Érdekelne, hogy az a cirka 2,5 - 3 millió szavazó, miért nem ment el szavazni, aki megtehette volna? Titeket nem érdekel az országotok, ti nem itt éltek?
Meglehet lincselni, és köveket dobálni rám. Én nem járok szavazni cirka 16 éve.
Azóta váltogatja egymást ez a két elmebeteg társaság. Mivel nincs jobb, nekem teljesen mindegy, hogy melyik oldalról szagolom a sz...rt.
Mivel bejutott a jobbik, 4 év alatt ki fog derülni, hogy valójában milyenek. Ha úgy ítélem meg, hogy nem kamu a kampányukban elhangzott sok érdekesebbnél érdekesebb pont, akkor a következő választáson ott a helyem.
Amíg nem bizonyítanak bennük se bízok. Amíg nem bízok senkiben, amíg csak leszerepelt, vagy eddig még nem bizonyított társaság van a porondon, nekem édes mindegy hogy ki "szivat". Én megtalálom a boldogulásomat, akárki akárhogy akar keresztbe tenni nekem.
Már 4 éve is azon a véleményen voltam, hogy kényszerűségből nem lenne szabad szavazni. Van egy rothadt alma és egy rothadó körte a piacon, akkor én nem megyek ki. A tömeg meg kimegy, és eldönti melyiket szeretné. Ez nem abszurd? Nem lett volna jobb ha mindenki otthon marad négy évvel ezelőtt, és egy válságkormány áll föl, valamint a politikusok rájönnek, hogy nem lehet velünk mindent megtenni?
Nem régen írt ide valaki, hogy nem megy el szavazni. Egy 1000 lelkes faluban lakik, ahol csak egy-két embernek van kocsija. Régen a faluban is lehetett szavazni, de most 4 kilométert kellene a földúton gyalogolni,hogy eljusson a szavazó helyiségbe. Azt is megtiltották, hogy a lakosokat busszal vigyék szavazni.
Vagy a másik eset:
Amikor én voltam szavazni, egy fiatalembernek a személyi igazolványa meg volt törve. Emiatt nem engedték szavazni.
De még felháborítóbb az egyik szomszédom esete.
A néni mozgássérült, 60 körüli. A lányával ment el szavazni a 400 méterre levő helyiségbe. Elég egyszerű emberek mindketten, akik sok mindennel nincsenek tisztában. Azért nem szavazhattak mert a Lakcímkártyájuk lejárt. Nem tudták, hogy annak nincs lejárata. Viszont azt tudták a lányról, hogy nem Fideszes.
Vajon hány hasonló eset lehetett országszerte?
De beszéltem olyanokkal is, akik azért nem szavaztak, mert tudták, hogy a Fidesz győzelme borítékolva van.
Azért nem szavaztam, mert ha egy étteremben az összes kaja romlott, akkor nem megyek oda enni.
De attól még nem értem, hogy miért ne hőböröghetnék, hogy az az étterem egy nagy rakás hulladék, mert nincs náluk normális kaja.
16-osra: a szavazóhelyiségekbe bármelyik párt delegálhat saját ellenőrt, pont az ilyen esetekre, és élnek is ezzel a lehetőséggel. Ha ez valóban megtörtént, miért nem állt oda a Kormányváltás delegáltja, hogy kéremszépen, ilyen nincs, a néni megy szavazni?
Nekem ezek a történetek mindig erősen városi legenda szagúak.
Kedves 16-os válaszoló!
"Viszont azt tudták a lányról, hogy nem Fideszes."
..........
Arról a sok érvénytelen szavazatról mit tudsz, amit a határon túliaktól nem fogadtak el, ilyen olyan technikai problémák miatt? Ők szerinted kire szavaztak? Hát nem az MSZP-re, az biztos, és mégsem fogadták el, mert a szabályokat be kell tartani. Ha a szavazási törvényben az áll, hogy szavazni csak érvényes (értsd: LE NEM JÁRT) okmánnyal lehet, akkor miről beszélünk?
Az emberek nem kis százaléka funkcionális analfabéta, ami annyit tesz, hogy hogy hiába van leírva egy szöveg, azt képtelenek megérteni. A határon túli szavazóknak is feketén-fehéren le volt írva, miként kell kitölteni a nyilatkozatot és hogyan kell kell behelyezni a borítékot stb. Mégis nagyon sokan elrontották, mert képtelenek megérteni egy magyarul írott szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!