Egy közalkalmazottnak kire ill. mire érdemes szavaznia?
"Lemerem fogadni, hogy egyetlen ismerősöd, rokonod nem dolgozik a közszférában, azért tartod marhaságnak. Nekem viszont nem is egy ilyen ismerősöm, rokonom is van, így első kézből értesülök az ilyen kirúgásokról és elhiheted nekem, hogy az elmúlt 4 év alatt nem egy ilyen eset volt: megesett tanárokkal, hivatali dolgozókkal, ügyintézőkkel, orvosokkal is; kapásból legalább 10 esetet fel tudnék sorolni."
Nekem konkrétan az egész famíliám a közszférában dolgozik és ez marhaság. A kollégák facebookján meg soknál folyamatosan mennek az Orbán monnyon le, meg a Gyurcsány imádó megosztások is és érdekes, egyet se rúgtak ki évek óta. SŐT a három intézmény dolgozói közül, akikkel én kapcsolatot ápolok csak a gyurcsányista meg a maszopos bagázs szemeteli tele a facebookját is a hülyeségeivel, meg pampognak folyton, fideszeset még egyet se láttam, érdekes. És egy sincs kirúgva és nem is lesz.
Hát pedig nem ártana, akkor nem terjesztenéd a hülyeséget. Ha valaki írásban, 900 ismerős (munkatársak, főnökök) előtt vállalja, hogy azorbánegyszaralakhozzukvisszaagyurcsányt és teszi ezt évek óta, de még mindig nem rúgták ki, akkor valami hibádzik a hülyeségeitekben. És mint mondtam, írásban, online én csak a balosok mocskolódását látom évek óta, és lám, mind ott van, ahol volt, még a jutalmukat se befolyásolta a beállítottságuk egyszer sem. És ne hidd, hogy élőszóban nem vállalják ugyanúgy.
Pedig nálunk az igazgató fideszes képviselő is az önkormányzatnál. Szóval ennyit a hülyeségről, hogy ha nem fideszes vagy kirúgnak.
"Akinek egyet értesz a programjával, tevékenységével, stb. Csak arra vigyázz, hogy ha ez nem a Fidesz, akkor ne derüljön ki, mert rövid időn belül elveszíted a munkádat, különösen akkor, ha nincs felsőfokú végzettséged."
Ezt honnan veszitek??? Én is voltam közalkalmazott évekig a GYurcsány II. kormányban lettem kirúgva mert megszüntették az egész intézményt ahol dolgoztam, sok ismerősöm volt kollégám dolgozik továbbra is különböző minisztériumokban, egyiket sem rúgták ki emiatt.
Egyébként a közszféra alkalmazottjainak a 2/3-át ki rúghatná ezen az alapon a Fidesz, mert ilyen sok ott a baloldali. Csak hogy tudjátok... De nem rúgják ki az összeset még sem.. Mert működésképtelen lenne ez az ország.
Arról viszont a szocializmusból itt ragadt Gizikék tehetnek, akik betanítják vagy akik mellett betanulnak az újak.
Sajnos hiába reformálják, alakítják, kívülről, felülről, amíg egy rakás semmirekellő mereszti ott a seggét, miközben a pár lelkiismeretes meg a hátán viszi a részleget, és mindenki hozzájuk megy, ha valami kell. Ez beállítottságtól független ráadásul. Hogy az egyik nőklapja cafét olvas az interneten munkahelyett, a másik elsősorban a maszek könyvelésén ül munkaidőben, ami miatt a következőnek nem elég a saját munkája, de még az ő hibáit is javítgatnia kell, a hivatalsegéd egy órakor hazamegy "megyek az OTP-be/postára" felkiáltással stb. És ez így megy és így is fog menni, hogy a kisebbség lesz, aki lelkiismeretes, aki tudja, aki foglalkozik vele és emiatt van is olyan hülye, hogy beleszakadjon, a többi meg csak annyihoz nyomja a körmét, amennyihez muszáj. Én csak ilyennel találkoztam 20 év alatt és elkeserítő. És a szánalmas közalkalmazotti fizetések miatt is azok visítanak a leghangosabban, akiket a többi visz a hátán ugyanolyan szar fizetésért.
" mint mondtam, írásban, online én csak a balosok mocskolódását látom évek óta"
Igen, a jobberek nem mocskolódnak, fröcsögnek, óóó neeeeem, még véletlenül sem......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!