Hogy képzelik egyesek, hogy nem mennek el szavazni?
Honnan tudod, hogy pont azok hőbörögnek, akik nem mennek el szavazni?
A nem-szavazás is a demokrácia része.
"Bár az országban szeretne élni, és ha majd nem mennek úgy a dolgok az országnak ahogy szeretné hőbörög, hogy milyen szar a kormány."
Okés, elmegyek szavazni a Fideszre, mert hatalmas nagy királyoknak tartom őket és hatalomra juttatom újra a pártot. 4 éven keresztül lenyúlnak egy csomó pénzt és csak hőbörgök, hogy jajj, milyen retek az ország és mennyit lopnak ezek, jajj mekkorát tévedtem.
Elmegyek szavazni a Kormányváltókra, ugyanez lesz.
Elmegyek szavazni a Jobbikra, nyernek és csak hőbörgök majd, mert ők is elcsesznek mindent.
Az LMP nem nyerhet, de amúgy sem tetszenek, bár ők szerintem nem annyira korruptak, mint a többi. Még. Majd megerősödnek és azok lesznek, miután magukba szívnak egy csomó szemetet.
A többi meg nevetséges és csak a kampánypénzért jöttek létre.
Akkor mit is akarsz?
Én azt tapasztalom, hogy aki nem megy el szavazni, az többségében azért teszi, mert nincs kire. Nem szimpatizál senki olyannal, akinek esélye van győzni, vagy bekerülni. Ennyi. A "nem-szavazás" is a demokrácia része.
Vagy azt akarod, hogy olyan legyen, mint Belgiumban, hogy kötelező szavazni, de aki nem megy, azt megbüntetik? És aki tényleg nem tud kire szavazni, az tipp-mix-szerűen rakjon egy X-et valahova?
Köszönöm. Nem teljesen értek egyet.
2. Te arról beszélsz, hogy ha valaki elmegy szavazni majd akkor hőbörög. Ezt teljesen jogosnak tartom, hisz a pártok mondanak minden szépet és jót, és az ember pedig arra szavaz akivel a legjobban egyet ért, és tetszenek az ígéreteik neki. Majd jön a placcs, hogy mégsem úgy van az.
Egyébként arra a kérdésre, hogy honnan tudom? Például mert ismerőseim elmondják, hogy nem mentek el szavazni, aztán 2 év múlva hallom a sírást. Ami a legszebb pedig amikor utólag mondja, hogy miért nem ez meg az nyert pedig ő senkire sem szavazott.
Ok, tegyük fel, hogy kimegyek a piacra húsért. Csakhogy az összes hús rohadt, nem veszem meg egyiket se. Sőt, előre tudom, hogy rohadt lesz az összes hús, mert láttam tegnap a teherautót, amivel vitték a rohadt húst a piacra (rátűzött a húsra a nap, mert még csak le se takarták), ezért le se megyek.
a) jogomban áll-e hőbörögni azon, hogy miért csak rohadt húst árulnak? Kérdező, várom, hogy megválaszold ezt a kérdést.
Szerintem igenis vagy jogomban áll távol maradni a szavazástól, vagy legyen a papíron "egyik sem" rublika. Mivel nincs egyik sem rublika, nem vagyok köteles elmenni.
4. Nem nem egészen erre gondoltam. Aki nem megy el szavazni az nem akarja leváltani a kormányt (legalábbis nem eléggé),
ezért én beírnék a helyükre az éppen aktuális kormányra egy voksot.
Köszi 6-os, ez jó volt. :)
"Akkor el lehet menni másik piacra."
Nem kell félned, már félmillióan megtették és én is készülök utánuk menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!