Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért élvez ekkora támogatotts...

Miért élvez ekkora támogatottságot a fidesz határon túli magyarok körében?

Figyelt kérdés

Érvényes szavazólapok száma: 62.754

A pártlistákra leadott szavaztok száma és aránya a következő:

1. FIDESZ-KDNP (95,37 százalék, 59.846 szavazat)

2. JOBBIK (2,32 százalék, 1.454 szavazat)

3. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (1,23 százalék, 775 szavazat)

2014. ápr. 8. 14:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Külföldre szorul magyaroknál ez nagyon sokat számít hogy az anyaországhoz tartozhatnak. Jelképes de így is erősödhet bennük az érzés nem hagyták őket egyedül. Tehát van egy erős elköteleződés az anyaországgal kapcsolatban ezért szavaznak.

A másik hogy azért szavaznak a fideszre mert ők támogatták mindvégig a kettős állampolgárság bevezetését. emlékeznek ők is a 2004 es decemberi népszavazásra amikor a baloldal azzal kampányolt hogy 25 millió román fog az országba áramlani.

Ezt szerintem nehéz lenne megbocsátaniuk.

2014. ápr. 8. 15:40
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

"azért szavaznak a fideszre mert ők támogatták mindvégig a kettős állampolgárság bevezetését"

Nem véletlenül támogatták és nem is hazafiasságból. De rendben van, legyen. Utánajárok, hogy fel vehetem-e a román állampolgárságot arra, hogy anyai ágon az egyik felmenőm az volt. Ha igen, akkor kiválasztom a legnagyobb köcsögöt, amelyiket utálják és arra fogok szavazni.

Nem számít, hogy azt sem tudom, mi a választék és az sem, hogy még az életben nem jártam, éltem ott. Senkinek nem lesz joga egy rossz szót sem szólni.

2014. ápr. 8. 15:49
 13/18 anonim ***** válasza:
Mert velük nem tud kibaxni.
2014. ápr. 8. 16:18
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Horthy Miklós után Orbán viktor is elmondhatja magáról, hogy a románok segítették hatalomra.
2014. ápr. 9. 17:32
 15/18 anonim ***** válasza:

"Horthy Miklós után Orbán Viktor is elmondhatja magáról, hogy a románok segítették hatalomra."

Te meg elmondhatod magadról, hogy magyar ember létedre nem tudod, hogy mi a különbség a trianoni döntés miatt Magyarországtól elszakított területeken élő magyarok és a románok között.

Ha felnőtt ember vagy, akkor véleményem szerint szégyellheted magad emiatt.

Mégpedig - hogy egy "klasszikust" idézzek:

"Nem kicsit. Nagyon."

Nekem megadatott az életben, hogy több alkalommal járhattam Erdélyben, és szép számmal megismerhettem ott élő magyarokat.

Nem szeretek általánosítani, így ebben a kérdésben is csak a saját magam nevében írom le, hogy olyan tükröt tartott elém a velük való találkozás, amibe nehéz volt belenézni. Azért, mert azt éreztem, hogy nálam különb magyarok.

Ami pedig a választási matematikát illeti, 98,87 százalékos feldolgozottságánál az országos pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat:

4.807.450

A határon túli magyarok által levélben leadott érvényes listás szavazat:

62.754

A határon túli magyarok értelemszerűen egyéni képviselőjelöltekre nem, csak az országos pártlistára szavazhattak.

A 199 képviselőből 93 fő kerül be a parlamentbe pártlistáról, a többi pedig az egyéni választókerületből.

A fenti arányok mellett, számításaid szerint összesen hány parlamenti mandátum sorsáról döntöttek nem anyaországbeli, hanem határon túli magyarok?

Mivel "hatalomra segítésről" írtál, szeretném megkérdezni tőled, hogy a fenti adatok tükrében szerinted akár a jelenlegi, akár a 4 évvel ezelőtt érvényben levő választási törvény feltételei mellett ki alakíthatna most kormányt, hogy ha a kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok nem adhattak volna le szavazatot a pártlistára?

Tényleg értékelném, ha erre egy őszinte választ írnál.

2014. ápr. 9. 19:45
 16/18 anonim válasza:
FIDESZ korrupt, csaló
2014. ápr. 9. 22:57
 17/18 anonim ***** válasza:

"Mert ha négy évre nyerni tudunk, és utána, mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának - 20 évre minden eldőlne ebben az országban." (Mikula istván beszéde a Fidesz kongresszuson, 2006. március 19)

Egyébként a 2002-es választásokon a fidesz csak 55234 szavazattal kapott kevesebbet az mszpnél, ami ugye kevesebb mint 62754, és ha figyelembevesszük hogy már csak egy forduló van, akkor később a románok, szerbek simán eldönthetik a választásokat, főleg úgy, hogy akárki kérheti a magyarrá nyilvánítását. (Remélhetőleg addigra romániában is betiltják a kettős állampolgárságot).

2014. ápr. 11. 20:55
 18/18 anonim ***** válasza:

12- azért nem vagyunk egy súlycsoportban.

Én határon túli magyar vagyok. A felmenőim között egyedül németek vannak (egyik dédszülőm volt az).Magyar az anyanyelvem, magyar óvodába, általános iskolába, magyar tannyelvű középiskolába jártam. Többször járok Magyarországon,hetente legalább 1 szer, tájékozódom, interneten stb.

Te pedig azt mondod, hogy valamelyik ősöd román volt, ezért neked jár az állampolgárság.Nem, neked nem jár a román állampolgárság. Ha Magyarországon ugyanúgy élnél románként, mint ahogy én szerbiában magyarként, akkor esetleg. Csak ha úgy lennél román Magyarországon mint én magyar szerbiában, akkor nem is irkálnál magyar fórumokra, letojnád a magyar politikát, románul beszélnél, románul gondolkodnál, Romániát tartanád a hazádnak.

2014. ápr. 12. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!