A Fidesz 1998-óta soha eddig nem kapott ilyen kevés szavazatot, mégis meglehet a 2/3-ad? Szerintetek reális, elfogadható ez, vagy valami turpisság lehet?
1998 óta soha, még a vereségüket is beleszámítva soha nem fordult elő, hogy ilyen kevesen szavaztak volna a Fideszre.
Pedig most:
- a határon túliak szavazata is számít
- jelentős közpénzeket öltek a kormány sikerességének hirdetésébe
- lényegében minden más pártot igyekeztek ellehetetleníteni
Az egyetlen taktikájuk lényegében az volt, hogy saját magukról az erődemonstráción kívül semmit nem mutattak, viszont úgy alakították a választási törvényt, hogy ez ellenfeleken minél több támadási felület legyen. Ennek megfelelően létre is jött a baloldali összefogás, amelyne résztvevői Gyurcsány miatt szerintem legalább a szavazóik 20-30%-át elvesztették. Viszont az új választási törvény alapján csak ez volt az esélyük arra, hogy egyáltalán parlamentbe jussanak.
44.5%-al, vagyis a szavazópolgárok 27,2%-ának támogatása mellett szerezhetik meg a parlamenti helyek 66%-át. Tehát, a nyertes előnye jelentősen nőtt: több mint dupla akkora lesz a jelenlétük a parlamentben, mint ahány százaléka a szavazásra jogosult lakosságnak rájuk szavazott. Mindez annak köszönhető, hogy a választási törvénynek hála, a baloldali összefosáson kívül nem tudott létrejönni olyan párt, amely legalább a reményével bírhatott a győzelemnek. Bár szerintem az összefosás is tisztában volt az esélyekkel.
Szerintetek demokratikus volt ez a szavazás? Rendben van-e az eredmény?
Én önmagában azt nem kifogásolom, hogy csupán mások lejáratásával sikerült megnyerni a választást. Ez inkább csak szánalmas, de tisztességes. Ami sokkal inkább kifogásolható, az:
- hogy közpénzeken hirdették a kormányt
- a választási törvényt személyesen a kampánylehetőségeikre faragták
- jelentősen növelték a nyertes párt mandátumelőnyét
- kitiltották a külföldi ellenőröket a szavazásról
# 22
Még szerencse,hogy a fajtádból egyre kevesebb van
# 22
Lehet ilyen véleményed,de ez csak vélemény,és te kisebbségben vagy!A többség mást gondol!
21 tehát nem tudsz érveket írni? Gondoltam különben.Én írok Neked tényeket.Nem itt veszi az élelmiszert,a ruhát a gyógyszert,meg egyáltalán semmit tehát nincs köze ahhoz,hogy ezen mondjuk mennyi ÁFA van,amit ugye a kormány fog megállapítani,tehát ahhoz sincs köze,hogy melyik kormány legyen hatalmon.Nem itt dolgozik,tehát nem tudja,nem érzi,a munkavállalók,és munkaadók terheit,amit megint csak a kormány határoz meg.Ez csak két dolog ami eszembe jutott. Ezen kívül lehet magyarkodni,hisz ezért magyar állampolgár,nem is vitatja ezt tőlük el senki,nem kell félreérteni.
17-es Éltél itt pár évet? No és most miért nem élsz itt? Nem tetszik a rendszer? Esetleg nincs munka? Vagy szart sem fizetnek érte? Látom itt élni már nem élnél itt,de szavazni tuti elmentél Te is.:S
nem kell túloznod!
és nem ők választottak másik országot maguknak,te ostoba!
nem tehetnek arról,hogy oda kerültek.
de mindegy, te úgy gondolod, más meg másképp!
a fidesz meg nyert.
amúgy ennek a hatására a baloldalnak is meg kellene változtatni a gondolkodását sok dologról!
különben beleőrülhetnek. ebben az országban évtizedekig nem lesz baloldali kormány! ebben én biztos vagyok.
"17-es Éltél itt pár évet? No és most miért nem élsz itt? Nem tetszik a rendszer? Esetleg nincs munka? Vagy szart sem fizetnek érte? Látom itt élni már nem élnél itt,de szavazni tuti elmentél Te is.:S"
Azért jöttem haza szülőföldemre,mert hazahozott a honvágy!
Míg Magyarországon éltem mindig találtam munkát-sokszor alantas munkát,pedig nekem is van egy-két diplomám.A lényeg az,hogy,aki akkor dolgozni Magyarországon az talál munkát!Ráadásul én nem könnyítve szereztem meg az állampolgárságot,hanem 3 év ott tartózkodás után
Persze talál munkát aki akar,csak éppen milyen áron? Én ápolónő vagyok,heti 5x 12 órázom,a gyerekeimet szinte nem én nevelem,hisz mikor elindulok dolgozni alszanak,mikor hazaérek már megint csak alszanak,hisz meló után még utazok is.Kapok érte 120000 ft-ot...szted ez mire elég?
Hazahúzott a honvágy? Hiányzott a szülőfölded?Magyarországon csak azért voltál,hogy megkapd az állampolgárságot? Minek az Neked ha nem akarsz itt élni? :O
"Hazahúzott a honvágy?"
Igen hazahúzott a honvágy!És nem érdekből kell nekem az állampolgárság,de te csak így vagy hajlandó erről gondolkodni,mert te mindent csak érdekből tennél.Én a Kárpát hazát tartom a magyarok hazájának és azon vagyok,hogy a Kárpát medencéből nem fogyjon,hanem gyarapodjon a magyar,és hogy egységes legyen.ettől leszünk erősek.A magadfajták ezt nem értik,pedig Europában is ez van.Ott sem mondanak le nemzettársaikról bárhol élnek azok!Én is dolgoztam 12 órákat,ég ma is néha.tudom milyen az,de attól még nem hiszem,hogy a nemzettársaim megtagadásából több jut nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!