Csak én érzem azt hogy a kormány kétszínű az oroszokkal szemben?
Szóval adott ugye az oroszoktól kapott hitel az atomerőmű építésére ami szerintem jó,de akkor mért megyünk ellenük EU-n belül meg hogy így a kijev úgy a kijev meg beülünk minden NATO gyűlésre.
Nem jobb lenne inkább csöndben,sunyiba maradni míg lefolyik az egész ukrán vs oroszország.
Mert putyinra ránézve nekem az jön le hogy nagyon nem szereti a kétszínű embereket.
(Főleg hogy megjósolták hogy a következő ország amit megtámad mi leszünk)
"Nincsen normális alternatíva, ami kiváltaná az atomenergiát. "
Ez igaz, ezzel egyet lehet érteni. Viszont VAN másik normális alternatíva (több is) ami kiváltaná az oroszokat.
1. Főleg úgy, hogy a hitel 80%-át ide sem adják, mert orosz vállalkozók építik, ők viszik haza a hasznot is - mi meg fizetjük.
2. Másrészt úgy, hogy 20 év múlva VISSZASZÁLLÍTJÁK Magyarországra a használt fűtőelemeket - mi meg tároljuk kb. 6000 évig, míg lecsökken a sugárzási szintje.
3. Harmadrészt úgy, hogy állami támogatás nélkül drágább enedgiát fog termelni, mint a jelenlegi - ha pedig támogatják, azt a mi adónkból teszik.
4. Negyedrészt úgy, hogy bár ez az évszázad üzleteként, újabb fantasztikus sikertörténetként volt beharangozva, mégis az orosz médiából tudtuk meg, hogy a magyar kormány ALÁÍRTA a megállapodást - pedig a Fideszt nem úgy ismerem, hogy titkolná a "sikertörténeteit" - ez legalábbis furcsa...
5. Ötödször a furcsánál még sokkal furcsább, hogy 10 évre titkosították az egész bővítés szükségességéről szóló tanulmányt - vajon miért? Mi az, aminek nem szabad kiderülnie? Csak nem az, hogy valóban szükséges volt-e ilyen gyorsan megkötni ezt a szerződést?
6. Hatodszor én azt tanultam, hogy mindig azt kell megnézni a miértek kiderítésénél, hogy KINEK ÁLLT ÉRDEKÉBEN - és miért - az adott dolog. Erre most egy egész ország kíváncsi lenne, de ugye nekünk, akik ezt az egész bulit fizetni fogjuk, SEMMI KÖZÜNK HOZZÁ....
Szóval lehet, hogy 2020-ra valamilyen energetikai megoldást kell találnunk, de nagyon gyanítom, hogy ez a jelenlegi megoldás IGEN SOKBA FOG KERÜLNI nekünk.
Kérdező, a téves német példádba nem mennék bele, a további energiatermelési lehetőségekről alkotott téves elképzelésekbe se. Pláne nem a reaktorszennyezéssel kapcsolatos véleménybe, pedig az hátborzongató.
De ha azt a kölcsönt, továbbá az üzemeléssel, biztonsággal, visszamaradó hulladék tárolással kapcsolatos összegeket összeszámolod (a többitől nagyvonalúan eltekintenék), kiszámolod, mennyi ideig vásárolható ebből a pénzből energia, akkor lepődnél meg igazán. Én nem árulom el neked, mert úgy sem hinnél nekem, ez kiderült az eddigiekből.
"Pláne nem a reaktorszennyezéssel kapcsolatos véleménybe, pedig az hátborzongató. "
Itt untam meg olvasni a "szaGmai" válaszaidat. SEMMI nukleáris szennyezőanyag nem jut ki sem Paksból, sem egyetlen normálisan, üzembiztonságosan működtetett atomreaktorból, amit a NAÜ felügyel. Érted, SEMMI. Semmi, semmi, semmi, semmi.
Ja, lehet hogy a végét elpoénkodtam, de amúgy ez tény. Valóban így gyártják a nukleáris erőműveket. Ki nukleáris szennyezőanyag nem kerülhet egy molekulányi sem, amíg sérülésmentesen üzemelnek.
ma 15:46
Nézd,elképzelhető hogy igazad van hogy alternatíva lehetne vásárolni külföldről bár erősen kétlem,bár gondolkozz el nem függünk semmilyen országtól áram terén ami ugye a legfontosabb az életben,továbbá most gondold el nekünk lesz sok áramunk amit ha feleslegesnek találjuk eladhatjuk külföldre jópénzért.
A másik dolog meg a paksi kéményekből semmi nem jön ki,persze eléggé makacs embernek tűnsz ami nem feltétlenül rossz csak épp ebben te tévedsz.
A német példám meg továbbra sem rossz ugyan is több rokonom él Németországban,2 ott is él kb 25 éve és ők is tapasztaltál az áramszámlájuk növekedését,továbbá azt is tudják hogy mért,igen azért mert alternatív energiát keresett Németország.
Meg nem tudom de neked melyik szép látvány,látsz egy atomerőművet de csak 1 db-ot,vagy látsz 200db pörgő rozsdás izét a levegőben ami ráadásként nem is biztonságos nagy szélben! IGEN jól hallot,nagy szélben nagyon veszélyes tud lenni,és arra se kell sokat várni hogy ködösebb időben nekimegy majd egy kisgép mert egyszerűen annyi lesz mindenhol hogy nem igaz.
Alternatív energiát meg mindig sok mindentől függnek,egy atomerőmű télen nyáron ugyan annyi energiát termel,míg mondjuk szél nem épp mindig fúj,akkor meg honnan lesz áramod? Nap se épp kedvező ugyan is akkor meg csak nyáron lesz áramod,télen meg a hatásfoka erőssen csökken.
Talán elég lesz ennyi példa arra hogy értsd,az atomenergia nagyon is jó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!