A jelenlegi és 2010-es Jobbik-szavazók 2006-ban még az MSZP-re voksoltak?
Apám régen MSZP-re szavazott, volt hogy a fideszre, most a jobbikra fog. És MSZP fellegvárban lakunk, viszont ő amennyire tudom nem foglalkozik a politikával, mindig csak szavaz valahova...
Van olyan ismerősöm, aki munkáspártra szavazott 2002-ben most meg már jobbikos, ezeket én sem értem, de mindenkinek szive joga váltani, az sem különb, ha egyszer fidesz egyszer MSZP-re szavaznak.
A legtöbb szavazatot a Fidesz kapta, még észak-keleten is
(Edelényen kívül), szóval oda is pártoltak át csalódott mszp-sek, nek?
Én még csak most szavazhatok először, a Jobbikra fogom tenni a voksom. Van egy nagyon egyszerű feltételezésem, hogy miért lehetett Kelet-Magyarország az ,,MSZP fellegvára". A szegény emberek (a cigányok is) mindig az MSZP-re szavaztak, ugyanis az volt az a párt, amelyik fűt-fát ígért és adott is nekik. Az más kérdés, hogy ezt miből finanszírozta. (Az államadósság 8 év alatt 35%-kal nőtt...) Kelet-Magyarország az ország legelszegényedettebb része, így nyilván sokan szavaztak az MSZP-re 8 éve. Mostanra azonban egyre égetőbbé válik a kisebbségi probléma, s az emberek ezt ma már a plusz segélynél is fontosabbnak tartják. Mire mennek a segéllyel, ha úgy is ellopják tőlük? Személyesen tapasztaltam meg, hogy milyen az, ha egy falusi iskolában a tanulók aránya 10 év alatt 80% magyarról és 20% cigányról 20% magyarra és 80% cigányra fordul. Persze gondolhatod, hogy nem a dolgos, tanulni vágyó fajtából.
A kérdésedre válaszolván: szerintem tényleg sokan váltottak keleten az MSZP-ről a Jobbikra, legalábbis feltűnően többen, mint a többi régióban. Hogy miért éppen a Jobbikra és nem a Fideszre? A cigányprobléma egyre durvább méreteket ölt, azonban ezt például Nyugat-Magyarországon jóval kevésbé ismerik, hazugságnak, hiedelemnek tartják. Mióta Budapesten élek, szinte nem is érint. Azonban nem felejtem el, hogy miben kellett felnőnöm. Senkinek sem kívánom azt. Őszintén.
Én 2010-ben fideszre szavaztam, idén jobbikra.
Nem kaptam trafikot... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!