Kik azok, akiknek Magyarországon a nácizmussal és a fasizmussal van problémájuk?
Komolyan mondom, engem sokkal jobban izgat, hogy az emberek nem kapnak normális fizetést és csak vegetálnak, rohad szét minden és menekülnek a fiatalok a nyomor elől.
Másnak ezzel nincs baja?
20-as: a baj az, h. a nácik nem gonoszak. Mindjárt megmagyarázom. Gonoszak, persze, hiszen akár uszítással, akár közvetlen likvidálással mások életére törnek. De ott volt pl. Hannah Arendt könyve Eichmann peréről, a Gonosz banalitása. A nácik többsége egyszerű kispolgár volt, az auschwitz-i parancsnok, Höss is, miután végignézte, hogy előtte hal meg több ezer ember, köztük számos gyermek is, hazament, és a kis családjával volt elfoglalva, játszott a gyerekeivel, stb. A legtöbbje ilyen volt, egyszerű munkások, kispolgárok, akiknek Hitler meg Goebbels átmosta az agyát; ettől függetlenül megérdemelték a halálos ítéleteket.
Mint fentebb írtam, nekem komoly bajom van a nácizmussal. De igazi nácik nem nagyon vannak a palettán, max. nagyon radikális szélsőjobbosok, de nem tudom elképzelni, h. pl.Vona Gábor végig tudna nézni egy elgázosítást.
Az elgázosításig azért nem hiszem, hogy eljutnánk, elég az ha valakit, ártatlan embereket üldöznek vagy elüldöznek, félemlítenek meg nacionalista eszmefuttatásokra alapozva.
A nacionalizmus a nyomor és a boldogtalanság szülötte, csak ott tud tömegeket megfertőzni ,ahol ez állandóan jelen van. Aki ilyen környezetben él, annak a gondolkodását és a lelkét könnyebb átformálni és lehet ,hogy valaha nem volt gonosz ember, idővel kivesznek belőle fontos emberi értékek,érzelmek.(mentálisan megbetegszik) Szerintem Höss sem ugyanaz az ember volt már a háború után.A német példa kitűnő arra, hogy milyen szintre emelheti a hataloméhes szélsőséges politika az emberi kegyetlenséget.
Kérdező te is csak egy aljas náci nyilas provokátor vagy!!
Nem is csoda, minden magyar ezt a vérében hordozza, mivel genetikailag alattvaló, ahogy ezt Kertész Ákos nagyon bölcsen megfogalmazta.
(Jelentettem a kérdést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!