Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kis pártra érdemes szavazni?...

Kis pártra érdemes szavazni? Vagy kárba veszne a szavazat?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 1. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Felesleges szerintem.
2014. ápr. 1. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes. Mert azt a szavazatot sem a 2 rablóbanda valamelyike kapja.

De van még 5 napod, tájékozódni!

Pl: https://www.youtube.com/watch?v=VCCTXivC8Kc

2014. ápr. 1. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
azzal csak a fideszt tartod hatalmon, szóval kis pártra adott szavazat = fidesz szavazat
2014. ápr. 1. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Jó a kérdés. Elég megnézni milyen szintű a kampány, meg úgy az általában vett politikai kommunikáció a nép felé: óvodás szinten megy. Pl. gondolkodjunk már el, milyen célcsoportja lehet a "békamenet" szóviccnek? Én erre azt mondom, hogy hangolható, birka emberek megvezetettsége már eleve predesztinálja a kimenetet. Gondolj csak a politikai elemzők előrejelzéseire. Az meg demagóg baromság, ami a nép száján jár, hogy "mi van, ha pont a te szavazatodon múlik?". Ők gondolkodás nélkül átveszik ezt a frázist és ösztönösen terjesztik egymás között. Ha választani kellene, semmiképp az MSZP-re és holdudvarára (nem tudok túllépni az ÁFA 25-20-25%-os néparculcsapáson, hogy a sort ne is folytassam, nevetséges egyszerűen). Egy szó, mint 100, látszademokrácia, ami van.

Én magam - mint sejthető a fentiekből - nem megyek szavazni, teljesen feleslegesnek tartom. Uszításon, legalacsonyabb szinten lévő érzelmiek pengetésén alapuló hangolásban nem érzem magam megszólítottnak valahogy.

2014. ápr. 1. 15:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Kis pártra véleményem szerint azért nem érdemes szavazni, mert ahogy leírtad kis párt. Ebből fakadóan sem az anyagi lehetőségei egy jelentős kampányhoz, sem a társadalmi támogatottsága nem akkora, hogy akár csak a parlamenti küszöböt megugorja. Mivel sok ember nem ismeri őket, nagy részük pedig egyszerűen viccpárt, akik csak azért vannak, hogy az állami támogatásokat megkapják, rengeteg ilyen van. És vannak olyan kis pártok, amelyek valamely nagy párttal azonos szellemiséget képviselnek, azok még jobban hátrányban vannak, mert hozzájuk viszonyítva van nagy párt ami alternatíva. Ez nem abban jelentkezik, hogy nekik ugyanazok a gondolataik, vagy hogy ugyanúgy vélekednek bizonyos kérdésekben, csupán nagyjából ugyanarra a politikai oldalra lehet besorolni őket. Vannak jobboldaliak, mint a nagy párt Fidesz, vannak radikális jobboldaliak, mint a Jobbik, vannak a liberális mittudomén micsoda kozmopolita tolvajok, MSZP és barátai, vannak a kommunisták, mint a Munkáspárt, ami szintén kis párt, vannak zöldpártiak, aminek az LMP hirdeti magát, bár az LMP-t se nevezném nagy pártnak. A nagy pártoknak politikai érdeke az, hogy a kicsiket a perifériára szorítsák, hogy ismeretlenek maradjanak és ne tőlük vegyenek el szavazatokat. Nem tudom pontosan, hogy szavazat darabszámra mennyi a parlamenti küszöb, de a kis pártok nem tudnak országos, több hétig tartó kampányokat levezényelni, mert sem emberük, sem pénzük nincsen rá és vannak olyan területek, amelyek bebetonozottan vagy fideszesek, vagy jobbikosok, vagy mszpsek, ott nekik indulniuk sem éri meg, tehát eleve kevesebb helyen tudnak szavazatokat szerezni. Ha tudnak is országos listát állítani, akkor sem tudnak akkora kampánytevékenységet lefolytatni, hogy a parlamentben tudjanak politizálni a választások után.
2014. ápr. 1. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
#4 vagyok, B+, félreolvastam, ne haragudj a "kis" helyett "melyik"-et látott az agyam. Irányítani nem fog kis párt, de kifejezheted hitvallásod, ilyen értelemben nem hülyeség, de foganatja sincs sok. Környezetemben vannak kispártra szavazók. Több értelmét látom, mint a nagyokra (lásd fenn), hatása meg ugyanúgy nincs.
2014. ápr. 1. 15:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy minek tartod az LMP-t és a Jobbikot, én még őket is annak.

LMP-re érdemes, mert HA bejutnak, akkor egyből min. 5, de inkább 6 mandátum mínusz a Fidesznek és ők jelenleg a határon billegnek.

A kamupártokra (ÚDP, ÚMP, stb.), Seres Máriára, JESZ-re meg ilyen bohócságokra nem, mert esélyük sincs az 5%-ra.

2014. ápr. 1. 15:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Mivel az, hogy egy párt kicsi vagy nagy, csak attól függ, hogy hányan szavaznak rá, ezért szerintem szavazz nyugodtan kis pártra, ha neked tetszik valamelyik. Azért, mert mindenki más hülye, és olyan alapon szavaz egy pártra, hogy mások is oda szavaznak, Neked nem muszáj. Ha mindenki ilyen logika szerint szavaz, elvesztünk.

Én úgy látom amúgy, a jelenleg 10% fölötti pártokra leadott szavazat veszik kárba egészen biztosan, akkor is, ha nyernek...

2014. ápr. 1. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó lenne ha végre sokan szavaznának kis pártokra, és akkor lennének pártok. Az a baj, hogy a kicsik között se találok nekem megfelelőt.
2014. ápr. 2. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!