Miért hazudta azt tegnap Orbán, hogy nincs még egy ilyen egységes ország Európában?
bírom aki a választási rendszert szidja.
akkor nem csak a fidesznek lenne kevesebb hanem a többi pártnak is, arányosan, ha a másik rendszer lenne.
lehet hogy akkor épp a parlamenti küszöbátjutásért küzdött volna a baloldal és a jobbik.
ezen még nem gondolkodtatok?
"Csak kíváncsiság Akik most mind ide írtak, és panaszkodnak, hányan voltak szavazni"
Én voltam szavazni.
Orbán pedig sosem hazudik, hisz ő az Úristen. Tegnap is úgy tapsolta a bálványát a sok down kóros, mintha valami rocksztár lenne.
"bírom aki a választási rendszert szidja. "
Én is, mert jogosan teszi. A régi rendszerben nem kapott volna ez a féreg két harmadot ennyi százalékra. Ezt ő is tudta már előre. Ezek szerint mégis van egy minimális önkritikája.
Persze, hogy nyertek. Saját magukra szabták a választási rendszert; hozták külföldről a lefizetett románokat, ukránokat; az ország fele szart az egészre, a másik felének a nagy része pedig buta. Elég csak megnézni, hogy mikre hivatkoznak. Aki kicsit is tud számolni és előre gondolkodni, az nem isteníti így a rezsicsökkentést pl.
Engem az egyéni választókörletek eredményei nem érdekelnek, csak az országos %-os eredmény a mérvadó és reális.
Pont az egyénit variálta át a fidesz kénye-kedve szerint, úgy osztotta fel, hogy mindenhova zömében kerüljenek a fidesz szavazók. Így persze hogy esélye sem volt ott másnak.
Íme egy egyszerű példa erre, aki érti, érti, aki nem, nem.
Időpont ma 10:50
Oké, te voltál szavazni, ezért jogos, hogy ha szidod a rendszert ha nem tetszik. Miért? Mert tettél érte. De akik nem voltak szavazni azoknak nincs joguk szidni a rendszert. Miért? Mert nekik ezek szerint jó volt az elmúlt 4 év, és az elégedettség miatt nem szavaztak.
Hogy lásd:
Ha az a 39% is elment volna szavazni, lehet nem a Fidesz nyert volna. Igaz ma már nem tudjuk meg. JA! és nem a külföldi szavazatok voltak a sordöntő szavazatok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!