Miért nem mennek az emberek szavazni?
Mert nem érdekli őket vagy nem akarnak szavazni vagy nem érnek rá vagy nem tudnak elmenni szavazni vagy nem találnak egy jó pártot se.
És azért még van idő este 7ig.:)
Én külföldön élek és pl. azért nem megyek el, mert egy órát kéne utazni, sorban állni órákig, aztán haza.
Egyrészről a határon túli "magyarok" szavazhatnak levélben, de én, mivel VAN magyar lakcímem csak személyesen.
Másrészről meg úgyis szélsőjobbos diktatúrát akarnak az emberek, nincs is igény a demokráciára, egy normális nyugati társadalom létrehozására.
Minek törjem magam ha úgyis horti világára vágynak az emberek, nem is érdemelnek jobbat..
Mert nincs kiből választani. Csak rossz és mégrosszabb van.
- Putyini Fidesz
- Tehetségtelen MSZP
- és zsidók-cigányok-Trianon Jobbik.
Csodás alternatíva mind.
Anyám délutános, előtte itthon is volt munka rendesen. Főzni, közben takarítani.
21F
Eddig mindig elmentem szavazni. Már nem megyek, mesékből, igéretekből kinőttem.
Eddig minden párt csak elvett. 13. havi nyugdíjamat,
és megnyirbálta a rokkantsági ellátásomat.
Ingyen kaja, segély a romáknak, választás előtt két nappal.
Megvásárolt szavazatok.
Lesz@rom!
A párt amelyikre szavaztam volna nem került fel a pártlistára, helyette olyan pártok kerültek fel amelyekről az égvilágon senki sem halott (olyan párt is van amelyik 2013 utolsó negyedévében alapult és mégis pártlistások lettek). A többség maximum akkora fáradságot vett, hogy összedobott valamilyen hülye kampányvideót, hogy még se a semmire kapják a több tíz-száz milliós kampánypénzeket. Több feljelentést is tettek csalás gyanújával választási csalásokkal kapcsolatban, még maga a Nemzeti Választási Bizottság is.
A legtöbb ilyen bejelentésre nem is reagáltak, amelyek pedig eljutottak a Nemzeti Választási Irodához azokat pedig lekoptatták azzal, hogy nem adják ki az ajánló lapokat.
A közvélemény abszolút nem is foglalkozott az egésszel, senkinek semmi gondja azzal, hogy bizniszpártok összesítve milliárdos nagyságrendű összegeket vesznek fel ami az adófizetők pénzéből van finanszírozva, a semmire.
Nézd meg ezeket a pártokat:
Új Magyarország Párt
Új Dimenzió Párt
Haza Nem Eladó Mozgalom Párt
Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt
Egytől egyig kamupárt és erre jönnek még az utódpártok amelyek már egyszer leszerepeltek, de kapva az alkalmon új néven újraszerveződtek. + olyanok is vannak amelyek összedolgoztak a jelölt állításnál más pártokkal, tehát akadnak még egy páran akik nem jutottak a pártlistára, de tutira csordogál nekik is párt millió.
Szóval ez van.
*pár
Érdekességként még: 2006-ban 6 párt közül lehetett választani, most 18 közül lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!