, hanem az embereké. Sokan nem is akarnak programokat, mert nem akarnak rajta elgondolkodni, hanem egyszerű, a bulvársajtótól megszokott formában előemésztett jelszavakat akar, amikre szavazhatnak. Ha az emberek többsége kritikusan elgondolkodna azon, hogy mit is akarnak, és hogy a pártok mit kínálnak, sokkal intenzívebb lenne a párbeszéd. De az emberek nem akarják ezt, hanem inkább a "Yes we canre", "Change-re," a "Folytatjukra" vagy a "Kormányváltásra", akarnak szavazni.

2014. ápr. 11. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!