A balliberális és Jobbikos propaganda miért mutatja be Magyarországot élhetetlen harmadik világbeli helyként?
"Milyen fura, hogy az általad említett kőgazdag, sokkal kisebb országoknak van kőolajuk... hmmm.... sure thing..."
Ez mondjuk egy baromság, hogy van kőolajuk. Szerinted Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Írországban mennyi kőolaj van?
De ha mondjuk valóban lenne, akkor is mi van? Ha Magyarországon találnának most nagy hirtelen kőolajat, akkor az állam odaadná a kitermelési jogokat valami külföldi cégnek, a haveri kör meg kapna a kitermelt olaj árából egy bizonyos százalékot.
Gondolod, hogy itt hatalmas virágzás lenne a kőolajtól?
"Szerinted Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Írországban"
Ezek mióta gazdag államok? Na jó talán Hollandia még el is megy, nade Írországgal példálózni... hmmm.... buta-e vagy?
"Gondolod, hogy itt hatalmas virágzás lenne a kőolajtól?"
Hogyne volna? Szintúgy ha mondjuk uránércet találnának valami epikus mennyiségben. Zéró szállítási költség, emberi bányafeltételek /nem fúrótórnyon kellene többletköltséggel, nem kegyetlen messziről vinnék a nyersanyagot vezetékekkel, behajózva stb/ és egyből adhatnánk is el az EU-nak. De ilyen sajnos nem lesz, nincs itt se kőolaj, se más. Egy csóró kis lényegtelen lebuj vagyunk. Ahogyan már mondottam.
"Ezek mióta gazdag államok? Na jó talán Hollandia még el is megy, nade Írországgal példálózni... hmmm.... buta-e vagy?"
Pár éve voltam már Írországban 3 hónapot dolgozni nyári szakácsként és hidd el nekem, hogy sok magyar szeretne ott élni.
Én biztosan nem tartozom közéjük. Szintúgy welsz, skócia sem pálya. A brit terület valamely nagyobb városába szívesen kimennék mérnökként, de egyelőre itthon próbálkozom inkább. Szerintem van értelme. Annyi, hogy jó multihoz kell eladnom magam :)
Amúgy ha bármi sértőt írtam, bocs. Visszavonom.
"Mert Fidesz kormány van, ilyenkor jelentősen romlanak az állapotok."
Romlanak azok máskor is.
Nem ők mutatják be ilyennek, hanem sokkal többen. Főleg a hívők. És miért? Mert ma ez a divat. És itt sokan szeretik követni a divatot, nem is érdekli őket, jó-e, valós-e, értelmes-e, és érdemes-e követni.
Mert a másik fele meg mennyországnak mutatja, mert el akarja hitetni, hogy itt jobb, mint egész Európában, egyes ottani hívők ,ár azt is megkockáztatták (írásban!): hogy jobb, mint az USA.
Így aztán e túlzásokat imádó kis hazában az átlag normális, van jó is, rossz is, attól függően, milyen eloszlásúak az ütődött emberek tömegei. Nem, nem lesajnálom őket, inkább sajnálom, hiszen nem tudják, mit majmolnak, nem tudják, hogy ez elsősorban számukra káros. Mert aki észnél van, és helyesen méri fel a dolgokat, nem érzi ugyan magát a kánaánban, de rosszul se él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!