Kis pártra érdemes szavazni? Vagy kárba veszne a szavazat?
Érdemes. Mert azt a szavazatot sem a 2 rablóbanda valamelyike kapja.
De van még 5 napod, tájékozódni!
Jó a kérdés. Elég megnézni milyen szintű a kampány, meg úgy az általában vett politikai kommunikáció a nép felé: óvodás szinten megy. Pl. gondolkodjunk már el, milyen célcsoportja lehet a "békamenet" szóviccnek? Én erre azt mondom, hogy hangolható, birka emberek megvezetettsége már eleve predesztinálja a kimenetet. Gondolj csak a politikai elemzők előrejelzéseire. Az meg demagóg baromság, ami a nép száján jár, hogy "mi van, ha pont a te szavazatodon múlik?". Ők gondolkodás nélkül átveszik ezt a frázist és ösztönösen terjesztik egymás között. Ha választani kellene, semmiképp az MSZP-re és holdudvarára (nem tudok túllépni az ÁFA 25-20-25%-os néparculcsapáson, hogy a sort ne is folytassam, nevetséges egyszerűen). Egy szó, mint 100, látszademokrácia, ami van.
Én magam - mint sejthető a fentiekből - nem megyek szavazni, teljesen feleslegesnek tartom. Uszításon, legalacsonyabb szinten lévő érzelmiek pengetésén alapuló hangolásban nem érzem magam megszólítottnak valahogy.
Kérdés, hogy minek tartod az LMP-t és a Jobbikot, én még őket is annak.
LMP-re érdemes, mert HA bejutnak, akkor egyből min. 5, de inkább 6 mandátum mínusz a Fidesznek és ők jelenleg a határon billegnek.
A kamupártokra (ÚDP, ÚMP, stb.), Seres Máriára, JESZ-re meg ilyen bohócságokra nem, mert esélyük sincs az 5%-ra.
Mivel az, hogy egy párt kicsi vagy nagy, csak attól függ, hogy hányan szavaznak rá, ezért szerintem szavazz nyugodtan kis pártra, ha neked tetszik valamelyik. Azért, mert mindenki más hülye, és olyan alapon szavaz egy pártra, hogy mások is oda szavaznak, Neked nem muszáj. Ha mindenki ilyen logika szerint szavaz, elvesztünk.
Én úgy látom amúgy, a jelenleg 10% fölötti pártokra leadott szavazat veszik kárba egészen biztosan, akkor is, ha nyernek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!