Van aki (főleg fiatal), aki rajtam kívül még úgy gondoja, ha nem lesznek jelentős pozitív változások ebben az országban, akkor más országban kezdi az életét?
"külföldön sosem leszel otthon,mindig bevándorló,idegen maradsz."
Ez vicces, mert unokatesóm jól elvan a haverjaival Londonban és egy szóval nem mondta, hogy húúú, de lenézi őket mindenki.
Szakácsként dolgozik ő is 1 éve és a nyáron már készülnek az USA-ba, hogy átszeljék azt a keleti parttól a nyugatiig. Nem hiszem, hogy annyira nyomorog kint...
"külföldön sosem leszel otthon,mindig bevándorló,idegen maradsz."
Ezt én is cáfolom. Saját és ismerőseim tapasztalatai alapján. Velem kedvesebben bántak Ausztriában, mint a saját hazámban. Végleg oda fogok költözni, mert hiányzik. Nem beszélve az emberi fizetés és nyugodtabb életkörülmény.
Kedves Kérdező!
Én hasonló cipőben járok, mint te, csak egy kicsivel fiatalabb vagyok. Mindenképpen külföldön fogok élni és dolgozni, ezt most tudom. Bár szavaztam, de igazából úgy érzem, nekem teljesen mindegy. Támogatom az elképzelésed. Gondolom, érthető az én álláspontom, orvosnak tanulok. SOHA nem fogok itthon dolgozni, mikor külföldön csak a rezidens a többszörösét keresi az itthoni szakorvosoknak...
Csak életképtelenek mennek ki külföldre. Komolyan elhiszitek, hogy ott kint kolbászból van a kerítés? Egy koszos piszkos albérletben fogtok lakni a padlón 8 törökkel vagy indiaival, a kinti árak miatt pedig a kajára valót is be kell osztanotok.
Meg komolyan? Diplomával kimenni takarítani és mosogatani? Miközben kint is nyomorogsz egy munkásszállón? Logika.
Menjetek akkor nyugodtan. De akkor ne is tervezzétek a hazajövetelt, ha rájöttök, hogy "ja hoppá, mégse jött be ez az egész".
Én szívesen mennék más országba is, Cseh, Lengyel, Horvát, csak el innen. És nem kell 8 törökkel együtt lakni, és mosogatni meg takarítani. Hány ilyen diplomást láttam már, aki csak fizikai munkára képes. Lenézem őket? Igen, ezért kár volt lediplomázni.
A tanulatlan réteg is elmegy, egy ismerősöm alig tud írni, már ő is Ausztriában él, hotelt takarít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!